donderdag 18 maart 2010

ISLAM OP SCHOOL

;












En ook Catechismus in Islam-landen?
Ha Neen! Alleen wij zijn zo stom!



Vlaams volksvertegenwoordiger An Michiels ondervroeg onderwijsminister Smet over de islamindoctrinatie in onze scholen. De roze SP.a-er antwoordde dat in niet minder dan 255 scholen van het gemeenschapsonderwijs islamitische godsdienstleraars aan de slag zijn. Het cijfer voor het katholiek onderwijs ligt lager (21 scholen), maar ook daar kijkt men verbaasd op : islamles in een katholieke school ?
Omdat de opeenvolgende regeringen steeds meer islamieten in ons land toelaten, is er nu zelfs een tekort aan islamleraars. Daarom heeft de Vlaamse regering van CD&V, NVA en SP.a subsidies uitgetrokken voor de ‘Postacademische Vorming Verdieping in de islamitische godsdienst’ binnen de Universiteit Antwerpen. Deze opleiding zal bijkomende leerkrachten afleveren die de leer van Allah zullen uitdragen van Lanaken tot De Panne. Ook Groep T Hogeschool Leuven krijgt subsidies, volgend jaar zullen de eerste moslimleerkrachten daar afstuderen.

U merkt het: de wreedzame leer van Allah groeit en bloeit in Vlaanderen.
Beseften de kiezers van CD&V, NVA en SP.a dit alles toen zij vorig jaar hun stem uitbrachten ?
Filip de Man

OPROEP VOOR WETSVOORSTEL
Heren Wettenfabrikanten,
Hierboven wordt een mededeling opgenomen van een mandaatdrager van het Vlaams Belang. Een partij waarvoor jullie zodanig bang zijn, dat ze nergens aan het bestuur mag meedoen. Mooie democratie, noemde wijlen Pim Fortuyn dat. Na te vragen bij BRT-man Zinzen, die tot op de dag van vandaag nog altijd met zijn mond vol tanden zit. Echt waar!
Deze (en nog veel andere mededelingen) worden in de media verzwegen, daarom moeten wij ze zoveel mogelijk verspreiden via onze blogs. Daarmee bereiken we een enorm potentieel van mensen, zonder deze ooit te kunnen meten. Wel merken we stilaan een kentering in het collectief gedrag, waarbij er meer en meer door de gewone mens getwijfeld wordt aan wat die media en wat de politici voor waar verkopen. Maar dat niet is.
Dat zijn de feiten.
Nu een woordje heemkunde.
Heemkunde is namelijk een soort hobby, ook een wetenschap die is wat in haar naam staat : een kunde, een uitdiepen, een weten over het eigen heem, de eigen heimat.
U kunt volgen? Ik ga niet te rap? Ook jullie daar op de achterste banken : alles OK?
Bij de les blijven, hé! Want anders staat U daar straks weer met Uw molentjes!
In de hemkunde wordt er een oud gebruik beschreven, ‘de steen’ genoemd. U vindt deze steen nog bij vele parochiekerken, links of rechts van de ingang. Hij is max. Is 50 cm hoog, is gewoonlijk rond van oppervlakte, en wordt al eeuwen gebruikt voor de ‘roeper’, of ‘Belleman’
De ‘roeper’ is iemand die om verschillende redenen, officiële, kerkelijke of nog andere, een mededeling wilt/moet doen aan iedereen die het horen wil.”s Zondags na de Vroegmis, en/of de Hoogmis, was de gedroomde gelegenheid. De Pastoor verkondigde op de kansel de huwelijken, de geboorten en de sterfgevallen – de ‘roeper’ ofte ‘belleman’ stond in voor de rest. Dikwijls na het nuttigen van de benodigde aantallen glazen boterhammen.
Vragen?
Neen, dagbladen waren er toen nog niet veel, ze waren meestal in ’t Frans en werden maar gelezen door de bourgeoisie. Televisie bestond al helemaal niet. Er was zelfs niet eens telefoon!
Of in Hyde Park, op ‘Speakers Corn’ ook zo’n stenen stonden? Goede vraag, maar naast de kwestie. In Londen diende iedere spreker zijn eigen appelsienenkistje zelf mee te brengen. Want dat “Speakers Corn’ was gewoon een stukje Engelse gazon, waarop een onderstuk van een of andere pilaar wel echt misstaan zou hebben.
Of er in Vlaanderen nog ‘roepstenen’ bestaan? In sommige gevallen wel. Waar de beeldenstormers en de beton- en asfaltboeren deze nog niet hebben weggeruimd. In zeldzame gevallen dus vindt U ze nog, al weet geen kat meer waarvoor ze dienen..
Nu komt de eigenlijke vraag voor het wetsvoorstel waarvan sprake. Is iedereen wakker?
Er zou een Wet moeten komen, inhoudende het herinvoeren van het overdraagbaar statuut van Belleman. Die dan kan aangesproken worden om berichten die de burgers hoeven te weten, maar door de media verzwegen worden wegens te onbelangrijk, of te gekleurd (beoeld is niet-gekleurd) kunnen afgeroepen worden.
U vraagt als het misschien zou kunnen gaan over onderwerpen zoals Filip de Man hierboven heeft geschetst? Natuurlijk! Wat anders! Want het zijn precies dergelijke berichten die nooit in de openbaarheid komen, omdat ze de Overheid niet welgevallig zijn….
De Belleman zou vanzelfsprekend onschendbaar dienen te zijn, voornamelijk om hem te beschermen tegen het CGKR, maar ook ‘untouchebel’ om niet door balorige toehoorders met een andere mening te worden gemolesteerd. Ik denk daarbij aan een soort glazen kooi in kogelvrij glas, bewaakt door minstens 20 politie-agenten in gevechtskledij.
Juist. Dergelijke kooien heeft U inderdaad al gezien in bepaalde rechtszalen. Met perfedte geluidsinstallatie, inderdaad…
Voor welke toehoorders moet dan wel gevreesd worden, vraagt U?
Dat is een vraag die hierin het openbaar niet kan beantwoord worden, op gevaar van beschuldigd te worden van racisme en aanzetten tot haat.
U vraagt : bestond deze balorigheid dan vroeger niet, als de toehoorders dicht opeen geplakt stonden te luisteren? Ja. Wat zal ik zeggen? Moest ik nu Leterme zijn, of Peeters, ik zou zeggen: de vraag stellen staat gelijk aan de vraag beantwoorden. Begrepen?
U vraagt : is het niet veel eenvoudiger (en veiliger) deze ‘Belleman’, in plaats van hem opnieuw uit te vinden, om hem van uit een televisiekastje te laten optreden? Dat is een vraag die bewijst dat de vraagsteller, wat hem siert, nog gelooft in Sinterklaas.
Vooraleer op TV de WAARHEID kan gesproken worden, moet er eerst revolutie komen.
Laten we het houden op ‘De Belleman-Nieuw’ , desnoods van uit een TV-kastje, en eens afwachten wie er de meeste kijkers of luisteraars zal trekken. Dat de beste moge winnen.
Pssst
Pas op als de TV verliest : het gaat daar om minstens 3.000 huisgezinnen die hun inkomen zouden verliezen. Een sociaal bloedbad dus….Als de Stichting ‘De Belleman’ verliest, zullen dat er een pak minder zijn : evenveel als Vlaanderen gemeenten telt….

Geen opmerkingen: