maandag 29 maart 2010

OVER AARTSBISSCHOPPEN

OVER AARTSBISSCHOPPEN

Aartbisschop Léonard beroofd aan Zuidstation


BRUSSEL - Aartsbisschop André Léonard is vorige week beroofd aan het Brusselse Zuidstation. Dat heeft zijn woordvoerder bevestigd.
Léonard werd aan de uitgang van het station opgepikt door een medewerker. Toen hij zijn koffer in de wagen zette, werd hij aangesproken door een man die de weg vroeg.
De aartsbisschop probeerde hem te helpen, maar merkte toen de man weg was, dat ook zijn koffer uit de wagen was verdwenen. Waarschijnlijk heeft de man die de weg vroeg, hem meegenomen.
Volgens de woordvoerder van Léonard zat er niets waardevols in het koffertje en ging het om persoonlijke spullen zoals zijn leesbril en scheergerief. Binnen enkele maanden gaat de aartsbisschop enkele dagen per week in de wijk Kuregem, in de buurt van het Zuidstation, wonen.
DM
Digitalia komt even terug op dit onderwerp….
Door vast te stellen, dat de blogwereld (Angeltjes, om ze niet te noemen) beter ingelicht is dan de Grote Oude Versleten Media. Och wanneer gaan die eens het voorbeeld volgen van Jan Van Rompaey, die zich ook voorgenomen had de BRT slechts te verlaten tussen 4 planken (mijn woorden) maar en nu toch voegtijdig er de brui aan geeft….
Om 17 uur geeft De Morgen in al zijn wijsheid bekend dat Mgr Leeuwenhart verleden week al is bestolen (terwijl hij als een Barmhartige Samaritaan aan de Midi (*), hartje BruSSel en op klaarlichte dag, iemand de – hopelijk juiste – weg wees.
Dat de woning in Kuregem die voor hem wordt klaar gemaakt, al 3 jaar geleden met dit doel werd aangekocht, mogen we niet weten. Is niet relevant.
Soit.
Ziet U al de persoon van zijn voorganger in Kuregem wonen – en vooral ziet U hem in persoon aan iemand de weg uitleggen? O Ja – dat Aartsbisdom van ons : Brussel-Mechelen….Vergeet niet, dat er, met het oog op de Vlaamse Onafhankelijkheid – U weet maar nooit – er ooit sprake is geweest van een grote splitsing? Mechelen voor de Vlamingen, Brussel-Kuregem voor het Brussels Gewest, en Namur, met Léonard, voor de Walen….Dat het nu integendeel één pot nat blijft, zal toch geen stil signaal zijn van Rome, zeker?
Wat er ook van zij, Mgr Leeuwenhart zou er goed aan doen, Fernandel opnieuw eens te bekijken, in de rol van Don Camillo…..
Tiens, U doet er mij aan denken : dat waren nog eens tijden, hé….

(*) Ondergetekende heeft jarenlang (verplicht) bijna dagelijks bijscholingen gevolgd in de Fiscale Hogeschool St Aloysius in hartje Brussel, bij streekgenoot Mackelbergh die toen als stichter dat Instituut uit de grond had gestampt. Aankomen in de Midi en nog vlug, na de werkdag, een koffietje gaan drinken…waar de garçon, aan zijn accent te horen, van Antwerpen afkomstig was, maar geen Vlaams wilde spreken. In het begin diende ik dan ook tot laatst te wachten op de bediening. Tot de dingen veranderden….gewoon door een ferme fooi. Later pikte hij mij er uit van ver, kwam al met de koffie aangelopen nog voor ik neerzat – en bleek ineens vlot Vlaams te kunnen spreken. Mijn Franstalige medewerker kon zijn oren niet geloven….

Geen opmerkingen: