maandag 29 maart 2010

LOS HET PROBLEEM OP, NIET HET KIND

.





.












LOS HET PROBLEEM OP, NIET HET KIND




De wereld is een schouwtoneel,
Elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel….


'Mars voor het leven' tegen abortus in Brussel

Alle deelnemers krijgen een witte of rode roos om te wijzen op het vreedzame karakter van hun optocht.
Abortus verhoogt de kans op borstkanker, leidt tot zelfmoord want vrouwen met een postabortussyndroom zijn psychologisch extra kwetsbaar. Bovendien is zwanger raken na een abortus ook niet evident. Toch leven we in een maatschappij waar abortus bijna normaal is geworden.
Initiatiefneemster Liesbeth Ronsmans

Op het Koningsplein in Brussel verzamelden zondagmiddag zo'n 550 manifestanten voor een "Mars voor het leven", een initiatief van studenten omdat abortus sinds twintig jaar niet meer strafbaar is in België. Aartsbisschop André Mutien Léonard stapte mee op. Zo'n 30 leden van het Anti-Fascistisch Front deden een tegenbetoging. Michel De Keukelaere, een van de initiatiefnemers, wil de stilte doorbreken. "Het blijft een taboe dat veel vrouwen lijden onder abortus. Uit solidariteit willen we opkomen voor de rechten van het ongeboren kind en de vrouw."

De organisatoren van de manifestatie wijzen erop dat abortus ook gevaren inhoudt. "Het verhoogt de kans op borstkanker, leidt tot zelfmoord want vrouwen met een postabortussyndroom zijn psychologisch extra kwetsbaar. Bovendien is zwanger raken na een abortus ook niet evident. Toch leven we in een maatschappij waar abortus bijna normaal is geworden. Er zijn ook alternatieven zoals adoptie", verduidelijkt studente Liesbeth Ronsmans.

Subsidies voor abortuspreventie
De betogers begrijpen volgens Ronsmans niet dat organisaties als JongerenInfoLife of Levensadem (Souffle de Vie) die aan abortuspreventie doen, niet gesubsidieerd worden door de overheid. "Daarom organiseren we deze pluralistische mars."

Alle deelnemers kregen een witte of rode roos om te wijzen op het vreedzame karakter van hun optocht, die van het Koningsplein naar het Brusselse justitieplein gaat. Volgens de Brusselse politie waren er zo'n 500 betogers aanwezig.

"Draai de klok niet twintig jaar terug"
Zo'n 30 leden van het Anti-Fascistisch Front (AFF) stapten intussen op tegen de Mars voor het leven. Ze verzamelden zich aan de andere kant van het Koningsplein. "We zijn hier vandaag gekomen omdat we de abortuswet willen behouden. Anders draai je de klok zo'n twintig jaar terug", zei Christiane Pay, politiek secretaris van het AFF.

"Aan de andere kant van het plein staat een groep integristen die leven vanuit het geloof. Wie anders denkt, heeft ongelijk", aldus Pay. Volgens haar nemen ook leden van het Vlaams Belang deel aan de Mars voor het leven. "We zijn numeriek in de minderheid omdat we onze leden pas laat hebben kunnen mobiliseren", zei Pay nog. Beide manifestaties verliepen zonder incidenten. (belga/mvdb)
Bron De Morgen Online Zondag…

Digitalia denkt…
Dat er best een nachtje over geslapen werd, over deze zwaarwichtige toestanden….en vooral…
dat de Linkx-Menschen voor hun leugens best voordien onderling zouden afspreken. Over het aantal deelnemers bijvoorbeeld. De BRT zei 1700 op het avondnieuws. VTM zei 2.000 en hier in DM staat 550.. …
Wat ook een klassieke verdraaiing der feiten is (wat alleen door de beelden duidelijk werd) is het verzwijgen dat het vooral de JEUGD was die aan de oorsprong van de betoging lag…Dat hoopgevend vooruitzicht mocht natuurlijk niet teveel benadrukt worden.
Tegentrekkers? Een hele massa! Zeker 30 stuks! Allemaal Rood-of-Geen-Brood en van het AFF…..Maar, meisjes en Jongens! Wat is het leven ingewikkeld!
Dat het Anti Fascistisch Front tegen ‘De Mars voor het Leven’ is, zou, als we logisch moeten denken, willen zeggen dat ze tegen het Leven zijn, dus voor de Dood! Rare logica…Trouwens, wat heeft anti-fascisme met abortus te maken? Ze moesten, weeral om logisch te zijn, voor de gelegenheid een ander petje opgezet hebben! ..Het AAF, het Anti Abortus Front. Waardoor ze meteen in het kamp van de abortus-bestrijders zouden gekomen zijn…Ja, die Linkxe logic , en de ingewikkeldheid van het leven!
Om een voor betrokken Dame PAY vervelende woordspeling te maken : het AFF is waarschijnlijk voor seks PAY and GO…Vandaar de naam van de politiek secretaris met de christelijke voornaam : Christiane PAY…Hoeveel kost het om van familie-naam te kunen veraznderen? PAY AND GO….Ik zou niet durven! Alhoewel! Enige voorzichtigheid geboden zijnde, want politieke secretarissen doen mij denken aan de politieke commissarissen uit de onzalige Sovjet-periode….Die waren de verkapte afgevaardigden van de KGB en de KGB stuurde volksgenoten met een vingerknip naar de goelags…..
Verder denk ik dat de ‘denktank’ van het AFF voor het ogenblik teveel droesem, bezinksel, bevat. De meegedragen leuze was (zie kader) en deze zou toch eens grondig moeten uitgelegd worden. Want is an sich een niet-doorslaggevend tegenargument dat alle records klopt! Wij zeggen het, dus wij hebben gelijk!
'Wie anders denkt, heeft ongelijk'

Het voordeel van zo’n leuze is anders wel, dat ze geschikt is voor multiple gebruik. Ze kan gebruikt worden ter gelegenheid van iedere welkdanige tegenbetoging. Misschien werd er een goede korting bekomen voor aankoop in ’t groot? 1 bord kost X, 10 kosten X-5%, 100 borden kosten X-10%, enz. Ruikt aardig naar kapitalisme, niet?
Tiens, zou men bij de Rode Broeders enige zin voor spaarzaamheid…. Dan is, verdorie, alle hoop nog niet verloren! Zij zaaien naar de zak, en Léonard op straat! Het begint er goed uit te zien…..
o-o-o-o-o-o-o-
Betrap ik daar nu toch mezelf op, dat ik bijzaken met hoofdzaken begin te verwarren! Dus nu de Rode Broeders (en zusters) en hun geweldig aantal aan kant gezet. Alleen nog een klein dankwoordje voor hun kalmte. Maar wat wil je…zo’n 30 mensen die op de dag dat iedereen overschakelde naar zomeruur, en de klok dus vooruit moesten draaien, luidop demonstreeren dat zij de klok niet wilden terugdraaien….dat is echt niet veel om er in te vliegen en er op te kloppen. Trouwens….30 tegenbetogers…geteld door De Morgen…. Zou dat cijfer gecontroleerd zijn? Als de betogers vòòr van 2000 nar 500 terug gebracht worden…dan de 30 betogers tegen naar…5?
Och, ik moet afsluiten want de soep staat op tafel. Nog vlug even dit: ziet U al Danneels mee betogen? Ik ook niet. Maar Mgr Coeur-de-Lion was er wel! Tussen zijn mensen!
Enne…ziet U Danneels al in de no-go zone van Kuregem gaan wonen, tussen de criminele vreemdelingen? Mgr Léonard (Lion Heart ?) verlaat zijn Aartsbisschoppelijk Paleis om lijk geen enkele socialist ooit gedaan heeft, voeling te hebben met er omgaat ‘tusschen de menschen’…
Mgr Léonard is ook de als Waals staatsbruger geboren Franssprekende, die in het beste academische Frans zijn volksgenoten de leveieten leest, dat z daar beter wat meer zouden leren werken, in plaats van profiteren op kap van de Vlamingen….Het is iemand die, in onze eigen hoofdstad, ons aanspreekt in onze eigen taal, met nauwelijks een vreemd accentje. Niet met purper omhangen, maar bijna als een der onzen….
Kortom, het is iemand, die het lot van ons land in goede banen kan leiden…Met zo’n Leider is het bijna spijtig dat er scheiding is tussen Kerk en Staat…..Dan wordt ooit het probleem als probleem weggeveegd, dat men moet kiezen tussen ‘Eigen Volk’ en ‘Import-Volk’.
Besluit (daar waarmee begonnen werd)
Mgr Léonard is op het toneel verschenen. Hij zal, als hij niet afgeschoten wordt, zijn rol spelen en zijn deel krijgen. Wat het wordt, weten we niet. Alhoewel toch stilaan duidelijk….Voor Vlaanderen kan hij geen verkeerde partij zijn. Als Rechtlijnige is hij een van ons! En, om met Rooms purper omhangen, dat te zijn, moet hij werkelijk een man uit één stuk zijn.
In deze Hoop wil ik leven en sterven….

Pssst
Neen, Mgr Léonard krijgt van mij niet de wens mee om de kerken te doen vol lopen, noch zoals ondergetekende de bedoeling heeft daaraan mee te werken. Met boerenwijsheid zou mijn schoonmoeder gezegd hebben, dat het niet goed is, dat het hooi achter de vork loopt.

Geen opmerkingen: