vrijdag 19 maart 2010

VINDINGRIJKHEID TEGEN HOOFDDOEKEN

;




.















Rochel voor rochel,
Fluim voor fluim
dat is pas integratie….




Raad van State schorst verbod op hoofddoeken in onderwijs

Dura Lex, sed Lex. Da’s just! Maar d’er is nog gezond verstand in de wereld, een beetje Tijl Uilenspiegel-sentiment, maar vooral veel gevoel voor avontuur à la Karel May. Tijd dat die figuur verplichte lectuur wordt voor elke senator of volksvertegenwoordiger!
Een greep uit de mogelijkheden, waarbij een spottende repliek (vinger tegen het voorhoofd: Getikt?) de beste remedie zou zijn. Moesten onze meisjes en vrouwen (en waarom niet, ook de mannen) vanaf een bepaald ogenblik een BUIS op hun hoofd zetten…Zou zeer modieus kunnen uitgekiend worden, en zelfs de partij-politieke kleur van des dragers voorkeur kunnen tonen…
Liefst geen fez, of een tulband, omdat dat ook weeral ladingen zijn die wel bepaalde vlaggen dekken. Buizen dekken niets of niemendal! Denk aan het Oud Nederlands woord “wambuis’…. Ooit zeer geliefd door volks-schilders en schrijvers.
Een ander lorejas stelt FRIETPOTTEN voor. Wie is er voor frietpotten? Of nog een ander wilde het glas bier van zijn voorkeur. Mijn thuis is waar mijn Stella staat’….Wis en waarachtig : een nieuwe bron van inspiratie (en inkomsten) voor de reclame-wereld! Waspoeder – maandverbanden – deodorant – ontbijtgranen : the sky is the limit!
Jullie kennen toch het verhaal van de Koopman van Venetië? Daar speelde het hoofddeksel ook een voorname rol in de herkenning…..
Als we met z’n allen met dergelijk karnaval op ons hoofd op straat komen, achter loketten staan, op de schoolbanken zitten, zullen die Islam-onderworpenen misschien weer willen opvallen, door blootshoofd te lopen?
Wat denkt U : het proberen waard?

In afwachting, moeten die achterlijke ‘koekleren’ (agrariërs onder ons zullen deze term wel begrijpen. Voor de on-ingewijden deze : een “koe-kleed’ is een stuk afgedragen stof, desnoods een oud stuk tapijt, die over de rug van een koe gelegd wordt als deze na de bevalling, voor het eerst in de winterse kou weer buiten komt) verboden worden.

We verbieden, in afwachting van Hoger Beroep, gewoon voortaan overal de hoofddoeken, omdat ze gevaarlijk en hinderlijk zijn. Zij belemmeren bij het minste windzuchtje het uitzicht voor achterop komenden of achterop zittenden. In het straatbeeld leiden ze onnodig de aandacht af en dragen aldus bij tot de verkeersonveiligheid. Zij belemmeren op onbetwistbare wijze de gehoorscherpte van de weggebruikers.
Op de schoolbanken geen zij aanleiding tot mogelijke examen-fraude, want ‘oortjes’ onder een hoofddoek zijn niet te controleren. Vandaar misschien de fervente opdringerigheid voor het behoud ervan.
Hoofddoeken zijn ook een soort maskerade of verkleedpartij die aanleiding kan geven tot allerlei misbruiken en of misverstanden. Ze kan, in bepaalde gevallen, een misleiding zijn voor bvb bewakingscamera’s, of getuigen, die aldus een gedeelte van de identificatie beletten (haarkleur – lente van de haren) Ze kunnen daarenboven de uitdrukking zijn van een verborgen staatsbedreigende agenda. De Staatsvuiligheid moet hier dringend optreden!
Hoofddoeken worden verboden, vooral omdat ze de uitdrukking kunnen zijn van een misplaatst superioriteits-gevoel van de ene bevokingsgrep boven de andere. Wat meer is, ze zijn een teken van volksverbondenheid van die ene groep, die de andere gemakkelijker tot doelwit aanwijst. Zo worst er door ‘geloofsgenoten’ van de hoofddoekdraagsters alleen ‘vuile hoer’ geroepen tegen al wie geen hoofddoek draagt. Stigmatisering, met beroving en verkrachting eventueel tot gevolg.
De hoofddoek is ook een middel, om, waar nodig, zich vlug onherkenbaar te maken en de stof voor het gelaat te brengen, om onherkenbaar te zijn.
De hoofddoek is eveneens een verwarring zaaiende controle van de identiteits-papieren. Biedt zich aan een hoofddoekdraagster, waar de pasfoto blootshoofds is. Of omgekeerd. Met het uitlokken van discussie tot gevolg. Om te kunnen uitlokken, dat ze ‘racisitusch’ benaderd werden….
Ook het RIZIV is slachtoffer van de hoofddoek : haaraandoeningen, oor-aandoeningen, verkoudheren, bacterie-overdracht, enz : “Mens sano in Corpore Sano” : met een fris kopke kiemvrij op straat! En vooral: geen luizendracht op school!

Kijk, mensen, iedereen kan zo wel nog 100 redenen bedenken om die hoofddoeken te weren. En dat niet alleen in welbepaalde gevallen, maar altijd en overal. Behoudens in bed, en in de afgesloten huiselijke sfeer. Het zou dus een fluitje ven een cent zijn, om krachtdadig op te treden. Met ijzeren vuist, maar met pretoogjes vol leedvermaak….
Als er hoofddoeken zouden toegelaten zijn, waarom zou de stam der menseneters dan geen paar mensen-dijbenen in onze straten door hun hoofdhaar mogen vlechten? Dei zijn toch ook baas over eigen hoofd….Of wat zeggen van kralen met vinger-kootjes rond de hals? Nu we toch onderweg zijn naar woestijn-toestanden of zelf nog naar erger…

Het kan natuurlijk ook, dat er met de herkomst-landen afgesproken wordt ‘voor wat hoort wat’. Naarmate dat ginder Christenen op straat hun overtuiging mogen uitdragen, mogen ze dat ook bij ons. Stuk per stuk, kop er kop, geteld, gemeten en goedgekeurd!
Maar dat zijn allemaal ideeën die veel te ingewikkeld zijn voor onze politieke Grote Geesten..Het gaat hun klein verstand gewoon te boven, zodanig zijn ze reeds ‘onderworpen’ – ‘ submittted’ – ISLAM geworden…We zullen het dus zelf moeten doen!
Rochel voor rochel : is dat geen mooi voornemen?

We kunnen natuurlijk miljoenen klachten indienen bij het CGKR, omdat de modale Vlaming zich gediscrimineerd voelt door dat teken van superioriteit van Moslima’s over de gewone vrouw. Die belijden hun “godsdienst” op een discriminerende wijze. Door de hoofddoek willen zij zeggen : wij zijn superieur en zijn daar trots op!

Enne…mag een leerkracht aftasten op zoek naar spiekbriefjes? Ook ‘transgender’? Want in een hoofddoek en in lange wijde rokken kunnen heel wat bergplaatsen zitten….
En wat zeggen van de directrice die in ’t Stad haar leerlingen ziet zonder kopvod, terwijl het juist diegenen zijn die op school haantje-vooruit zijn voor het recht op dezelfde kopvod?...Dit is een authentieke Antwerpse getuigenis, vanzelfsprekend off-the-record…..

In De Morgen:
De Raad van State heeft het algemene verbod geschorst op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het gemeenschapsonderwijs (GO!). De Raad van State stelt intussen een prejudiciële vraag aan het Grondwettelijk Hof om na te gaan of het verbod door het gemeenschapsonderwijs wel mag worden ingevoerd zonder voorafgaand optreden van de decreetgever. Het Minderhedenforum, de koepel van etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen en Brussel, is verheugd.
De Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Raad GO!) besliste in september vorig jaar een verbod op het dragen van hoofddoeken en andere religieuze en levensbeschouwelijke tekens in te voeren voor leerlingen, cursisten en personeelsleden in alle instellingen van het gemeenschapsonderwijs.

Geen opmerkingen: