vrijdag 26 maart 2010

NEDERLAND IS VOL

.


















Geert Wilders (en het Vlaams Belang)
krijgen medestanders/
concurrentie uit onverwachte hoek.





Veel Turken vinden Nederland vol!
25-03-2010 - redactie binnenland - nederlands dagblad
In Iskander
DEN HAAG - Veel meer Turkse Nederlanders vinden dat Nederland te veel migranten telt dan Nederlanders zelf. Ze zijn ook veel meer op zichzelf dan andere bevolkingsgroepen.
Huwelijken en vriendschappen vinden voornamelijk plaats in het eigen Turkse netwerk. Omgang met andere groepen van de samenleving is er nauwelijks. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.
Het percentage Turken dat vindt dat de grens van het aantal migranten is bereikt is 58 procent, tegen 44 procent van de Nederlanders. Van de Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders vindt ongeveer 33 procent dat er te veel buitenlanders zijn.
De onderzoekers van het SCP komen tot de conclusie dat een hoge concentratie allochtonen in een buurt niet veel uitmaakt voor de kansen die men heeft. De kans op werk dan wel een uitkering, hangt meer af van zaken als onderwijs en taal dan de omgeving.
Wel heeft de onderlinge samenhang in een wijk gevolgen voor zaken als criminaliteit en leefbaarheid. Die samenhang komt beter tot stand als er sprake is van een vermenging van verschillende bevolkingsgroepen. Uit het onderzoek blijkt dat in wijken met weinig onderlinge samenhang en een snel wisselende samenstelling, de kans op criminaliteit toeneemt en de leefbaarheid achteruit gaat


Digitalia denkt een beetje na

En gaat dan te rade bij Wikimedia. Want het heden is altijd gegrondvest op zaken uit het verleden. Erdogan in Duitsland, die Turkse universiteiten eist in Duitsland…enz. Is dat wat nieuws onder de zon? Waar hangt de klepel? Die Turken…vroeger en nu : hoe zit dat nu feitelijk eigenlijk in elkaar…..
De Turkey’s zijn bekend voor hun wreedheden, voor hun rare hoofddeksels (Tulbanden) en voor hun folkloristische kromzwaarden. Ook van de Armeense genocide, die geen genocide is, maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De Holocaust, U wel bekend, is trouwens iets in diezelfde zin….Waren er niet zoveel Joden geweest, Hitler had er zoveel niet kunnen vermoorden. Logisch, toch!
Wacht eens…na de hoofddoeken (en burka’s?) voor vrouwen, straks ook TULBANDEN in het straatbeeld? Zou best kunnen, want waar Turken zijn, zijn alle andere inwijkelingen er blijkbaar teveel aan….Raar, hé…hoofddoeken zijn in Turkije zelf, verboden…Wat integendeel niet verboden is/was, zijn de ‘schandknapen’ ofte kleine jongetjes die op de wereld mogen blijven uitsluitend om de Hooggeplaatsten te behagen…En enuchen, ontmande mannen, voor de harems van diezelfde Hooggeplaatsten…Dat alles onder het goedkeurend oog van Allah maar vooral van zijn vertegenwoordigers op deze wereld.
Over de Turkse lieverdjes die in vroeger jaren Europa te vuur en te zwaard wilden inpalmen, die in de Slag van Lepanto en voor de poorten van Wenen werden verslagen (Voor en na Keizer Kalrel V), over het Osmaanse Rijk en Barbarossa, vindt U het boeiend verhaal op www.bertsgeschiedenissite.nl/nieuwe%20geschie...
Het verhaal begint met dit personage Selim I, de vader van Salleyman-de-Veroveraar.
Selim l zag zich eerst voor de taak gesteld alle oppositie die hij van zijn zonen, broers en hun zonen kon verwachten uit de weg te ruimen. Alle, op één zoon na werden vermoord.
Bij nader toezien, mag men besluiten dat de nummering der Wereldoorlogen aan een ingrijpende herziening toe is. Denk aan de Invallen der Noormannen, de Val van het Romeinse Rijk, de Godsdienstoorlogen in Europa, Napoleon de Grote, Dhengis Kahn, Sulleyman-il-Turco (hierboven) en dan is de Grote Oorlog ‘14-’18 misschien de elfendertigste, en wat wij WO II noemen, de twaalfendertigste. De hoeveelste het is sedert de broedermoord van Kaïn op Abel, is verloren gegaan in de nevelen der tijden.
Alleen al in onze omgeving en in of rond ons continent. Want daar zijn nog 4 andere continenten….De Blauwe Planeet, zegt men van de Aarde. Zou de Rode Planeet niet beter zijn, druipend van het bloed? Met straks weer Pasen en de Verrijzenis als lichtpuntje aan het einde van de tunnel….
Maar in onze dagen is er geen veroverings-oorlog meer bezig, maar een Multi culturele hersamenstelling van de samenlevingen…Met wisselende allianties : Vlaams+Turks tegen Waals+Marokkaans…of omgekeerd…JaJa, Alle Menschen werden Bruder…..
What’t is in a name….vroeg Shakepeare zich af. Met reden!

Geen opmerkingen: