woensdag 10 maart 2010

SPANJE ZENDT ZIJN ZONEN UIT

.






In de Europese hutsepot van volkeren
nu een verse lading Marokkanen,
die eerst als Spaanse pepers zijn gegroeid
om hier als rode pigmenten te dienen.
En de Media? Die durven niet berichten…






Net als de komieken Louis de Funès en Bourvil, in de film La Grande Vadrouille in Wehrmacht-soldaat verkleed, op het punt naar de vrijheid te vluchten over de Pyreneën, aangehouden door een Duitse patrouille, gevankelijk afgevoerd worden. De vissers waar de optocht voorkomt, monkelen elkaar smakelijk toe : ‘Maintenant, ils s’arrêtent entre-eux’…
Perfect beeld voor de Europese lidstaten: elkaars inwijkelingen wisselen onderling van plaats…Anders gezegd : de ratten verlaten het zinkende Spaanse schip, niet wetende dat ze vroeg of laat van de regen in de drop komen.

Vraag: enige taal-achterstand? Gekomen om te werken? Veel volgelingen? Veel familie-herenigingen? Toekomstplannen? Muzelman? Muzelvrouw?

Ach! Geeft niet! We voeren binnenkort toch het enkelvoudig eenvormig stembiljet voor allochtonen in. Slechts één bolletje om in te kleuren op een groot blanco blad. Geschikt voor analfabeten, doofstommen en kleurblinden. Al die bladen zullen we achteraf toekennen aan de partij van onze eigen keuze. Of verkopen aan de meest-biedende.
O ja – de dagelijkse stempel-controle bestaat hier ook niet meer, zodat U niet gestoord wordt in Uw eigen handeltje, Uw zwartwerk of Uw dealers-loopbaan. Voor Uw eigen veiligheid : gelieve naam en adres te bevragen van een advocaat die U in geval van nood, kunt raadplegen. Voor diens ere-loon hoeft U niet bevreesd te zijn: het OCMW betaalt.
Die dame Nahima Lanjri waarmee U kennis maakt in onderstaand artikel is van goede Marokkaanse prigine, maar als ze Moslima is, zit ze bij de o zo christelijke Tjeven niet helemaal op haar plaats. Alhoewel. Eigenlijk zit ze daar best op haar plaats, want een Tjeef is altijd iemand met dubbele gesleten personaliteit.
Tand-chrurgie, abortus, medische zorgen, huisvesting, onderwijs, ontspanning, zakgeld : wij hebben aan alles gedacht, want wij zouden niet graag hebben, dat U zoudt terugkeren naar Spanje. Mocht U integendeel toch af en toe met wat heimwee worstelen : de Koningin-Moeder, enfin de Koningin-Weduwe is van Spaanse afkomst. Ze woont ergens in een van de Koninklijke Paleizen in Brussel, en is tuk op regelmatig bezoek uit haar vaderland. Zich wenden Dienst Protocol/Brussel. Liefst niet met Uw Islam-geloof te koop lopen : de oude dame is een monument, die ooit zal bijgezet worden in de Sint Pieters in Rome. Zij wenst daar voor eeuwig in die omgeving te vertoeven, omdat ze denkt dat haar Koninklijke gemaal daar ooit wel eens heilig zal verklaard worden.

O Ja ! Voor ik het vergeet! In ons land kennen wij GEEN STIERENGEVECHTEN. Voor deelname aan bloederige esbattementen zult U zich dienen te wenden tot Uw collega-immigrant van directe Marokkaanse import. Geen gevaar voor verveling : moest U in Antwerpen niet aan Uw trekken komen : wenken U nog: BruSSel, Gent, Hasselt, enz. Vertier verzekerd. Deelnemen op eigen risico.

Almaaar meer Spanjaarden (allochtone) komen naar Antwerpen


Steeds meer allochtone Spanjaarden zakken door de economische crisis af naar Antwerpen omdat de werkloosheidsvergoedingen in Spanje beperkt zijn in de tijd en in België niet. Dat zegt de Antwerpse senatrice Nahima Lanjri (CD&V).
“In Stella Maris - een secundaire school in Borgerhout - bestond twee maanden terug bijna de helft van de nieuwkomers uit Spanjaarden van (meestal) Marokkaanse komaf. Het OCMW meldt mij dat momenteel in Antwerpen 175 Spanjaarden steun vragen en dat is zeer veel. En bij de Antwerpse migratiedienst komen 5 aanvragen per dag binnen van vreemdelingen binnen die in Spanje langdurig mogen verblijven, maar toch naar hier afzakken."
Knelpuntberoep
Volgens Lanjri is dit het gevolg van de economische crisis: “In Spanje zijn de werkloosheidsuitkeringen beperkt in de tijd, in België niet. Daarom komen al deze mensen naar hier. Als ze de Spaanse nationaliteit hebben, volstaat het om hier één dag te werken om dop te krijgen."
"De grootste groep echter komt wel uit Spanje maar heeft niet de Spaanse nationaliteit, zij mogen hier blijven als ze werk vinden in een knelpuntberoep. En of dat wel écht werk is, is maar zeer de vraag. In Brussel werden al 12 firma’s ontdekt die attesten van tewerkstelling uitschreven, maar niets deden. Als wij ons sociaal systeem willen redden zullen we daar iets moeten aan doen."
Lanjri legde de problematiek voor aan staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet (cdH). ”Die zegde dat men deze Spanjaarden hier pas na vijf jaar verblijf controleert. Veel te laat! Er is echt te weinig controle op wie hier een verblijfsvergunning krijgt. Merkwaardig is voorts dat Wathelet helemaal niet weet hoeveel Spanjaarden, al dan niet van allochtone afkomst, in België werkloosheidsvergoedingen of OCMW-steun genieten. Dat moet dringend veranderen.”
JDW in Gazet van Allah

Deze lezersbrief in GVA werd niet gecensureerd. Ook ik weiger er op in te gaan. De vunzigheid moet ergens stoppen!


Al die berichten zorgen steeds voor een tweestrijd. Enerzijds wil ik de wereld en andere culturen zien en leren kennen. Anderzijds krijg ik buikkrampen van de mensen die profiteren van ons sociaal vangnet. Ik wil ook niet blijven werken tot mijn 70 omdat iemand wil betaald worden. Dan zwijg ik nog over de gevolgen voor mijn kinderen. Hun veiligheid en welvaart is mijn doel. Is het VB dan de enige partij die dit gaat oplossen? Ben ik dan racist? Islamofoob? Het blijft een dilemma

Geen opmerkingen: