vrijdag 12 maart 2010

MORELLEKE FORELLEKE GEEF EENS EEN BELLEKE

.







Ja toch! Dan horen we nog eens van U. U bent zo stil de laatste tijd. Zijn we van U niet gewoon…
.
Allez, ’t Is goe : volgende keer een tip op Uw blog volstaat al. Dan gaan we vanzelf wel naar de brt-site om Uw columns daar terug te vinden. Tegen niemand zeggen, hé, maar hier volgt de URL http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog


U schrijft in onderstaand stukje Uw hart voluit – dat is Uw goed recht alq vrije burgeres – maar het was te verwachten : U bevindt zich namelijk in het hol van de leeuw, waar Uw woorden meer dan op een apothekersschaaltje moeten gewogen worden. Er wordt zelfs zeer heftig gereageerd op zaken die U niet eens geschreven hebt, en waarschijnlijk niet eens aan gedacht, omdat ze, in principe, te dwaas zijn om aan de kiekens te geven.
U zou geschreven hebben in onderstaand artikel dat criminele allochtonen zwaarder moeten gestraft worden dan eigen criminelen. Tenzij U een nieuwe partij-lijn aan het uitstippelen bent, denk ik dat U daar zelfs niet aan gedacht hebt!
Maar zo zijn onze Linkxe Rode Broeders nu eenmaal : ze beschikken niet over zinvolle tegenargumenten, maar wel over een ruime verbeelding.
Verder verwijten ze U een amalgaam te maken van zaken die niets met die roofoverval anex moord te maken hebben : oorlog in BruSSel, treinramp, car-jackings, diamantroof : U zou alles op één hoop gooien, om net als het Vlaams Belang, de sfeer te verzieken, zonder daar iets aan te (willen) doen….Het klinkt bijna alsof het Vlaams Belang, die de samenhang aanwijst, gevolg van slecht bestuur, of non-bestuur, de schuld krijgt van de ontsporing.
U had het kunnen weten : wat U schrijft, gaat hun verstandelijke vermogens te boven! Als Leterme dat zegt over het Nederlands van de Franstaligen mag ik mij eenzelfde beeldspraak veroorloven tegenover onwillige Belang-haters. Verstandelijk gehandicapten dus. Zij snappen namelijk het verband niet tussen oorzaak en gevolg. Oorzaak : onbeperkte immigratie – gevolg : overlast. Zie datgene wat nu eindelijk door de Vander Taelens en C° aanvaard wordt : de wilde immigratie is uit de hand gelopen (wat het Vlaams Blok/Belang al jaren verkondigt, en het systematisch van deelname aan de macht afgehouden worden.
Daarvoor een meer concrete beeldspraak. (ja, het is ingewikkeld) het Vlaams Blok/Belang ziet iemand die aan het verdrinken is, zoals iedereen dat ook kan zien, maar zijn eigen oren en ogen niet wil geloven, het roept om hulp, wil de reddingsboei uitsmijten naar de drenkeling, maar wordt aan handen en voeten gebonden daarvan weerhouden. Moeilijk, hé…..
Wacht! We zijn er nog niet! Dat gebonden zijn aan handen en voeten komt niet door het alarmeren voor het verdrinken of inzake vreemdelingen (is een neven-probleem) maar door het opkomen voor Vlaamse Onafhankelijkheid. Daar krijgen de belgicisten buikkrampen van. Duidelijk? Het Vlaams Belang, namelijk heeft maar één programma-punt: de Vlaamse Zelfstandigheid. Baas in Eigen Buik!
Maar wacht! Het is nog niet gedaan. Waarom krijgen die belgicisten daar buikkrampen van? Omdat het Vlaams Belang de diefstallen ten voordele van de francofonie in dit land meer dan beu is. Omdat een minderheid Walen een meerderheid Vlamingen dicteert. U volgt mij nog? Sommigen zeggen : met belgie als ’t moet, d’er zonder als ’t kan. Wij zeggen : na 200 jaar is er genoeg geprobeerd!
O Neeè Nu begint U te vragen over welke diefstallen dat wel gaat, en of het überhaupt wel diefstallen zijn. Ja, als U dat al niet weet, of minstens niet zelf wilt uitzoeken, dan leeft U op een andere planeet. Ik wil het U wel duidelijk maken, maar dan heb ik minstens een halve dag nodig van Uw kostbare tijd.
Allez : in telegram-stijl : de jaarlijkse transfers (122 miljard) – de opbrengst der flitspalen – het ambtenaren-getal in Vlaanderen tegenover Wallonië – de federale wafelijzer politiek – de wanverhouding in NMBS investeringen (Lièger/Mons) – de franstalige belangen-conflicten – de sabotage van de Ijzeren Rijn – de hogere EU-bijdragen – de nationale utvoer, enz. Zoals U leest : een hele boterham. En dat zijn er maar enkele die mij zo maar voor de geest komen.
Ergens heeft er één lezer gelijk, als hij namens de getroffen familie aandacht vraagt voor de privacy van de slachtoffers. Maar (omdat Hans van Themsche en zijn ‘racistische moorden’ er zo vaak met de haren bijgesleurd worden : willen jullie eens uitleggen waarom er voor dezelfde moordzaken andere regels gelden? De slachtoffers in Antwerpen(vreemdelingen, och arme) werden wekenlang met naam en foto in de kranten naar voor gebracht – hun begrafenis was een dag van nationale rouw - en wat meer is : binnen de 12 uur was de identiteit + CV + afstamming van de dader (HVT) gemeengoed geworden, met, als kers op de taart, zijn tante, bestuurslid van het Vlaams Belang. Zelfs de Premier (Verhofstadt) stond, op kap van het Vlaams Belang, ’s anderendaags reeds moord en brand te roepen. En nu lezen we altijd alleen maar de voornamen van de daders in Ukkel…Och arme, en de dader was zo’n brave jongen, die zelfs nog nooit gerookt had…..
Ik weet, voortgaande op jullie reacties, beste vijanden, dat nadenken niet jullie sterkste kant is. Maar wat vinden jullie (en nu is het niet La Morel die het schrijft) van onze strafwet, die zegt dat iemand met een voorbeeld-functie (politieman, rechter) zwaarder moet gestraft worden dan een gewone burger?
En had die ene dader (wiens goesting groter was dan zijn portemonnaie) dan geen voorbeeld-functie? Hij was, zegt men, veiligheids-beambte bij de MIVB….Wat positieve discriminatie somtijds al niet kan meebrengen, hé?!
Frédérique Lévêque
09/03/2010
Een doodgewone vrijdag. Een gescheiden moeder van drie tieners haast zich nog naar een patiënt in het Brusselse. Ze zal nooit meer thuiskomen.
Of hoe vergankelijk het leven is.
Had het licht op groen gestaan, dan had ze onbezorgd het weekeind kunnen ingaan met haar gezin. En volgende week had haar dochtertje 12 kaarsjes uitgeblazen met mama aan haar zijde. Zoals het hoort.
Isham E. (24) en Hassan E. (20) beslisten er anders over. De twee jonge Belgen van Marokkaanse origine wilden de week afsluiten met een overval op een juwelier. Maar de moegetergde middenstander had zich na een vorige overval een wapen aangeschaft en weerde zich als een duivel in een wijwatervat. De overvallers vluchtten te voet weg en botsen op de onfortuinlijke kinesiste die – zich onbewust van enig gevaar - in haar Renault Clio het groene licht afwacht.
Met twee gerichte schoten wordt ze afgemaakt.
Plaatje klopt niet
De twee jonge overvallers beantwoorden maar op één punt aan het doorsnee profiel van de Brusselse straatcrimineel. Ze waren van ‘vreemde oorsprong’. De rest van het plaatje klopt niet. Geen strafblad, niet werkloos, een maandelijks inkomen. Eén van hen zelfs als veiligheidsagent bij de MIVB, verantwoordelijk voor de veiligheid op het openbaar vervoer.
Dit afwijkend profiel was ook de pers niet ontgaan. In tegenstelling tot de verslaggeving over de meeste overvallen en geweldplegingen, werd de origine van beide daders onmiddellijk zwart op wit afgedrukt. Samen met de verwondering van de journalisten dat het hier twee gangsters betrof die moeilijk als “slachtoffers van een discriminerende samenleving” omschreven konden worden. Ze hadden werk, verdienden geld. Alleen naar eigen normen blijkbaar niet genoeg.
Levieten gelezen
Toen ik vier jaar geleden – hoogzwanger – in de file in Laken stond, werd met een boksbeugel mijn zijruit versplinterd en mijn handtas van mijn schoot geritst. Ik kwam er gelukkig met de schrik en wat glassplinters vanaf. Wanneer ik even later bij de verzorgende arts mijn verhaal vertel, inclusief de mededeling dat de dader van het maghrebijnse type was, werden me de levieten gelezen.
“Die jongens hadden immers geen kansen, geen toekomst, geen job. Alleen bij Mc Donalds waren ze welkom, dat soort werk konden ze wel krijgen”. Vermits de glassplinters na mijn omschrijving van de dader net iets hardhandiger uit mijn vlees werden getrokken, heb ik me de rest van de verzorging maar van verdere commentaar onthouden. Dat ik vele jaren “dat soort werk” met de glimlach had gedaan, zonder dat het me ooit had aangezet de zijruit van een auto in te slaan, had me bij deze politiek correcte arts gegarandeerd een desinfectie met zuivere alcohol opgeleverd …
De moordenaars van de mama van drie pasten niet in het plaatje van de “outlaws”. Benieuwd wat hun advocaten zullen pleiten. Twee schoten – waarvan één een nekschot - kan men moeilijk nog als “ongeval” verkopen. Alhoewel, aan de Belgische balies zijn sommigen de schaamte voorbij.
Wat nu?
België is verontwaardigd. Even. De ronkende verklaringen van allerhande politieke boegbeelden hebben we ondertussen al achter de kiezen. Zaterdag aanstaande nog een emotionele en druk bezochte begrafenis, waar officiële vertegenwoordigers en mooie kransen niet zullen ontbreken, en dan is het terug over naar de orde van de dag. Volgend jaar zullen we er misschien nog eens aan denken, wanneer de herinneringadvertentie verschijnt. Niet dat ik de oprechtheid van de politici die – net zoals ieder weldenkend mens – geschokt zijn door deze gebeurtenis in twijfel trek, maar toch …
Een maand geleden was het oorlog in Brussel, twee weken geleden een treinramp, verleden week een dramatische carjacking en verleden weekend alweer een gijzeling in de diamantwereld. En de politicus holt van links naar rechts om overal zijn expertise aan te bieden. Van gasexpert tot treinconducteur, van anti-terreur specialist tot genocide kenner.
Maar wat als de camera’s stoppen met draaien ? Wat nà het “aankaarten van het probleem”. Dan zou het tijd moeten zijn voor het “het oplossen van het probleem”. Maar daar ontbreekt te vaak tijd, middelen én mediatieke aandacht. Er is immers alweer een nieuwe brand die politiek geblust moet worden.
En dus moet de snellere rechtspraak, de verhoging van de gevangeniscapaciteit, en een écht jeugdsanctierecht nog maar even wachten. En zo kabbelen we weer voort – van incident naar incident - zonder dat er noemenswaardige stenen in de rivier verlegd worden.
Alleen voor de drie kinderen van Frédérique Lévêque zal na 5 maart 2010 de rivier nooit meer dezelfde zijn …
Marie-Rose Morel
(Marie-Rose Morel is voormalig parlementslid voor Vlaams Belang)

Geen opmerkingen: