vrijdag 19 maart 2010

SUBVERSIEVE LEERLINGEN

.





.














Europe has surrendered
to Islam.
Verraden door LINKX





Waarom socialisme niet werkt
MIKE GRASO - 19 MAART 2010

Een professor gaf aan dat in zijn klassen nog nooit een student gezakt was. Slechts één keer ging het mis en faalde heel de klas. Die klas was er van overtuigd dat socialisme werkte en de klas was daarom bereid om alles gelijk te delen. Heel de klas zou dus het gemiddelde cijfer ontvangen.

Bij de eerste test bleek dat het fantastisch begon. Het gemiddelde cijfer was een acht. Toch waren de meningen over het succes van dit experiment nu al sterk verdeeld. Alle studenten die hoger gescoord hadden, waren er toch niet zo over te spreken, maar vooral de studenten die een onvoldoende hadden waren zeer in hun nopjes. Voor hen was dit het bewijs dat het experiment werkte.
Bij de tweede test bleek de klas gemiddeld slechts op een mager zesje uit te komen. Niemand haalde nog een tien. De bollebozen van de klas hadden namelijk ingezien dat al hun studiewerk toch niet beloond werd en besloten het rustiger aan te doen.
De studenten die al eerder een onvoldoende haalden, maar beloond werden met de acht, deden geen stap meer dan de vorige keer en behaalden individueel wederom een onvoldoende, maar kregen vanwege de afspraak binnen de klas toch een zes min.
Bij de derde test was het een dikke onvoldoende. Slechts een vier gemiddeld en hoger dan dat scoorde de klas dat jaar nooit meer. Er ontstonden enorme ruzies en uiteindelijk is heel de klas gezakt.
Wat was nu de reden dat het experiment mislukte? Puur het feit dat je met socialisme individuele inspanning niet naar de juiste waarde beloond. In feite beloon je slecht werk en haal je iedereen neer die het bovengemiddeld doet. Daarmee is aangetoond dat kapitalisme wél het antwoord is. Het heeft een succesfactor in zich die het socialisme* mist, namelijk de persoonlijke drive om te presteren en daarvoor de beloning te ontvangen!

Bron Het Vrije Volk


Digitalia voert aan ;


Waar de verteller onvoldoende aandacht aan besteedt, is aan het feit dat het systeem niet werd opgedrongen, zoals het ons dagelijks door de strot werd/wordt geduwd…
Als U in deze tekst hierboven het woordje ‘klas’ vervangt door bijvoorbeeld : de Post - de NMBS – de ministeries – de ziekteverzekering – de pensioenkassen, enz, wordt het verhaal nog veel schrijnender. Want in al die gevallen worden de slechte cijfers niet BETAALD door de slechte leerlingen, maar door de brave belasting-betaler die alleen kan toekijken vanaf de zijlijn…
Komt daar nog bij, en niet in klassikaal verband deze keer, de aanpak van de wilde immigratie. In Terzake hoorde ik (via Internet) diverse malen de repliek van Ayaan Hirsi Ali over de immigratie-aanpak. Totaal verkeerd, zei die, al 30-40 jaar ver.
Hallo, Partijbestuur Vlaams Belang! Waar wacht U op om deze Grote Dame op het schild te heffen?
Die Zwarte Parel (God! Wat meen ik het! Ik had bijna geschreven ‘die Zwarte Leeuw!) verklaart zich akkoord met Geert Wilders, al vindt ze dat diens standpunten niet in beleid om te zetten zijn. Nogal wiedes, zou ik zeggen : anders zouden de deportatie-treinen morgen weer moeten rijden, en daar is heus geen haast bij…
Hoofddoeken op school : Ja of Neen, luidde de vraag van de Simpele van Geest van de VRT. Het antwoord was al even eenvoudig als geniaal : naar school gaat men om te leren, en niet om zijn godsdienst uit te dragen. Jongens, wat kan het leven toch mooi zijn!
Mevrouw Ayaan gebruikt anders wel dezelfde terminologie (op de VRT dan nog wel!) waarvoor het Vlaams Blok/Belang in 2004 als racistisch werd veroordeeld door het Hof van Beroep in Gent. Ik hoorde ze namelijk verschillende keren herhalen : ‘Aanpassen of opkrassen’ – Zou er soms iets moois gaande zijn tussen har en onze Filip De Winter?

Geen opmerkingen: