vrijdag 26 maart 2010

LEVE DE KAVIAAR SOCIALISTEN

.













De een zijn dood
Is de andere zijn brood…







ZE LEVEN MEE



In Genk sluiten de twee vestigingen van Carrefour. In Maasmechelen de enige. Sp.a-voorzitster Caroline Gennez "leeft mee" met straks 1.672 nieuwe werklozen.

Bij het aflezen van haar "ik leef mee"-verhaaltje vergat ze te vermelden dat vroeger partij-kopstuk en na het Agusta-schandaal veroordeelde Willy CLaes een lucratief postje heeft bij Carrefour.

Als onafhankelijke bestuurder - lees aangetrokken op basis van kennis van de sector - met de bij dat statuut "passende" vergoeding. Die wordt geschat op om en bij de 10.000 euro. Per vergadering. Kennis van de sector betekent dat kameraad Willy dus meegespeeld heeft bij het uittekenen van het sociale bloedbad bij Carrefour. Maar ook hij - zou het anders kunnen? - leeft intens mee met de gedupeerden .

Zoals ook zijn dochter Hilde, burgemeester van Hasselt, waar de vestiging van
Carrefour open blijft. Iemand een tekeningetje nodig?


Digitalia weet…

Dat hij gelukkig is nog maar eens zijn lijfblad ’t Pallieterke te kunnen citeren. Het is wel niet zo groot als DagAllemaal of Kerk en Leven, maar qua kwaliteit spant het de kroon. Bewijs : bovenstaande zaken heeft U nergens anders gelezen…Want wat zeer doet – wordt daar verzwegen….
Voor slechts € 1,85 krijgt U wekelijks 16 bladzijden voor mensen met een goed hart en een slecht karakter….

Digitalia denkt….

Niet alleen dat door het grandioos mislukken van Carrefour de Franse arrogantie is afgestraft, maar dat de vroegere Navo-baas het bewijs van zijn incompetentie geleverd heeft om zelfs maar een kruidenierrswinkel te (helpen) leiden….

Een wijze oude man (Marc Grammens) heeft in dat mislukken zelfs het bewijs gevonden van de Vlaamse (en zelfs Waalse) nationaliteits-gevoelens : wij willen niets weten van wat ons door de Franse directie wordt voorgeschoteld.

Opgekuist staat netjes!

De ontslagen werknemers? Die krijgen een nieuwe kans bij de betere grootwarenhuizen, waarheen de klanten toch verhuizen. Colruyt is eigen volk en Lidl is goedkoopst! Trouwens, wie de Carrefour-winkels overneemt heeft ook personeel nodig!

Na de opkuis in de sector der grootwarenhuizen, nu nog de energie-sector en het bankwezen terughalen uit de Franse grijpgrage klauwen…

À propos : gelezen wat voor Fortis de impact is van het fiscaal recupereren van de vorige bedrijfsverliezen? Bij de 40 miljard…
In mensentaal : op de eerste 40 miljard winst zullen er geen belastingen dienen te worden betaald….
Anders gezegd : 1° de Schatkist (wij allemaal dus) is weeral de pineut, en 2° heeft iemand daaraan gedacht toen de Regering deze Bank (en ook andere!) moest redden? Werd dit akkefietje meegerekend in de prijs?

Besluit: niets IS wat het LIJKT…..

Geen opmerkingen: