donderdag 4 maart 2010

IS HULP BIJ STEMMEN NORMAAL ?

.








Hulp bij stemmen is geen misbruik stemrecht
HEIN MAASSEN - 04 MAART 2010

Allochtone belangenbehartigers hielpen in Rotterdam achterblijvers uit eigen kring bij het stemmen. Dat is een typisch migratieverschijnsel en hoeft niet op fraude te duiden.

Oudere immigratielanden weten het al langer. De vestiging van een nieuwe groep immigranten, zoals de Ieren in de Verenigde Staten vanaf de jaren 1840, leidt tot de opkomst van allerlei belangenbehartigers en zaakwaarnemers uit eigen kring. Het zijn degenen die als eersten contact hebben kunnen maken met de autochtone samenleving, als eersten de taal hebben geleerd en inzicht hebben gekregen in wetten en gebruiken van het nieuwe vaderland. Zij zijn de pioniers in het nieuwe land en helpen degenen die minder intelligent of ondernemend zijn. Ze hebben hier uiteraard zelf ook voordeel bij: ze verdienen er geld aan en worden invloedrijk. Door zich aaneen te sluiten kan een nieuwe groep immigranten steun vinden bij elkaar in een emancipatieproces. Wanneer de emancipatie voltooid is werkt de fixatie op de eigen groep te belemmerend en gaat men geruisloos op in de samenleving als geheel.
Ditzelfde zien we nu bij Turkse en Marokkaanse migranten in Nederland. Een aanzienlijk deel van hen heeft aansluiting gevonden bij de Nederlandse samenleving, kent de taal grondig, heeft een goede opleiding gevolgd, kan zich handhaven in een autochtoon Nederlandse omgeving. Daarnaast zijn er de onlangs aangekomen immigranten en de achterblijvers, vaak mensen met een lage intelligentie en beperkt aanpassingsvermogen. Zij wonen vooral in de oude wijken van de grote steden, zoals Delfshaven in Rotterdam.
Ook deze groep is stemgerechtigd voor de gemeenteraadverkiezingen, maar is vaak op eigen kracht niet in staat om een stem uit te brengen. De simpelste dingen zijn vaak al een probleem. Zij spreken geen of slechts gebrekkig Nederlands, begrijpen niets van de verkiezingsprocedure, weten niet waar de stemlokalen zich bevinden, kunnen het stembiljet niet lezen en hebben geen idee van de lokale politiek. Deze mensen zouden uit zichzelf niet eens kunnen gaan stemmen, als ze het al zouden willen.
Maar ook deze mensen zijn inwoner van hun gemeente, en hebben belang bij de uitkomst van de verkiezingen. Het is daarom niet vreemd dat zij worden geholpen door belangenbehartigers uit eigen kring die hen een, zij het subjectief gekleurd, overzicht geven van de lokale politieke agenda, een stemadvies geven en helpen met de stemprocedure.
Omdat deze mensen met zelfs de kleinste dingen geholpen moeten worden, valt het erg op. Maar er hoeft niets mis mee te zijn. Iedereen heeft het recht om andere mensen van de eigen politieke visie te overtuigen met woord en geschrift; dat is het kenmerk van verkiezingscampagnes. Ook autochtone Nederlanders met een zeker gezag geven stemadviezen, of worden uit propagandaoogpunt lijstduwer. En als de overheid de nieuwkomers en de achterblijvers niet bij de hand neemt, hen meeneemt naar het stemlokaal en hen in de eigen taal uitleg geeft over alles wat er bij het stemmen te pas komt, dan doen de belangenbehartigers het.
Zolang er immigratie bestaat zal dit verschijnsel blijven. Het draagt bij tot de democratie. Wat is stemrecht immers waard, wanneer je niet in staat bent om het uit te oefenen? De overheid helpt daarom stemgerechtigden met een fysieke beperking. Stemgerechtigden met beperkte kennis en intellectuele vermogens hebben ook recht op hulp.
Bron HVV (Ik kan mijn ogen niet geloven!)

o-o-o-o-o-o-o-

Nou Moe! Nou breekt mijn klomp! De Muzelman met 4 vrouwen (echt! Ze bestaan, zowel in Nl als in Vl, deze ‘vergissing’ is officieel toegegeven) biedt zich aan, weliswaar met telkens een kleine onderbreking, verleent ‘bijstand’ achter het gordijntje, en klaar is Kees : de PvdA heeft er vijf (5) geldige stemmen bij….Logisch toch dat de Kieswet hierin ruim geïnterpreteerd wordt!
Dat zou, met Europese waarnemers er bij, in de Afrikaanse brousse, stembus-fraude zijn. In Polderland heet dat begrip hebben voor de situatie…
In Polderland wordt het gelijkheidsprincipe met de voeten getreden, zelfs al helpt 1 Muzelman maar 1 Muzelvrouw. Zelfstandig beslissen bij dat Muzelvrouwtje? Kan niet! Is tegen hun koeltoer! Ik zie hetzelfde nog niet gebeuren met een blanke Hollander die mee achter het gordijntje zijn wederhelft (buurvrouw? Toevallige gelgenheids-vriendin?) eventjes voordoet wat hij precies had gewild. Mag ik het even anders stellen? Een woestijn-bewoonster die van toeten of blazen weet, mag hier mee komen helpen om het laken naar hun kant te trekken? Ik dacht dat kiesrecht (of kiesplicht) een duur bevochten privilegie was voor burgers wier voorouders voor dat stemrecht zwaar hebben moeten vechten. Als men nu toch met die immigranten zit, zou men dan niet wachten tot ze bewijzen geïntegreerd te zijn? Tot ze kunnen lezen en schrijven? M.a.w. tot ze Polderlanders zijn….
Men kan evengoed van die stemhokjes een reizende circus-karavaan maken, die met de overzetboot in Gebraltar langs de noordkust van Afrika dweilen tot in Irak….met een ommetje in Turkije, als voorbereiding van hun Blijde Intocht in Eurabia. Allez komt binnen, de vertoning gaat beginnen! Willen de Dames en Heren er op letten dat we begin JUNI weer in Polderland moeten zijn? U stemt toch niet voor de PVV, niet? Want die stemmen zouden, voor we terug zijn, toch verloren gaan..
Slotbemerking : 1° de verkiezingen zijn geheim. Komt dat nu ook op losse schroeven te staan? 2° Niemand heeft ooit mogen kiezen om die enorme massa immigranten binnen te laten of niet. Dat werd opgedrongen en wordt nog dagelijks door de strot geramd. Nu Polderland ontwaakt, en weer een beetje Nederland kan worden : deze zaak dringend herzien AUB! Dan hoeft het niet tot deportaties te komen : wie ongewenst is, zal zelf wel het juiste besluit trekken, zeker?!

Geen opmerkingen: