donderdag 4 maart 2010

PLAN 2020 TE MOOI OM WAAR TE ZIJN

.







Zonnekoning? Yvan De Verschrikkelijke?
Of zou BAROSSO
De mixte zijn van beide?
Product van de Anjer-Revolutie
Moeten we aan niet veel twijfelen.
Hij is de reïncarnatie van beide…



Europa moet in vijf stappen economie redden


BRUSSEL - Meer mensen aan het werk,
Dat zijn de speerpunten van de tienjarenstrategie waarmee Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso de Europese economie uit het slop wil halen en op een duurzaam groeipad wil brengen.
De strategie Europa 2020 bevat vijf doelstellingen: 75 procent van de 20- tot 64-jarigen moet aan het werk, drie procent van het bbp moet geïnvesteerd worden in onderzoek en ontwikkeling, minder dan tien procent van de jongeren mag voortijdig van school, de CO2-uitstoot moet met 20 procent verminderd worden en twintig miljoen mensen moeten uit de armoede gehaald worden.
'Als het lukt, zal de Europese economie opnieuw met minstens twee procent per jaar groeien', betoogde Barroso. Dat groeiritme is volgens Barroso en vaste voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy nodig om het Europese sociale model overeind te houden. Zonder structurele hervormingen dreigt het vergrijzende Europa immers de concurrentiestrijd met de opkomende economieën te verliezen.

Scepsis
Maar er bestaat scepsis over het plan. Tien jaar geleden beloofde de vorige tienjarenstrategie van Europa in 2010 de beste kenniseconomie ter wereld te maken, maar het project bleef te vrijblijvend en mislukte. 'De tijden zijn veranderd. De Europese leiders beseffen beter dat we het samen moeten doen', maakt Barroso zich sterk.
Ook met het verdrag van Lissabon beschikt de Commissie echter niet over een juridische basis om sancties te nemen tegen lidstaten ter plaatse blijven trappelen. Wel hoeft de Commissie zich niet langer te beperken tot aanbevelingen, maar kan ze voortaan ook waarschuwingen sturen naar slechte leerlingen. Barroso erkent niettemin dat de lidstaten het succes van de strategie bepalen. 'Als zij niet willen meespelen, dan gebeurt er niets', gaf hij toe.
Brief van Merkel

Bedoeling is dat de staatshoofden en regeringsleiders eind maart de strategie goedkeuren. Vervolgens moeten de Europese doelstellingen vertaald worden in nationale programma's die verschillen van land tot land.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel vreest echter dat sommige lidstaten Europa 2020 zullen gebruiken als alibi om de begrotingsteugels te vieren en schreef daarover een brief naar Barroso. De Commissievoorzitter antwoordde dat het 'absurd' zou zijn de opvolging van het begrotingsbeleid los te koppelen van de economische strategie, maar hij zei tegelijkertijd dat Europa 2020 'gescheiden' moet blijven van het stabiliteitspact met de Europese begrotingsnormen. Dat pact moet volgens Barroso 'versterkt, niet verzwakt' worden.
Bron DS

Boeketje Digitalis
(met meestal roze rode ballonnetjes in de vorm van een hartje, waarin vergift steekt. Typisch linkx van samenstelling dus.)



We hebben Barosso (tiens, zou die familie zijn van barba rosso, de legendarische roverhoofdman Blauwbaard? Hij ziet er zo een beetje uit, en handelt er naar…) hebben hem dus aan het woord gehoord, en even gedacht : ‘tiens, ws dat niet de taak van de President-Fondateur om zo’n belangrijk punt op de voorgrond en dan nog voor de TV, te brengen?
Neen dus. De dweil ligt er misschien nog wat te slapjes bij….Of hij is in reparatie bij het Hoofdbestuur der fiere Sicambers, de Tjeven, en ligt hij te bekomen aan de boezem (Ja? Waar?) van de Bidsprinkhen. Op zoek naar vadsige roestheid gegoten in drie versjes 5-7-5 met poëtische inslag.
Geniet even mee…met dank aan een Geelse rakker, die kan rijmen en dichten, zonder zijn gat op te lichten.

Ik zag in de wei,
Vele koe-tjes op een rij
en ik zei Hay Koe!



Mag ik even onderbreken, Heer Linxmensch uit Portugal? Ik dacht dat de clubreglementen van elke club, waar ook ter wereld, opgesteld worden voor de club van wal steekt, zodat iedereen die aansluit, weet waar zich aan te houden.
Niet dus bij Uw club, die nochtans hert voorbeeld had moeten geven. U begint in Rome, zoveel jaren terug, past alles aan de omstandigheden aan in Maastricht, vele jaren later, om uiteindelijk slechts bij de tweede poging te lukken in Lissabo. Waarbij U liefst geen pottenkijkers meer had, met volksreferendums die jullie tegenspraken.
Zeer terzijde : U weet toch, dat moest U over de 500 miljoen Europeanen verspreid, een referendum houden over dit Europa, jullie met klank en vooraal veel schande zouden gebuisd zijn?
En nu gaat U beginnen aan wat al bijna 40 jaar geleden als allereerste afspraken hadden moet vaststaan.
Meer investeringen in kennis en innovatie en een groenere economie.
Met permissie gezegd en gezwegen, U belicht hier een der grootste peilers van de economie, waarbij U gemakshalve ‘kapitaal’ vergeet. Denk toch AUB een beetje beter na over jullie grote leermeester, die ‘Das Kapital’ geschreven heeft. Economie, gezonde economie, draait op een gezonde mix van kapitaal en arbeid, waarbij beide elementen even gelijkwaardig zijn. Maar wat helpt het als ‘arbeid x kapitaal berekend worden in een breuk waarvan de teller (KENNIS) ontbreekt?
Gebuisd, student Barosso! Omdat jullie pas nu, na 40 jaar, een diagnose durven te stellen. Dat is boer willen spelen, in dit tijdperk, met paard en kar, met het paard achter de wagen, ipv er voor.
Maar goed voor U, U specifieert verder wat op Uw Sinterklaas-verlanglijstje staat.
De strategie Europa 2020 bevat vijf doelstellingen: 75 procent van de 20- tot 64-jarigen moet aan het werk, drie procent van het bbp moet geïnvesteerd worden in onderzoek en ontwikkeling, minder dan tien procent van de jongeren mag voortijdig van school, de CO2-uitstoot moet met 20 procent verminderd worden en twintig miljoen mensen moeten uit de armoede gehaald worden

Ik ga U nergens tegenspreken, driftige Heer Blauwbaard, alleen zou ik er graag nog zo’n 100-tal punten aan willen toevoegen. De misdaad straffen ipv belonen, om maar eens daarmee te beginnen. De Europese productie (d.i. lonen, kennis en kapitaalbeheersing) beschermen aan de ‘buitengrenzen’ maar ook veiliger laten functionneren binnen ieder land. Niet een Europa der Staten, maar een Europa der volkeren. Om nog maar deze te noemen. De Europese verkeersregels konden al lang gelijklopend gemaakt zijn. Evenzo de fiscale wetgeving (vooral de BTW), de sociale wetgeving, de strafwetten, het vervolgingsbeleid. Maak de begrotings-regels overal dezelfde. En dan ben ik nog maar een nietig zandkorreltje in de grote Europese woestijn. Mits een aangepaste verloning, wil ik wel ieder punt verder ontwikkelen, omdat er blijkbaar niemand bij jullie het bos ziet doorheen de bomen – maar voor niets komt alleen de zon op.
Ik zal mij dus zoals U ziet, beperken tot wat er NIET staat.
Ik lees nergens iets over het zelfbestuur der volkeren. Ik lees nergens dat U de wilde immigratie wilt beperken, of terugdringen. Ik lees nergens dat de Euro-parlementsleden, commissarissen, presidenten, enz dienen verkozen te worden in vrije verkiezingen in hun eigen land. Ik lees nergens iets over de schandalige bezoldigingen de talrijke misbruiken waartegen niet wordt opgetreden.
Ik lees nergens iets over jullie willekeur van vergaderen : Strassbourg of BruSSel ; het maakt jullie niets uit, het is toch de belastingbetaler die betaalt. En ondertussen kunnen jullie commissies en sub-commisies oprichten, die naast de overbemande kabinetten, samen niet de minste resultaten opbrengen. Buiten bvb het opleggen aan Italië om, op klacht van een (1) enkele verstandelijk beperkte burger (die sindsdien het huis niet meer uitdurft) alle kruisbeelden uit de klaslokalen te verwijderen. Waarlijk, een heldendaad, op papier gesteld door een vijftal wereldvreemde Linx-Menschen die daar ergens zitten hun tijd te verdoen, omdat ze benoemd werden door vrienden-kameraden die manden vol manna mochten uitdelen.
Ik lees nergens, dat U alle wede-schalen en onkosten vergoedingen van alle Eiropeanen wilt onderwerpen aan het toezicht van de burgers. Die strijken vorstelijke vergoedingen op, schrijven ‘met de fourchette’ in reis- en verblijfkosten, en we horen zelfs van wedden van kuisvrouwen waarvan de best betaalde burger maar kan van dromen.
Plan 2020 is goed gevonden, maar dan alleen voor wat de titel betreft…..Deze ligt goed in het gehoor. Is zelfs een beetje dichterlijk en zelfs verstaanbaar voor slechthorenden, die alles tweemaal herhaald krijgen zonder het te vragen.
Maar wat gaat U doen in 2030, of 2040, enz?
Ik zal het U zeggen, Heer Driftkikker Barosso : net zo min als Hitler zult U slagen, Europa te veroveren, omdat jullie zoeken naar de formule om lood te veranderen in goud, de aloude droom der Alchemisten! Al zit het er dik in, dat na toetreding van nog maar eens een Moslimland, deze keer een oorlogszuchtig volk van 80 miljoen Turken, dat jullie de woestijn in worden gestuurd. Omdat de naam Eurabia zelfs niet meer zal mogen gebruikt worden zonder het voorzetsel ‘KALIFAAT’
Zoals U weet, wordt een KALIFAAT bestuurd door een KALIEF, en die duldt geen raadgevers van jullie kaliber.

Zeer terzijde : wat denkt U ove r ene zekere Geert Wilders? Geen zin om U stiekem aan te sluiten? Zelfs niet als een soort levensverzekering?

Geen opmerkingen: