dinsdag 23 maart 2010

YES WE CAN OOK IN CHARLEROI

.





.
















Socialisme = herverdeling
Altijd gezegd!
Daders = slachtoffers
Die meer kansen moet krijgen!




Rechter Geneviève Denisty van de burgerlijke rechtbank in Charleroi vindt dat wie in een mooi huis woont en met een Jaguar rijdt, niet verbaasd moet zijn als hij overvallen wordt.
In 2001 was bankier en verzekeraar Laurent F. met zijn familie in allerijl verhuisd uit het mooie huis dat hij had gerenoveerd in Ransart bij Charleroi. Laurent en zijn familie waren dat jaar drie keer het slachtoffer geworden van overvallers. Laurent F. haalde voor de rechtbank aan dat de drie overvallen een gegronde reden waren om voortijdig te verhuizen. Voor zijn woning had hij namelijk een renovatiepremie van 6.172 euro gekregen, op voorwaarde dat hij er minstens tien jaar zou wonen.

Onvoorzichtig
Denisty was het daar niet mee eens. Zij oordeelde dat het Laurents eigen schuld was dat gangsters hem als doelwit hadden gekozen, "aangezien het weinig voorzichtig is om de aandacht te trekken door met een Jaguar rond te rijden, in een mooi huis te wonen en daarbij uiterlijk blijk te geven van een zekere welstand in een economisch arme en benadeelde streek als Charleroi". De man gaat in beroep. (belga/kh
Bron De Morgen

Digitalia zegt

Op Uw vonnis ga ik gaarne in, Mevrouw Denisty. Zie hierboven. Socialisme = herverdeling van rijkdommen! Dat kan! Op voorwaarde dat aan elke deur en elk venster van elke woonst een ‘flyer’ mag hangen. Aan de straatkant uitvergroot tot een reclame-bord, in een verlicht scherm, zoals sommige restaurants in ’t groot hun spijskaart annonceren. Om, eenmaal binnen, niet voor verrassingen te komen te staan.
Om in een ‘veelkleurige’ samenleving taal-perikelen te vermijden zou ik het houden op een afbeelding. Een FLUORISERENDE PICTOGRAM. In één oogopslag te begrijpen, en niet vatbaat voor enig misverstand. Zelfs niet voor een analfabete woestijn-bewoner.
Welke tekenaar doet mij een voorstel?

Gevraagd wordt: gemaskerde (lelijke) kop openspattend door de vuurstoot uit de loop van een schietgeweer.

Ik denk zelf dat hier een gat in de markt zit voor drukkers en verkopers van flyers. Dezelfde flyer op elke auto-ruit, op elke handtas, op elke hap-klare portefeuille. Desnoods op een bepaald lichaamsdeel van elke vrouw die ’s avonds op straat komt, maar hier begeven wij ons op een ander pad dan dat van de inbraak-preventie.

Consequentie : naast de verkoop van dergelijke flyers, de vrije verkoop van alle soorten schietgeweren.

Evaluatie : naast de evidente misbruiken (familie-drama’s) quasi blanco statistieken voor criminaliteit. Criminelen zijn namelijk niet levensmoe! Bepaalde ‘faits divers’ (inbraken met dodelijke afloop) zijn niet uitgesloten. Risico’s van het vak, quoi!

Zware criminelen, zegt U, zullen niet afgeschrikt worden? Valt noh te bezien. Enerzijds zullen die blij zijn voor de uitschakeling van die oneerlijke amateur-concurrentie, en anderzijds staan die mensen ook voor een zekere vastheid van betrekking. Er zal dus kunnen onderhandeld worden tussen daders en slachtoffers. Eventueel zelf geloot in het rollen-spel. Wie is dader – wie is slechtoffer….Gewoon een kwestie van interpretatie. Maar met een goede wettelijk verplichte arbeids-verzekering moet dat te doen zijn.

Bezwaren tegen vrije wapenverkoop?
Alles is een kwestie van PERCEPTIE. Elk vleesmes, elk aardappelschil-mesje, elke halve meter koord, elke plactic-zak, kan een dodelijk wapen worden in verkeerde handen…

O Ja – Klein Probleempje. – (En Français = Petit problème)
Naast de vrije verkoop van schietgeweren, moet iedereen, net als in Suid Africa na de Apartheid, over een zendmast kunnen beschikken voor snelle politiehulp. En die zou als de bliksem voor directe bijstand paraat moeten staan.

Eigenlijk, Mevrouw de Rechter, allemaal van het goede een beetje te veel. Het zou natuurlijk ook kunnen, dat wij, net als iedere burger kunnen rekenen op de bescherming die ergens in en of andere Grondwet staat ingeschreven.
Of heeft U dat, voor het gemak, net als de meeste Linkx-Menschen, even over het hoofd gezien?

Pssst
Mevrouw de Rechter : U spreekt recht volgens het Linkjxe boekje, door deze soort van her-herverdeling der rijkdommen te promoten. Maar daar gaat U jammer genoeg voorbij aan het natuurrecht van elk individu op het recht op bezit. Elk naar godsvrucht en vermogen. Integendeel : U promoot her recht op stelen en bedriegen! En dat kunnen wij niet hebben!

Geen opmerkingen: