zondag 7 maart 2010

NOG GEERT ILDERS IN LONDEN

.




















Het is mij een grote eer, hier deze meesterlijke redevoering zo vlug, en integraal, te kunnen aanbieden. Waarlijk, E.J. BRON van HVV heeft zijn naam niet gestolen. Hij is een ware bron van veel eerlijke maar ook heerlijke informatie in ons aller zoektocht naar de waarheid.
Kijk, de Heer Winston Churchill, uitvinder op jonge leeftijd van het begrip ‘concentratiekamp’, tijdens de Boerenoorlog in Zuid Afrika, is niet meer mijn grote vriend, sedert ik mij door zijn mémoires heb doorgeworsteld. Zijn exentrieke levenswijze, maar ook zijn kontdraaierij staken mij tegen. Was hij nu voor, of tegen de Joden? Was hij nu voor of tegen de Britse Nazi-partij? Maar telkens moest ik mij gewonnen geven op zijn uitspraak (na de Slag om Engeland, die gewonnen werd door een niet meer geheime Enigma-telex-machine – maar who cares! - Alleen het resultaat telt!) :
"Nog nooit in de geschiedenis van de oorlogvoering hebben zovelen zoveel te danken gehad aan zo weinigen."

Kijk, toen ik op latere leeftijd het standbeeld van hem (Churchill) op zeker ogenblik op het voetpad in een drukke winkelstraat in Londen letterlijk tegen het lijf liep heb ik hem bewonderend aangekeken…Veel te lang, want ik werd voortdurend bijna omver gelopen. Waar begot haalden de Britten het in hun hoofd om hun Winston Churchill, op een zo belachelijk laag voetstuk, zo maar op straat te zetten! Even wonderbaarlijk als de man zelf.
Nu hoor ik van Geert Wilders dat hij daar nog altijd staat…

Rede Geert Wilders in het Britse Hogerhuis
E.J. BRON - 07 MAART 2010 in Het Vrije Volk.

”Dank u. Het is fijn om weer naar Londen terug te keren. En deze keer is het geweldig, want ik zal meer van deze prachtige stad kunnen zien dan alleen de gevangeniscel op de luchthaven Heathrow. Vandaag sta ik voor u op deze buitengewone plaats. Dit is echt een heilige plaats. Dit is, zoals Malcom pleegt te zeggen, de moeder van alle parlementen. Ik sta hier in diepe nederigheid en maak van de gelegenheid gebruik om tot u te spreken.

Hartelijk dank Lord Pearson en Lady Cox voor deze uitnodiging en dat u mijn film Fitna hebt laten zien. Hartelijk dank mijn vrienden, dat u mij hebt uitgenodigd.
Ten eerste heb ik geweldig nieuws te melden. Afgelopen woensdag werden er in Nederland gemeenteraadsverkiezingen gehouden. En voor de eerste keer heeft mijn partij, de Partij voor de Vrijheid, aan deze gemeenteraadsverkiezingen meegedaan in twee steden. In Almere, een van de grootste Nederlandse steden, en in Den Haag, de op twee na grootste stad; de zetel van de regering, het parlement en de koningin. En we hebben het uitstekend gedaan! In één klap werd mijn partij de grootste partij in Almere en de op een na grootste partij in Den Haag. Geweldig nieuws voor de Partij voor de Vrijheid en zelfs nog beter voor de mensen van deze twee grote mooie steden.

En ik kan nog meer goed nieuws vertellen. Twee weken geleden is de Nederlandse regering afgetreden. In juni zullen er parlementsverkiezingen worden gehouden. En de toekomst ziet er geweldig uit voor de Partij voor de Vrijheid. Volgens peilingen zullen we de grootste partij van Nederland worden. Ik zou liever bescheiden willen zijn, maar wie weet, misschien zal ik over een paar maanden zelfs minister-president zijn!

Dames en heren, niet ver hier vandaan staat een standbeeld van de grootste minister-president die uw land destijds had. En ik zou hem vandaag hier willen citeren: ”Het mohammedanisme is een militant en missionerend geloof. Het heeft zich zojuist in Centraal-Afrika verbreid, bij iedere stap laat het onverschrokken krijgers achter (…) de beschaving van Europa zou kunnen vallen, net als de beschaving van het oude Rome.” Deze woorden zijn afkomstig van niemand anders dan Winston Churchill, die hij in het boek ”The River War” heeft opgeschreven in het jaar 1899.

Churchill had gelijk.

Dames en heren, ik heb geen probleem, en mijn partij heeft geen probleem met de moslims als zodanig. Er bestaan vele gematigde moslims. De meerderheid van de moslims zijn gezagsgetrouwe burgers en willen graag een vreedzaam leven net als u en ik. Dat weet ik. Dat is de reden waarom ik altijd duidelijk verschil maak tussen de mensen, de moslims en de ideologie, tussen islam en moslims. Er bestaan vele gematigde moslims, maar er bestaat geen gematigde islam.

De islam streeft ernaar de wereld te beheersen. De Koran beveelt de moslims Jihad te voeren. De islam beveelt de moslims de sharia in te voeren. De Koran beveelt de moslims de islam op te dringen aan de hele wereld.

De voormalige Turkse minister-president Erbakan zei: ”Heel Europa zal islamitisch worden. Wij zullen Rome veroveren.” Einde citaat.

De Libische dictator Gadaffi zei: ”Er zijn vandaag tientallen miljoenen moslims op het Europese continent en hun aantal zal nog stijgen. Dat is een duidelijk signaal dat het Europese continent tot de islam zal converteren. Europa zal over niet al te lange tijd een islamitisch continent zijn.” Einde citaat. Inderdaad, één keer in zijn leven heeft Gadaffi de waarheid gezegd. Want, herinnert u zich: massa-immigratie en demografie is noodlot!

De islam is niet alleen een religie, hij is hoofdzakelijk een totalitaire ideologie. De islam wil graag alles aspecten van het leven controleren, van de wieg tot aan het graf. De sharia is een wet, die ieder detail van het leven in een islamitische samenleving regelt. Van het civiele en familierecht tot aan het strafrecht. Ze legt vast hoe iemand moet eten, zich moet kleden en zelfs hoe men gebruik moet maken van het toilet. De onderdrukking van de vrouw is goed, alcohol drinken is slecht.

Ik denk, dat de islam niet met onze westerse manier van leven is te verenigen. De islam is een bedreiging van de westerse waarden. De gelijkheid tussen man en vrouw, de gelijkheid van homoseksuelen en heteroseksuelen, de scheiding van kerk en staat, de vrijheid van meningsuiting, dat staat allemaal op het spel door de islamisering. Dames en heren: islam en vrijheid, islam en democratie zijn niet met elkaar te verenigen. Het zijn tegenovergestelde waarden.

Geen wonder, dat Winston Churchill ”Mein Kampf” van Hitler de ”nieuwe Koran van het geloof en oorlog, bombastisch, vormloos, maar veelzeggend in zijn uitdrukkingskracht” heeft genoemd. Zoals u weet, maakte Churchill deze vergelijking tussen de Koran en ”Mein Kampf” in zijn boek ”De Tweede Wereldoorlog”, een meesterwerk, waarvoor hij de Nobelprijs voor literatuur heeft gekregen. Churchill’s vergelijking tussen de Koran en ”Mein Kampf” is absoluut juist. De kern van de Koran is de oproep tot Jihad. Jihad heeft vele betekenissen en is de Arabische naam voor een strijd. Jihad en strijd betekenen exact hetzelfde.

Islam betekent onderwerping, er kan geen twijfel over dit doel bestaan. Het wordt als het ware doorgegeven. De vraag is alleen of wij in Europa en u in Groot-Brittannië, met zijn roemrijke verleden, ons onderwerpen of voor ons erfgoed vechten.

We zien, dat de islam zich met ongelooflijke snelheid in het westen verbreidt. Europa wordt snel geïslamiseerd. Veel grote Europese steden hebben enorm hoge aantallen islamitische inwoners. Parijs, Brussel, Amsterdam en Berlijn zijn hiervan slechts enkele voorbeelden. In sommige stadsdelen gelden nu al islamitische regels. De rechten van de vrouwen worden vernietigd. Burqa’s, hoofddoeken, polygamie, verminking van vrouwelijke geslachtsdelen, eermoorden. Vrouwen moeten apart naar zwemles en mogen niet begroet worden met het schudden van hun hand. In veel Europese steden bestaat er al apartheid. Steeds meer Joden verlaten Europa.

Zoals u ongetwijfeld weet, beter nog dan ik, is ook in uw land de massa-immigratie en islamisering met sprongen gestegen. Dat heeft voor een enorme druk op uw Britse samenleving gezorgd. Kijkt u eens wat er bijvoorbeeld in Birmingham gebeurt, in Leeds, Bradford en hier in Londen. De Britse politici, die Winston Churchill vergeten zijn, hebben nu voor de weg van de minste weerstand gekozen. Ze hebben opgegeven. Ze hebben toegegeven.

Vorig jaar heeft mijn partij de Nederlandse regering verzocht om een kosten-batenanalyse over de massa-immigratie op te stellen. Maar de regering heeft geweigerd ons te antwoorden. Waarom? Omdat ze bang is voor de waarheid. Elsevier, een Nederlands weekblad, heeft de kosten berekend op meer dan 200 miljard euro. Alleen vorig jaar al was er sprake van 13 miljard euro. In Europa worden nog meer berekeningen gemaakt: volgens de Deense nationale bank kost iedere Deense immigrant uit een islamitisch land de Deense staat meer dan € 300.000,- Datzelfde kan men zien in Noorwegen en Frankrijk. De conclusie die men daaruit kan trekken, is: Europa verarmt van dag tot dag. Verarmt steeds meer dankzij de massa-immigratie. Verarmt steeds meer dankzij de demografie. En links is zeer verheugd.

Ik weet niet of het waar is, maar ik heb in enkele Britse kranten gelezen, dat Labour de deur wijd heeft opengezet voor de massa-immigratie om door deze doelbewuste politiek de sociale structuren in Groot-Brittannië te veranderen. Andrew Neather, een voormalig adviseur van de regering en speechschrijver van Tony Blair en Jack Straw, zei, dat het doel van de immigratiestrategie van Labour was, en ik citeer, om ”rechts de veelzijdigheid onder de neus te wrijven, zodat hun argumenten dan ouderwets zouden blijken te zijn.” Als dat waar is, dan is dat symptomatisch voor links.

Dames en heren, maakt u geen fout: links bevordert de islamisering. Linksen, liberalen, zijn enthousiast over de nieuwe shariabank die wordt gecreëerd, over iedere nieuwe sharialening, over iedere islamitische school, over iedere shariarechtbank. Links beschouwt de islam als gelijkwaardig tot onze eigen cultuur. Sharia of democratie? Islam of vrijheid? Het maakt hen niets uit. Universiteiten, kerken, vakbonden, de media, politici. Zij verraden allemaal onze moeizaam verkregen vrijheden.

Waarom, vraag ik me steeds opnieuw af, waarom zijn de linksen en liberalen gestopt om hiervoor te vechten? Er was ooit een tijd, toen stonden de linksen op de barricaden voor de rechten van de vrouw. Maar waar zijn ze nu? Waar zijn ze in het jaar 2010? Ze kijken de andere kant op. Omdat ze zich hebben overgegeven aan het culturele relativisme en omdat ze afhankelijk zijn van islamitische kiezersstemmen. Ze zijn afhankelijk van de massa-immigratie.

De hemel zij dank, dat Jacqui Smith niet meer in functie is. Het was een zege van de vrijheid van meningsuiting, dat een rechter van het Verenigd Koninkrijk haar beslissing van tafel veegde, die het mij verbood vorig jaar uw land binnen te komen. Ik hoop, dat de rechters in mijn geboorteland minstens zo wijs zijn en mij vrijspreken van alle aanklachten, later dit jaar in Nederland.

Helaas hebben ze tot nu toe nog niets goeds gedaan. Omdat ze de waarheid over de islam niet willen horen, en omdat ze er ook niet in geïnteresseerd zijn de meningen te horen van eersteklas deskundigen op het gebied van de vrijheid van meningsuiting. Vorige maand weigerde de rechtbank tijdens een hoorzitting 15 van de 18 deskundigen die ik had benoemd.

Er mogen slechts drie deskundigen worden gehoord. Gelukkig is Wafa Sultan, mijn lieve vriendin en heldhaftige Amerikaanse psychiater, daar eentje van. Maar haar getuigenis zal achter gesloten deuren worden gehoord. Blijkbaar mag de waarheid over de islam niet in het openbaar worden verteld, de waarheid over de islam moet een geheim blijven.

Dames en heren, ik word aangeklaagd vanwege mijn politieke meningen. We weten, dat er politieke veroordelingen in de landen van het Midden-Oosten bestaan, zoals in Iran en Saoedi-Arabië, maar nooit in Europa, nooit in Nederland.

Ik werd aangeklaagd, omdat ik de Koran heb vergeleken met ”Mein Kampf”. Bespottelijk. Ik vraag me af, of Groot-Brittannië ooit de meningen van Winston Churchill zou veroordelen… Dames en heren, dit politieke proces, dat tegen mij op gang gebracht is, moet stoppen.

Maar het gaat niet alleen om mij, Geert Wilders. De vrijheid van meningsuiting is in gevaar. Laat u mij een paar voorbeelden noemen. Zoals u wellicht weet, is een van mijn heldinnen de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci, die met de angst moest leven aan Zwitserland te worden uitgeleverd vanwege haar anti-islam-boek ”De woede en de trots”. De Nederlandse karikaturist Gregorius Nekschot werd in zijn huis in Amsterdam vanwege zijn anti-islam-tekeningen door tien politiemensen gearresteerd. Hier in Groot-Brittannië werd de Amerikaanse schrijfster Rachel Ehrenfeld door een Saoedische zakenman aangeklaagd wegens belediging. In Nederland werden Ayaan Hirsi Ali en in Australië twee christelijke pastoors voor de rechtbank gedaagd. Ik zou nog wel even kunnen doorgaan. Dames en heren, overal in het westen zien mensen, die houden van de vrijheid, zich geplaatst tegenover deze legale Jihad. Dat is islamitische ”juridische oorlogsvoering”. En, dames en heren, niet zo lang geleden werd de Deense karikaturist Kurt Westergaard bijna vermoord vanwege zijn karikaturen.

Dames en heren, we moeten het recht op vrije meningsuiting verdedigen. Met al onze kracht. Uit alle macht. De vrijheid van meningsuiting is het belangrijkste goed van al onze vrijheden. De vrijheid van meningsuiting is de hoeksteen van onze moderne samenlevingen. Het recht op de vrije meningsuiting is de adem van onze democratie, zonder de vrijheid van meningsuiting zou onze manier van leven, onze vrijheid niet meer bestaan.

Ik denk, dat het onze plicht is om het erfgoed van de jonge soldaten, die ooit de stranden van Normandië bestormden, te behouden. Ze bevrijdden Europa van de tirannie. Deze helden mogen niet voor niets zijn gesneuveld. Het is onze plicht om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. George Orwell zei al: ”Wanneer vrijheid überhaupt iets betekent, dan betekent het toch datgene tegen de mensen te zeggen wat ze niet willen horen.”

Dames en heren, ik geloof in een andere politiek, het is tijd voor verandering. We moeten opschieten. We kunnen niet langer wachten. De tijd glipt door onze vingers. Wanneer ik een van mijn meest geliefde Amerikaanse presidenten hier mag citeren. Ronald Reagan zei ooit: ”We moeten vandaag handelen om morgen te behouden.” Dat is de reden waarom ik de volgende maatregelen voorstel, ik noem er nu maar enkele, om de vrijheid te behouden:

1. We moeten de vrijheid van meningsuiting verdedigen. Zij is de belangrijkste van onze vrijheden. In Europa en zeker ook in Nederland. We hebben zoiets nodig als het eerste Amerikaanse grondwettoevoegsel.

2. We moeten het culturele relativisme beëindigen en kwijtraken. Tegen de culturele relativisten, de sharia-socialisten, zeg ik trots het volgende: ons westen is veel beter dan de islamitische cultuur. Wees niet bang om dit te zeggen. U bent geen racist als u zegt dat onze cultuur beter is.

3. We moeten de massa-immigratie uit islamitische landen stoppen. Want meer islam betekent minder vrijheid.

4. We moeten de criminele immigranten eruit gooien, we moeten hen het staatsburgerschap ontnemen, we moeten de criminele met een dubbel staatsburgerschap eruit gooien. En daarvan zijn er velen in mijn vaderland.

5. We moeten de bouw van nieuwe moskeeën verbieden. Er is genoeg islam in Europa. Vooral, omdat christenen in Turkije, Egypte, Irak, Iran, Pakistan en Indonesië worden mishandeld, moet er een moskeebouwstop in Europa komen.

En tenslotte: we moeten van onze zogenaamde leiders af. Zoals ik al eerder zei: minder Chamberlains, meer Churchills. Laten we goede leiders kiezen.

Dames en heren. Gericht tot de voorgaande generatie, de generatie van mijn ouders, het woord ”Londen” is een synoniem voor hoop en vrijheid. Toen mijn land door de nationaalsocialisten was bezet, bood de BBC mijn land een dagelijks sprankje hoop in de duisternis van de nazi-tirannie. Miljoenen van mijn landgenoten luisterden naar de BBC, ondergronds. De woorden ”This is London” werden een symbool voor een betere wereld, die spoedig zou komen.

Wat zal er over 40 jaar worden uitgezonden? Zal dat nog steeds ”This is London” zijn? Of zal het zijn ”This is Londonistan”? Of zullen de waarden van Mekka en Medina verbreid worden? Zal Groot-Brittannië onderwerping aanbieden of halsstarrigheid? Vrijheid of slavernij? U hebt de keuze. En in Nederland hebben we de keuze.

Dames en heren, we zullen ons er nooit voor verontschuldigen vrij te zijn. We zullen en moeten nooit toegeven. En, uiteraard, zoals een voormalige leider zei: We zullen nooit opgeven.

De vrijheid moet behouden blijven en de vrijheid zal behouden blijven.

Hartelijk dank.”

Bron:
http://www.pi-news.net/2010/03/rede-von-geert-wilders-im-britischen-oberhaus/
(Vertaling: LIZ voor EuropeNews)

Bron oorspronkelijke artikel:
http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/03/geert-wilders-speech-in-house-of-lords.html#readfurther

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

Geen opmerkingen: