zaterdag 17 april 2010

BH EN VILVOORDE

.















.

BH EN VILVOORDE

Spoedbetoging BHV

16.04.2010 16.11u - Komt er een ‘compromis’ over BHV met een karrenvracht Vlaamse toegevingen? Wij hopen alvast van niet. Werkgroep BHV (Vlaamse Volksbeweging, TAK en Haviko) wijst erop dat er in het parlement een democratische meerderheid is om de splitsing te stemmen: “We hebben genoeg van het gepraat, genoeg van het uitstel, genoeg van de verfransing!”

Aanstaande donderdag (22 april) organiseert Werkgroep BHV een spoedbetoging in Vilvoorde, niet toevallig de thuishaven van Jean-Luc Dehaene. Afspraak om 19.30 uur aan de Franklin Rooseveltlaan. Meer details vindt u onder meer via volgende Facebookpagina: Spoedbetoging Vilvoorde!!.

Wij zullen er zijn. U ook?

Bron/VB en overgenomen bij http://www.bloggen.be/roeland/

Digitalia springt op de kar van…

…een goeie vriend, die hij,jammer genoeg pas gisteren heeft leren kennen, maar hem het gevoel geeft… dezelfde grootvader & grootmoeder te hebben gehad. Alleen een DNA-onderzoek zou mijn goede grootouders kunnen vrijspreken van nooit eens met hun beidjes te zijn vreemd gegaan….Of zouden er in de Grote Oorlog ooit Temsenaars aan de IJzer hebben gestaan? Maar zelfs als het fysich DNA-onderzoek zou falen, dan rest er nog altijd het psychologisch DNA-onderzoek. Denk ik. En aan die uitslag kan geen kat twijfelen!
Enfin, ik bedoel maar dat, wat U bij mij, als simpele piot in de Vlaamse Beweging leest, in feite niet meer is dan de neerslag van die dingen, waarover Guido Gezelle dichtte : “Wees Vlaming dien God Vlaming schiep”. Anders streden in de Kamers, waar Gezelle over schreef : “Waar breekt men het geld met hamers? In Brussel, in de Kamers”….
Hier schreef ik kort geleden over BHV en de Koninklijke Padvinder, dat, als een Haen ooit een ei legt, dat bij definitie niet eetbaar is. Blijkbaar leest de Vette Vis mijn blogs, want in een interview bij Trouw (Nl) vond ik dezelfde beeldspraak. Wat bewijst dat we beiden even beslagen zijn in de dierkunde….als “Bijna Slimste Mens ter Wereld”….Sorry dus van mijnentwege voor de eerder vulgaire vergelijking. Ik laat ze voor rekening van Wart De Bever die inderdaad in Orwells “Animal Farm’ beter beslagen is dan ik.
In afwachting dat in het Parlement niet alleen BH en Vilvoorde wordt gesplitst door eenvoudige stemming meerderheid tegen minderheid (we leven tenslotte in een democratie, nietwaar Prof Etienne Vermeersch), maar de gehele belse santekraam, wil nu toch mijn eigen ei kwijt. Bij manier van spreken, ziet U.
Dat EI is een suggestie voor des Premiers Goede Vriend Heert Goste.
Heren politici, hebben jullie er al eens gedacht wat de dames zelf erover denken, als U hun lingerie begint te splitsen? Hebben jullie al eens aan het straatbeeld gedacht, als de dames daar verschijnen met een gesplitste BH, een BH in twee losse gesplitste delen!? Is hun evenwichtsgevoel dan niet in gevaar? Kan überhaupt een BH dan nog? Quid de diep uitgesneden avond-toiletjes? De topjes met V-halsuitsnijding?! De V van Vilvoorde, die blijft toch liefst, als de waarheid, in het midden, war hij thuishoort?!
Och! Humor, om ‘cool’ te zijn, dient hij “gewaagd” te klinken. Wie gisteren avond op Canvas die Antwerpse kwast (*) aan het werk heeft gezien, begrijpt mij. Hij was, zei-t‘-ie, een ‘Stand Up Comedian”. Is voldoende om te lopen zover men land ziet! Een beetje zoals de arme dompelaars die met de Holland-America-lijn indertijd uitweken naar de States. Om de armoe in eigen land te ontvluchten…..Toen was het een eerlijke armoede. Nu is het een geestelijke armoede. Am Vlaanderen!

(*) Alex Janew, waarschijnlijk nog niet lang geleden ontsnapt uit zijn kooi ergens in de Antwerpse Zoölogie….Opgelet: hij kan gevaarlijk zijn als hij zich bedreigd voelt. Geeft constant die indruk. Heeft waarschijnlijk kort geleden vader, moeder, broers zusters, neefjes en nichtjes vermoord en geniet daarvan nog altijd na. Schijnt een bijzondere verering te hebben voor de vrienden van Filip De Winter, de katholieke kerk, de voil madammen, de pis, de kak en de filmregie, waarvan hij alleen het laatste woord van iedere opname kan onthouden : “cut” ….De jongen zal het ver brengen in BRT-kringen

Geen opmerkingen: