vrijdag 12 maart 2010

GROTE LANTAARN KLEIN LICHTJE

.





.

Een kabouterstoeltje
in het Grote DierenBOS…


Wouter Bos stapt op als leider PvdA
vrijdag 12 maart 2010 10:20 in Elsevier

PvdA-leider Wouter Bos stapt uit de politiek. In een persconferentie heeft hij bekendgemaakt meer tijd te willen hebben voor zijn gezin en daarom het lijsttrekkerschap niet op zich te nemen.
'Ik heb nu twaalf jaar in de landelijke politiek doorgebracht. Ik heb dat al die jaren met volle overtuiging gedaan. Met name de laatste drie jaren waren uniek,' zei Bos tijdens de persconferentie.
Bos (45) stelt zich niet beschikbaar als lijsttrekker en ook niet als Tweede Kamerlid, om privéredenen. Hij zegt zich te willen richten op zijn gezin. Wouter Bos en zijn vrouw Barbara hebben drie kinderen.
Tot 25 april is Bos partijleider, dan is er een PvdA-congres waar zijn officiële opvolger als lijsttrekker bekend wordt gemaakt.
Job Cohen
Bos schuift burgemeester Job Cohen (PvdA) van Amsterdam naar voren als partijleider en lijsttrekker van de PvdA. Cohen geeft vanmiddag een persconferentie.
'Ik heb het hier met Job al sinds 2007 over,' zei Bos in de persconferentie.
Premier
Na de bekendmaking kreeg Bos een lang applaus, er zitten veel PvdA-Kamerleden in de zaal. Vorige week gaf Bos nog aan de kanditaat-premier te zijn van de PvdA.
De partij denkt na de verkiezingsuitslag van gisteren op 9 juni de grootste partij te kunnen worden. De persconferentie is hier live te volgen.
Eurlings
Gisteren maakte minister Camiel Eurlings (CDA) van Verkeer bekend ook uit de Haagse politiek te stappen. Ook de jonge Limburger gaf aan meer tijd aan zijn familie en vrienden te willen besteden.
Carrière
Bos studeerde Economie aan de Vrije Universiteit. Na zijn opleiding werkte hij bij Shell Nederland als management consultant en later beleidsadviseur. Vanaf 1992 was hij in dienst van het bedrijf als manager in Boekarest en later in Hong Kong.
In 1998 werd hij Kamerlid namens de PvdA. Van 2000 tot 2002 werd hij staatssecretaris van Financiën en in 2007 werd hij minister van Financiën.
Door Maartje Willems

Digitalia denkt :

Van twee zaken een : ofwel is er str.nt aan de knikker (wat binnenkort zou moeten blijken), ofwel zijn de donkere wolken voor de PvdA echt té donker voor dit PR-beest dat Waouterke in feite is.
Het socialisme is tenslotte Europees op de terugweg en dus niet goed voor mensen met uitsluitend zicht op een top-carrière.
Met 47 jaar als gevierd politicus plotsklaps aan vrouw en kinderen denken, en daar nog plotsklapser alles daarvoor aan kant zetten, dat roept toch vragen op?!
De toekomstige maar nu al zekere broodwinning zal later wel veel kunnen uitleggen. Gods wegen (en die van de politiek) zijn wonderbaar….
Bij de Tjeven in ons land lopen gelijkaardige figuren rond. Eigen hemd eerst!
Hopelijk verdwijnt dit zielige mannetje nu voorgoed uit ons zicht. Mijn herdershonden tenslotte laten op dezelfde manier hun honden-drollen achter : zonder omkijken.

Geen opmerkingen: