dinsdag 9 maart 2010

FAITS DIVERS WORDEN DIVERSE FEITEN

.























De Politie Vecht Terug
From the desk of Johan Bellens on Fri, 2010-03-05 16:19
In The Brussels Journal.

Justitie in dit land is om te huilen en de strafuitvoering is om helemaal onder de grond van te kruipen. Iedereen weet dat celstraffen tot drie jaar niet moeten uitgezeten worden en dat met uitzondering van seriemoordenaars zowat alle gedetineerden in dit prachtige land na een derde van hun straftijd mogen beschikken. Eén ding moet wel gezegd: al moeten daders niet meer naar de cel, de Antwerpse politie vecht tenminste terug. Dat is ook hard nodig.

Zo vonden er in Antwerpen zopas drie verschillende gewelddadige diefstallen plaats op amper één uur tijd.
De verhoogde activiteit bij de politie begon na nieuwjaar met nultolerantie en acties tegen drugsdealers in de Diepestraat. De Diepestraat is één van de straten in Antwerpen waar je beter niet gaat wandelen. Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel iemand neergeschoten of neergestoken, vaak op klaarlichte dag. Onlangs ontmoette ik een bewoner en die was haast euforisch over het optreden van de politie. De tientallen drugsdealers zijn (voorlopig) weg en lijken zich ook niet naar de zijstraten verplaatst te hebben.
In Deurne werden dit jaar al vijf overvallen gepleegd door kinderen. Sommige winkeliers die werden overvallen moesten eerst lachen omdat ze dachten dat het om een grap ging. Ze kregen een pak slaag. Er zouden gastjes van 12 jaar oud bij betrokken zijn. De politie bleef niet bij de pakken zitten en pakte de twee oudste leden van deze bende op. Het blijft natuurlijk een beangstigend fenomeen dat kinderen overvallen plegen.
In Merksem vernielden drie jongeren elf geparkeerde wagens. Ingeslagen ruiten, lekke banden, deuken in het koetswerk: de toegebrachte schade loopt in de tienduizenden euro’s. De politie kon de daders inrekenen. Het trio van 16, 17 en 19 jaar oud probeerde nog te vluchten. Eén van de drie had een snijwonde aan de hand.
In Borgerhout werd een Liberiaan ontvoerd door vier Irakezen. Het bijzonder bijstandsteam van de Antwerpse politie reed de camionette van de gijzelnemers klem en kon de Liberiaan bevrijden. Toen de bestuurder van de camionette één van de agenten dreigde te pletten tegen een muur opende die het vuur. Eén van de ontvoerders raakte zwaargewond door de kogels. Het schietincident was, volgens Gazet van Antwerpen, een domper op de vreugde van de speurders die in geen tijd de gijzeling tot een goed einde hadden gebracht. ’s Middags was de politie met het onderzoek gestart, ’s avonds was het slachtoffer vrij en de daders opgepakt.
En als klap op de vuurpijl stonden er afgelopen woensdag een twintigtal agenten de deur in te beuken bij mijn Marokkaanse buren enkele huizen verderop. Het bleek om een actie tegen drugs te gaan waarbij liefst 350 agenten 38 huiszoekingen uitvoerden en 39 verdachten arresteerden. Een groot deel van die verdachten is familie van elkaar, waaronder ouders en kinderen. Een kilo heroïne en cocaïne werd samen met 168.000 euro in beslag genomen. Vier van mijn buren met strafblad werden geboeid en met gebogen hoofd weggeleid. De zon scheen, het was een hoopgevend plaatje. Nu nog de rotzak te pakken krijgen die de veertienjarige Hatice door haar keel gestoken heeft.

-o-o-o-o-o-o-

Toelichting bij de titel.
Als de zwaarste criminele daden door de gezagsdragers vergoelijkend ‘faits divers’ mogen genoemd worden, een beetje zoals Le Pen in Frankrijk de Holocaust een voetnota in de geschiedenis noemde, en daarvoor zwaar beboet werd (..Il a dit la vérité, il doit être exécuté ? waarom worden onze Linkxe gezagsdragers dan niet beboet?) dan mogen wij deze waterval van ‘faits divers’ vertalen als diverse opeenvolgende criminele feiten die niet meer onder de mat kunnen geveegd worden. Dat is een vaststelling.

Oplossing? Meer belastings-geld! We zullen achteraf wel zien hoe we dat besteden, plannen hebben we niet. Die zijn ook niet nodig : het geld geraakt zo wel op.
Ondertussen mag de kleine man in de straat het oplossen : Oom Agent, Meid voor Alle Werk!
Criminelen uitzetten? Ha Ja! Subiet, sè! Maar verduiveld : we hebben bilaterale akkoorden maar daarin staat dat de crimineel moet instemmen. En dat ziet ge van hier! Die verkiest onze Hilton-gevangenissen boven de donkere krochten in de thuislanden. Ja, er is, bij de ondertekening van die akkoorden, inderdaad iets mis gegaan. Wij zijn naïef geweest. Wir haben das nicht gewusst! Men had ons verzekerd dat die vreemdelingen allemaal brave gelovige Moslims waren. Bijna-geloofgenoten van de eigen christenen, die we al eeuwen mogen sarren en bedriegen. We zouden beter aftreden, zeker? Liever dan dat we er binnenkort uit geschopt worden.

Oplossing?

Tja…een mensnwaardige oplossing, zonder al meteen aan deportaties te denken : ‘t zal moeilijk worden, zeker? Alleen het crimineel onkruid uitwieden, zou al een goed begin zijn, zonder hen daarbij op nationaal-socialistische wijze direct in het vuur te gooien.
Verder zouden de etnische vreemdelingen (?!), eenmaal die begrijpen wat het woord ‘democratie’ precies wil zeggen (en bereid zijn daarnaar te leven) best hun eigen prachtlanden gaan veroveren, in plaats van onze verarmde landen, die, leeggezogen, met een sneltreinvaart naar de afgrond rijden. Zo zouden zij hun wildernissen, woestijnen en andere woeste gronden, vruchtbaar kunnen maken, zodat zij van de opbrengsten daarvan kunnen leven. Deden onze voorouders ooit anders? Die hadden ook geen sociale vangnetten om in terug te vallen. Als zij naar vreemde landen dienden uit te wijken, om niet te creperen van de armoe, dan dienden zij daar de vuilste werkjes op te knappen, weet U nog? Zelfs in eigen land waren zij niet beter dan beesten…..Nietwaar Borinage?

Enne, en passant zouden ze onze eigen bobo’s kunnen meenemen, om daar in die prachtlanden verder elitair te zitten wezen, en om hen verder te onderrichten in de Linkxse heilsleer. Tot ze, na jaren, uiteindelijk tot dezelfde vaststelling als wij zullen komen : Linkx is desastreus. Want iedere revolutie eet haar eigen jongen op!

Geen opmerkingen: