dinsdag 20 april 2010

DE SAMENZWEERDERS

.













.

DE SAMENZWEERDERS






INTERLUDIUM



Na bijna 3 jaar publiekelijk te hebben gemarchandeerd, gesaberlzwaaid en schijngevechten voor de spiegel, was het dan eindelijk zover. De Dikke Koninklijke Padvinder zou zijn masterplan op tafel leggen, weliswaar met een beetje vertraging op de deadline, niet tegen Pasen, maar tegen het einde van het Paasverlof. Een Grote Buizenfitter mag men toch niet opjagen. Dat komt de kwaliteit van het werk niet ten goede! Dan zal iedere loodgieter gaarne bevestigen : lood wordt gegoten in alle rust en kalmte!
Maar zie : de (IJslandse) onderwereld beslisteer anders over. Links en rechts zat er een van de samenzweerders ergens vast, ‘op missie’ en op onze kosten aan de andere kant van de wereld. Terugvliegen om bijtijds aanwezig te zijn, zat er niet in. Dus moest er weer gejongleerd worden. Zondag gebeurde er dus niets.
Dansen op de slappe koord….Maandagavond een paar rondjes gesamenzweerd. Tot de vermoeidheid toesloeg en iedereen, doodmoe van 14 dagen rust, huistoe wilde. Vandaag wordt in de gazetten hier en daar voorzichtig wat besproken– maar, uit vrees zich te verspreken, spreekt niemand zich uit. De Pers, zijnde de samenzweerders in onderaanneming, wil eerst de koppen bij elkaar steken. De eenheid van het Land, ziet U….
Stilte voor de storm?
Welnee! Het gonst zoals in een volle theaterzaal, net voor de vertoning moet beginnen. Op het programma-blaadje staat alleen de titel van het stuk ‘De Staatshervorming’ en de naam van de auteur. De zaal is gevuld met twee soorten toeschouwers : zij die gaan krijgen (en inwendig al popelen voor het doek opgaat) en zij die gaan toegeven. Ze wisten het voordien en zullen de boodschap straks naar achteren doorgeven, met de dood in het hart.
Wie niet in de zaal is toegelaten, zijn zij die de vertoning bekostigen. De man in de straat. Zij die zich verzetten worden geweerd en weggehoond. Democratie is slechts voor enkelen weggelegd.
Tenzij, als donderdag de Kamer bijeen is, om het verraad in wetten te gieten, er iets gebeurt dat staat te gebeuren. Iets dat in de sterren staat geschreven : een volk laat zich niet ongestraft naar de slachtbank leiden. Vòòr vrijdag mag de haan geen driemaal kraaien! Want nu moet het voor iedereen duidelijk zijn : alleen een Forza Flandria kan de storm weerstaan.
Jean Marie kan fulmineren – de Vette Vis kan slim zitten doen - het Vlaams Belang kan stoer op straat komen : we zien het resultaat. Noppes. Niente. Nihil. Weet dan, dat, na de Val van de Berlijnse Muur, ook niemand der Eurocraten de eenmaking van Duitsland wilde, maar dat die er toch kwam. Om dat er gescandeerd werd: “Wir sind das Volk”.
Als de mars op Vilvoorde, donderdag-avond, onvoldoende mocht blijken, of als die uiteen macht geranseld worden (wat waarschijnlijker is) dan dient er binnen de kortste keren een MARS OP BRUSSEL te worden georganiseerd. Ooist is er een Witte Mars geweest, met 500.000 betogers. Laat het nu, naar analogie met Zwarte Zondag, een ZWARTE MARS worden, met 1.000.000 betogers. Die dan niet blijven sukkelen in de straten van Brussel, maar optrekken naar de Wetstraat.
Misschien dat de politie hun voorraad aan handboeien kan uitbreiden, om deze ter beschikking te stellen? Daar in het Parlement huizen nogal wat criminelen, die dringend in verzekerde bewaring moeten. Als, dezelfde dag, het stof wat is gaan liggen, kan dan de Splitsing worden voltrokken. Vlaanderen kiest zijn Voorlopig Bewind en bevrijd van zijn boeien, kan beginen aan zijn heropstanding.
Als de Francofonen willen aasluiten, dan moeten ze voordien weten, dat het tegen onze voorwaarden zal zijn! En die di Rupo?! Die geven we over aan zijn –import-vriendjes die hem en zijn vriendjes o zo graag zouden berechten volgens hun geliefde sharia-wetgeving. Ons niet gelaten : wij lusten noch de een noch de ander!

Geen opmerkingen: