woensdag 28 april 2010

ANNEMANS EN DE GRONDWET

.




















ANNEMANS EN DE GRONDWET

Debat over de Grondwet
dinsdag 27 april 2010

Reeds vanmorgen - lang voor dat thema aan de orde was - heb ik met enkele van mijn collega's opnieuw mijn oude voorstel tot herziening van de grondwet ingediend dat zich vanouds van alle andere onderscheidt doordat het àlle grondwetsartikelen herzienbaar verklaart. (zie bijlage)

Het is niet omdat u hierover niets zult lezen in de pers dat dit voorstel niet erg belangrijk is. U zal dat de komende dagen wel merken. Het antwoord van het Vlaams Belang is illustratief voor onze positie in dit debat. Als Belgie uiteindelijk uiteenvalt of zelfs als het komt tot fundamentele veranderingen, dan mag de Belgische grondwet daarvoor niet in de weg staan.

In plaats van dus de komende dagen een erg beladen debat te voeren over welke artikelen of gedeelten van de grondwet "mogen" worden herzien en welke niet, is het veel duidelijker en veel eenvoudiger om ze allemaal te kunnen herzien.

De logika zelf. Alles moet kunnen, na deze verkiezingen.

Overigens, zoals met zoveel andere zaken : het Vlaams Belang is de locomotief van de toekomst. De anderen volgen. De meesten op verre afstand. Teken meteen de toekomst uit, versterk het Vlaams Belang.
Gerolf Annemans

Digitalia denkt…
Als de Meester spreekt, zwijgen de leerlingen…
Geblokkeerd in Singapore door een onnozel vulkaantje, met veel miserie in Athene geraakt : een mens zou voor minder van zijn melk zijn. Nu is hij terug en kunnen de leeuwen beginnen dansen!
Is Marc Grammens nu werkelijk de enige die klaar ziet? Door datzelfde vliegverbod werd Journaal pas vandaag ontvangen : 14 dagen te laat. Daarin leest men, nog voor Dehaene zijn Paas-ei had gelegd, dat diens voorstellen ONEERLIJK waren, omdat Dehaene ruim 40% van de Vlamingen niet had willen horen. Inderdaad, hij vier maanden lang met geen één van de V-partijen willen spreken. Dus, moest het spelletje niet mislukt door Mangain en Jong De Croo, dan zou de CVP onderhandeld hebben en toegevingen gedaan op basis van haar eigen waterige Vlaamse standpunten.
Weer een reden om ons Rode Potlood aan te scherpen : op 6 of 13 juni begint het feest! Uit onvrede zullen veel mensen hun kat sturen en zij hebben de grondwet aan hun kant. Reden te meer voor ons om massaal op te komen, zodat er door de V-partijen geen 40, maar 50 % gehaald wordt…
Als le Roi/De Keuining straks naar Congo trekt voor de 50-jarige herdenking, waarom zou hij daar meteen niet blijven? Wie zorgt voor nog een as-wolkje om zijn terugkeer te beletten?
Indien geen vulkanisch as-wolkje kan, dan een electoraal AUB….

Geen opmerkingen: