donderdag 11 maart 2010

HET IS VER OVER TWALVEN

.







Blanke politiemannen stappen op vanwege discriminatie
donderdag 11 maart 2010 07:16 in Elsevier








Minstens tien politietopmannen zijn de afgelopen jaren vertrokken bij hun korps omdat ze hoge functies, ondanks hun kwaliteiten, niet konden bereiken. De reden? Ze zijn man en blank. En zo ziet de politie het liever niet.
Deze agent hoeft niet op een hoge functie te rekenen; te blank
'Je krijgt baan toch niet'
Marc Jacobs (Leeuwarden) is een van de vertrokken politiekopstukken. In het AD zegt hij dat hem verteld werd dat hij ‘kan solliciteren tot je blauw ziet, maar het wordt toch een vrouw of een allochtoon’. ‘Ik maakte als man geen schijn van kans.’ Hij heeft zich nu toegelegd op het schrijven van politiethrillers.
De Raad van Korpschefs bevestigt dat vandaag in het AD, hoewel de instantie geen aantallen wil noemen.

Discriminatie
Discriminatie van blanke mannen geldt sinds 2005 als de officiƫle lijn van het politie- en overheidsbeleid. De politietop moet 'diverser' worden; meer vrouwen en (niet-westerse) allochtonen.

De korpsen van Friesland, Gelderland, Zeeland, Noord-Holland, Utrecht en Amsterdam zagen in de achterliggende jaren uiterst capabele, edoch blanke politiemannen uit onvrede vertrekken. Kamerlid Fred Teeven (VVD) vindt het 'terecht' dat de wrevel zo breed gedragen wordt.

Diversiteit
'Het beleid slaat nergens op. Je moet de beste persoon kiezen en korpsen de diversiteit niet door de strot duwen. Er zijn nu eenmaal meer geschikte mannen, omdat er simpelweg meer mannen bij de politie zitten.'

De politie ziet echter nog geen enkele aanleiding af te stappen van het beleid, waar voormalig minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) fel pleitbezorger van is.

In 2008 beloofde ze nauwgezet in de gaten te gaan houden of politiekorpsen de afspraak - dat de helft van de vacatures in de politietop naar vrouwen of allochtonen gaat - nakomen. Zo niet, dan kan de minister benoemingen tegenhouden tot er een geschikte vrouw of allochtoon gevonden is.
Door Jeroen Langelaar

Digitalia zegr :
Zeg nu zelf : is het geen tijd dat Geert Wilders een beetje orde op zaken komt stellen? Dat voor wat betreft onze Noorderburen. Hoe zou ’t bij ons zijn, denkt U….
O ja! Dicrimineren en voordele van (blanke) vrouwen en allochtonen.. Ha Ja, want allochtone vrouwen moeten de pap koken en kindjes kopen. Weet U, er is ooit een tijd geweest dat de Pastoor zei : U krijgt mijn zegen, maar dan moet U wat in de offerblok achterlaten.
Leuke bijverdienste, niet?

Geen opmerkingen: