dinsdag 16 maart 2010

HIRCHI ALI ZO HOORT U HET EENS VAN EEN ANDER

.




.














Ze zal het wel niet zo bedoeld hebben,
Maar ze spreekt dezelfde woorden als
Paus Urbanus II en de Vlaamse Pieter
De Kluizenaar, die ooit de christelijke
Wereld te wapen riepen voor de
Eerste Kruistocht (1O96-1099) – (*)




Moet het echt eerst tot oorlog komen?!





Hirsi Ali: Kerk moet groei islam beteugelen
maandag 15 maart 2010 12:02
Elsevier
Ayaan Hirsi Ali zet in haar nieuwe boek haar campagne tegen radicale islam voort. Ze roept de kerk op tot een propagandastrijd met deze religie die volgens haar te weinig tegenspel krijgt. Amerikanen onderschatten de groei van de islam in eigen land. Europa slaapwandelt volgens haar de ondergang tegemoet.

Hirsi Ali; de feiten
• Geboorteplaats: Mogadishu (Somalië)
• Ze heette, tot ze in Nederland kwam, Ayaan Hirsi Magan
• Religie: islamitisch opgevoed, nu seculier
• Politiek: PvdA (1997-2002), VVD (2002-2006)
De katholieke kerk moet een wedstrijd systematische religieuze propaganda met de islam aangaan om zo de groei van die religie te beteugelen. Saoedi-Arabië investeert miljoenen in Koranscholen en religieuze propaganda. Waarom zou de katholieke kerk met al haar financiële mogelijkheden en miljoenen trouwe volgelingen niet hetzelfde doen? Westerlingen hebben te lang achterovergeleund en toegekeken terwijl moslimgeestelijken zieltjes wonnen.
Dat zegt Ayaans Hirsi Ali in haar nieuwe boek Nomade dat vandaag verschijnt. Daarin beschrijft ze hoe de islam in Amerika en Europa steeds meer voet aan de grond krijgt en hoe die ideologie botst met westerse idealen als vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Daarom is het volgens haar tijd voor 'de opening van het moslimdenken, een verlichtingsproject.'
Verdraagzamer
Ze roept christenen, humanisten en feministen op het lot van moslimvrouwen te verbeteren en de radicalisering onder jongeren te bestrijden. 'Het is misschien paradoxaal om de kerk erbij te halen, terwijl voorvechters van de verlichting het Vaticaan altijd hebben bestreden, maar het christendom is veranderd en de kerk een veel verdraagzamer instituut geworden,' schrijft Hirsi Ali.
Zonder verlichting zullen migranten volgens haar nooit de westerse waarden en normen overnemen en zullen ze onderdrukking van vrouwen en huiselijk geweld normaal blijven vinden. Zelf groeide de 40-jarige Somalische op in een tribale samenleving. In 1992 kreeg ze asiel in Nederland, waar ze in 2003 Tweede-Kamerlid werd voor de VVD.
Geloof
Sinds 2006 werk ze bij het American Enterprise Institute, een denktank in Washington, en trekt in de Verenigde Staten volle zalen met lezingen. Daarin geeft ze haar visie op de islam, het geloof waarin ze werd opgevoed, maar dat ze in 2002 afzwoer. Haar jeugd en haar komst als asielzoeker in Nederland beschreef ze eerder in haar internationale bestseller Mijn vrijheid. In haar nieuwste boek Nomade lardeert ze haar politieke boodschap opnieuw met eigen ervaringen en observaties in Europa en Amerika. Op beide continenten treft ze veel naïviteit aan ten aanzien van de islam.
Radicale islam
Amerikanen weten volgens haar weinig over de moslims in hun eigen land. Telkens wordt geschrokken gereageerd als ze tijdens haar lezingen zegt dat gebruiken als uithuwelijking, vrouwenbesnijdenis en eerwraak ook in Amerika plaatshebben. De radicale islam zien de Amerikanen volgens Hirsi Ali te veel als een buitenlands politiek onderwerp. Ze beseffen niet dat die ook binnenlands wortel schiet.
Het is onduidelijk hoeveel moslims er in Amerika wonen. De schattingen variëren van twee tot acht miljoen. Uit enquêtes blijkt dat meer dan de helft van de moslims in Amerika zich in de eerste plaats beschouwt als moslim en dan pas als Amerikaan. Zelfmoordaanslagen om de islam te verdedigen werd door een kwart van de jonge moslims gerechtvaardigd.
Aanslag
De immigratie uit moslimlanden naar de Verenigde Staten groeit, evenals de financiering door Saoedie-Arabië van moskees in Amerika. Door dat zendingswerk worden moslims in Amerika volgens Hirsi Ali steeds steiler in de leer. Ze constateert dat de radicalisering zich nog in een vroeg stadium bevindt. De eerste Amerikaanse moslims gaan inmiddels voor jihad-training naar het buitenland.
De aanslag door een psychiater uit het leger, in Amerika geboren moslim, op een legerbasis in Texas najaar 2009 is volgens Hirsi Ali het bewijs dat het islamitisch martelaarschap ook Amerika heeft bereikt.
Europa
Over Europa is ze pessimistisch. Ze verwijt de kerk passiviteit. ‘Europa slaapwandelt zijn ondergang tegemoet, een culturele, ideologische en politieke ondergang, omdat het kerkgezag de getto’s met immigranten heeft verwaarloosd.’
Haar pleidooi komt neer op een soort herzuiling. ‘Kerken zouden actief kunnen worden in de moslimgemeenschappen en daar dezelfde diensten aanbieden als radicale moslims nu doen, door katholieke scholen, ziekenhuizen en wijkcentra te bouwen waarvan eenzelfde beschavende werking uit zou kunnen gaan als destijds in het Afrika ten tijde van het kolonialisme.’
Het westen is volgens haar bezig de propagandaoorlog te verliezen en de kerk kan helpen moslims te assimileren. Te lang is volgens Hirsi Ali verzuimd om migranten te motiveren westerse waarden over te nemen. 'Decennialang hebben Europese leiders - kerkleiders incluis - verzuimd de nieuwkomers in hun kudde op te nemen.'
Ramadan
De schrijfster deelt in haar boek ook sneren uit, zoals naar Tariq Ramadan, wiens boek In de voetstappen van de Profeet volgens haar 'slecht geschreven bekeringslectuur is.' Hij is zijn hoogleraarszetel in Oxoford, 'van waaruit hij zijn programma van middeleeuwse hersenspoedling de wereld in stuurt', volgens haar niet waard.
Verdonk
Ook Rita Verdonk krijgt het te verduren. Zij nam Hirsi Ali in 2006 bijna haar paspoort af. De affaire leidde tot de val van het derde kabinet-Balkenende. Hirsi Ali onthult nu dat Verdonk haar om steun had gevraagd in haar strijd voor het VVD-leiderschap met Mark Rutte. Maar Hirsi Ali zag in beiden geen VVD-leider. Dat had volgens haar Henk Kamp moeten worden. Omdat ze weigerde Verdonk te steunen, nam Verdonk volgens Hirsi Ali wraak in de paspoortaffaire.
Door Carla Joosten

Digitalia zegt :


…Spijt te hebben dat deze Grote Dame indertijd is blijven hangen boven de Moerdijk, en niet is doorgereisd naar Vlaanderen. Ze was anders de gedroomde eigentijdse Vandeldraagster geweest die voorop had kunnen lopen met eenzelfde soort Rechtlijnigen als zijzelf. Zij had kunnen mee opkomen voor onze ontvoogding. Dàt zou nog eens een affiche geweest zijn : samen op het voorplan bij de kiescampagnes van het Vlaams Blok/Belang. Black and White voor dezelfde strijd!
Zou alvast het ‘cordon sanitaire’ wegens zogezegd racisme meteen hebben doen sneuvelen! Bleef nog over als laatste reden voor de demonisering : opkomen voor de vrijheid…Heerlijke situatie zou dat geweest zijn! Oproep aan de Bevolking : wie slaaf wil blijven, stemme voor de kleurpartijen. Wie vrij wil zijn, stemme voor ons….Te mooi om waar te zijn….
Terzake Black and Wgite. Ik zou er waarachtig beginnen aan twijfelen, of die Zwarte Eerste Piet (of moet het taalkundig Eerste Zwarte Piet zijn?) van Amerika inderdaad zo stom is als wordt gezegd. De zwarte medemens is hier bewezen in staat te zijn zich boven en naast de blanke evenmens te vstelen. Zonder aan Mohbama verdiensten toe te kennen, die hij niet heeft! Die is niet meer dan een sprekende pop, die alles afleest van de auto-cue wat hem voorgeknabbeld wordt door de Linkxe wereldverbeteraars-ten-eigen-profijte.
Bekijk en luister naar die zwarte gazelle Hiris Ali, ooit weg gekoejonneerd uit Polderland! Een grote dame, met meer moed in haar pink dan alle Europese ‘Leiders’ in hun groot verstand. Wereldwijd met de dood bedreigd door de ‘Godsdienst van Vrede’ voor haar afvalligheid, haar waarheidsgehalte, bescherming geweigerd door de laffe Nederlandse elite, op de vlucht voor het mes, de kogel of voor beide, vanwege halve garen.
Terugkeren uit de States zou ze moeten doen, desnoods dag en nacht beveiligd door zoveel mensen als nodig is, om naast Geert Wilders te staan. Black and white, voor dezelfde strijd!
Dat ze de Kerkleiders het vuur in hun achterste steekt, zal nog in geen 1000 jaar aarde aan de dijk brengen. Kijk naar de 10, maximum 15 oude mensen die bij elkaar gedrumd, hun zondagsplicht vervullen, en de Eucharistie bijwonen. Gemiddelde leeftijd 80 jaar. Is dat een leger van Kruistochters?
De jeugd? Dodelijk vermoeid van het ene festival na het andere…
Voilà : ziedaar het beeld dat de Islam heeft van de Westerse wereld. De echte jeugd, de anderen? Die worden door het journaille zoveel mogelijk buiten het gezichtsveld gehouden, want die zijn ‘rechtse extremisten’…
Shakespiere wist het al : “To be, or not to be, that’s the question”.
Zullen ‘we’, de Westerse beschaving, ZIJN, of worden we intussen weggeveegd en onderworpen, schatplichtig aan de Wereld-Islam….
That’s the question….Isn’t it?
Verpletterende verantwoordelijkheid voor ene zekere Godfried Danneels. Met wat diepzinnige woorden uit de begintijden van het Christendom…want hij is niet alleen geweest. Van de 12 Apostelen was er ook maar ene die zijn zwaard trok, de avond dat er gevaar dreigde. Maar voor de haan 3 maal had gekraaid, dus tegen de morgen van de volgende dag, was hij al gezwicht….Niemand hoeft dit verhaal letterlijk te nemen : de geschiedenis is er voor iedereen, net als de zuurstof in de lucht. Liever blode Jan, dan dode Jan….Ach, het is zo menselijk!
Neen folks, piepken-duik spelen of de boel op flessen trekken helpt niet meer. Dit is zelfs geen BHV-loodgieterswerk meer of zich inzetten voor een onafhankelijke Vlaamse Staat! Het gaat er om, “to beo r not to be”…Er zijn, of weggeveegd worden! We staan er veur, en we moeten er deur….Liever vandaag dan morgen!
Maar om de massa, bedorven en in slaap gewiegd door ‘brood en spelen’ in beweging te krijgen…Zij zien niet dat in real time in eigen land de oorlog al jaren begonnen is: intimidatie, moord, destabilisatie, angst zaaien, verkrachting, inbraken, vernederen, bespuwen…samenzweringen en verraad beramen in Huizen van Gebed…En het antwoord van de Overheid is: ‘Vooral geen racisme betonen, maar respect’…De boel bij mekaar houden, lijk men zegt in Nederland….
In feite wordt bedoeld : verzet U niet, wordt een ONDERWORPENE, een ‘dhimmi’ in het Arabisch, en wees blij dat ge moogt blijven leven, om te werken voor de Meesters. Kijk rond wat er gebeurt in Egypte – in Marokko – in Spanje : de media durven er niet over berichten…Maar de internet kraaien brengen het uit….Noem mij één stad in Vlaanderen (en in Europa) waar de Moslim-immogranten niet dreigend zijn komen opzetten! Om te onderhandelen? Waarop wordt er dan gewacht?
De Here moge ons bijstaan!

(*)http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_Kruistocht

Geen opmerkingen: