zaterdag 13 maart 2010

TWEDELIJKE DODELIJKE MOORD IN BX

.









Gezocht en gevonden :
Rode Citroën bestelwagen.

Wie kent Turkse bestuurder?
Pas Op! De man is geen doetje!






Bij De Morgen was men gisteren middag bijna in een delirium tremens geraakt! Ze schreven het niet, maar ’t was klaar en duidelijk te lezen tussen de lijnen : een passioneel drama, met foto van een zware snorremans, tussen een koppel, geen racistische uitbarsting….Maar toch wat ’n opwinding zeg : een tweedelijke dodelijke schietincident (sic). Een Linkx eufemisme voor koelbloedige moord, is SCHIETINCIDENT. Deze keer toch wel weer in BruSSel, zeker, het Chicago van de Europese Unie.

JaJa, bij de Scouts kennen ze ook zo iets : iedere dag ‘n Goede Daad!

Maaar wees ervan verzekerd : dit incident is geen gewoon ‘fait divers’ zoals de anderen, en zal derhalve uit te statistieken verwijderd worden. Het score-bord van St Agatha blijft blanco! Zeg nu zelf : passionele drama’s gebeuren evengoed bij blanken en hebben dus niets te zien met immigranten-overlast. Het is, bij nader toezien, zelfs geen ‘schietincident’. Het is gewoon een doordeweeks gezinsdrama. Die thuishoort in een andere serie statistieken.

Dat ranzig randje racisme (zij Marokkaanse, hij Turk) zal later wel ingevuld en bijgevijld worden, naarmate de noodzaak en de mogelijkheden zich voordoen. Maar die twee verschillende culturen staan heel zeker geweten, ver van de reden van dit drama…Trouwens, wat zou een Turk nu zoeken bij achterlijke Marokkanen. Of omgekeerd….

Ik denk dat laatste, want vrij loslopende moslima’s, al-dan-niet met hoofddoek, zijn gewoonlijk geen schoteldoek meer. Hoofddoeken en schoteldoeken gaan gewoonlijk niet samen!

Even raden : hij, gehuwd, trambestuurder, verliefd op dagelijkse reizigster, eveneens gehuwde vrouwelijke dokter of advocate…Gebroken harten en nu gebroken levens….Pang Pang. Een verlate Valentijns-viering? Alles is mogelijk. Maar dit is géén fait divers….



42-jarige moeder doodgeschoten op straat in Sint-Agatha-Berchem


Sint-Agatha-Berchem is deze ochtend een 42-jarige vrouw neergeschoten op straat. De vrouw is in het ziekenhuis overleden, meldt het Brusselse parket. Naar de vermoedelijke dader van de schietpartij, de 51-jarige Vahid Ozen uit Molenbeek, wordt nog gezocht.

De rode bestelwagen die hij gebruikte, is door de politie teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. Hij zou gewapend zijn met een vuurwapen en moet als gevaarlijk beschouwd worden. Dat meldt de federale politie in een opsporingbericht.

De vrouw werd vrijdagochtend omstreeks 08.05 uur met vier kogels neergeschoten op de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem, ter hoogte van het huisnummer 1105. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed daar aan haar verwondingen.

Rode Citroën teruggevonden
Getuigen zagen een man, die later geïdentificeerd werd als Vahid Ozen, van de plaats van de schietpartij wegvluchten in een rode Citro'n-bestelwagen. Die bestelwagen werd later op de dag teruggevonden in de Bronstraat in Molenbeek, maar van de man zelf was geen spoor meer.

De federale politie verspreidde daarop een opsporingsbericht waarin gevraagd wordt uit te kijken naar de man. Wie hem gezien heeft of weet waar hij ondergedoken is, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 91 119 of via opsporingen@politie.be. De federale politie vraagt eventuele getuigen wel om zelf geen actie te ondernemen, omdat Vahid Ozen gewapend en gevaarlijk zou zijn.

Tweede dodelijk incident
Het parket heeft onmiddellijk een onderzoeksrechter gevorderd en is ter plaatse met het gerechtelijk lab en een ballistisch expert. De lokale recherche van de zone Brussel-West en een team van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie (FGP) ondervragen getuigen, maar voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt.

Het is het tweedelijke dodelijke schietincident in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in korte tijd. Vorige week werd een vrouw in Ukkel doodgeschoten door twee carjackers. (adb/belga/mvdb)
12/03/10 11u05

Geen opmerkingen: