zaterdag 10 april 2010

JOODS CHRISTELIJKE BESCHAVING

.









JOODS CHRISTELIJKE BESCHAVING
Deel I




Lucas Catharine en de kritiek op Benno Barnard.
07-04-2010 - Martien Pennings - Joost Niemoller
Uit Iskander


Persoonlijke notitie.
Dit loodzwaar artikel heeft niet de pretentie alleen-zaligmakend te zijn. Toch maakt het geschiedenis omdat het minstens een poging doet om de geesten te verrijken. Niet op basis van beweringen, maar op basis van te controleren bronnen. Reden waarom het in de Linkxe Kerk zal doodgezwegen worden….
Digitalia

Benno Barnard werd in België de mond gesnoerd door moslims en nu krijgt hij er zelf de schuld van. Onder andere door ene Lucas Catharine, die, weet Martien Pennings, een probleem met Joden heeft, en meer in het bijzonder met het feit dat in het Westen gesproken wordt van een Joods-christelijke traditie. Pennings maakt in het onderstaande uitvoerige essay gebruik van de aanval op Barnard om in grote lijnen neer te zetten waarom de islam in essentie niet Europees kan zijn, en hoe dat zit met die verplichting aan Israël. Reageren kan hier.
Over het tandeloze wolfjespak dat zich met vervaarlijk ontbloot melkgebit op Benno Barnard stortte nadat hij was bedreigd door islamitische hooligans ga ik het misschien nog een keer apart hebben. Maar in het roedel rende één onvervalste hyena mee, met een volwassen, zij het totaal verrot gebit. Deze hyena is een mijnheer die van Jodenhaat en islam-liefde zijn core-business heeft gemaakt. Dank zij de vele subsidies die de Belgische overheid blijkbaar over had voor de instandhouding van zijn gedachtengoed, dook hij tot voor kort overal op: op websites, in kranten, in talkshows, op debatavonden. Hij paste uitstekend in de Israël-haat die de kwakkeliteitsmedia in de afgelopen decennia zelf óók zo gretig hebben verspreid. Maar Catharines “anti-Zionisme” werd blijkbaar zelfs voor de op Israël-bashing beluste mainstream-media te gortig en tegenwoordig ziet en hoort men Catharine minder. De schade die hij heeft aangericht is niettemin groot. Hij heeft menig schoolboek in België een flinke vleug islamliefde en Israël-haat meegegeven.
Deze Lucas Catherine , een pseudo voor Lucas Vereertbrugghen is in het Vlaamse “Joods Actueel” ooit grondig geportretteerd, vooral via een citaat van Martin van Amerongen (hij ruste in vrede) uit 1988: “Dat deze Lucas Catherine niet deugt weten wij sinds 1981, toen hij een boek publiceerde onder de titel ‘De Zonen van Godfried van Bouillon – De Zionistische Lobby in België’( . . . ) Alleen de titel al was een beginselverklaring.
De joodse lobby in België, zo verzekert Lucas Catherine ons, speelt een vooraanstaande rol. Overal, in Vlaanderen, als in Wallonië, hebben de joden zich genesteld, in de media, het bankwezen, de politiek en niet in de laatste plaats in de Antwerpse diamantindustrie.”
Martin van Amerongen eindigde zijn tekst met: “Hou deze Lucas Catherine in de gaten. Hij is een van de moordenaars van morgen.” Deze Lucas Catharine dan, liet zijn gehuil in de hetze tegen Barnard horen op de website “de wereldmorgen. Be” .
Sam van Rooy typeerde voor mij deze site desgevraagd aldus: “Die site is een initiatief van een gefrustreerde bende gekken die bij die pretgazet ‘De Morgen’ niet meer aan de bak komen. Zet daar nog een paar antisemieten bij zoals Lucas Catherine en een paar ’sociologen’, ’antropologen’ en ander grut en je weet genoeg.”
Hetzelfde – “en je weet genoeg” – zou je kunnen zeggen van de kop waarmee Catharine zijn stukkie tooide: “Bedenkingen bij het geval Benno Barnard : de provocateur geprovoceerd? Is Benno Barnard echt voor de vrijheid van meningsuiting?”
U ziet in één oogopslag wat Catherine graag wil dat u hieruit oppikt: “Bedenkelijke provocateur Barnard liegt over zijn motieven!” Ik ga een vrij lang betoog wijden aan een vrij kort stukje tekst van Catharine. Dat is teveel eer, zal een fatsoenlijk mens zeggen, maar het gaat er mij om in detail aan te tonen hoeveel manipulatie en holle retoriek deze “anti-Zionist” in een paar alinea’s weet te proppen.
“Is Benno Barnard een linkse intellectueel, zoals velen denken?”, vraagt Catharine. Toch wel! Absoluut! Zou ik althans antwoorden. Maar dan een ouderwetse degelijke, eentje die staat voor Verlichting & Emancipatie van het Individu. In elk geval geen “linkse intellectueel” zoals Catharine, die dolverliefd is op een antihumane “religie” gesticht door een roverhoofdman, eigenlijk een macho-mafia-ideologie die al 14 eeuwen bloedbaden aanricht, wreed seksisme en theocratisch racisme bedrijft, vol Jodenhaat zit en tot op de dag van vandaag elke morele, intellectuele en maatschappelijke vooruitgang in zijn machtsgebied heeft weten te voorkomen.
Voor iemand als Catharine zijn het Vlaams Belang, Filip Dewinter en Geert Wilders – de aanklagers van bovengenoemde ideologie – de incarnatie van het kwaad.
Dus als Catharine een verbintenis tussen Barnard en VB weet te suggereren, denkt hij het ultieme bewijs voor Barnards kwaadaardigheid wel geleverd te hebben. Er is, zegt Catharine, op 8 april 2009 een stuk van Barnard in De Standaard verschenen. Om dan te vervolgen : “Leuk hieraan is dat het stuk de dag daarvoor al op de website staat van Philippe Dewinter. Waarbij je minstens kan concluderen dat BB het VB in CC heeft gezet.
Dewinter was dan ook de eerste politicus om BB zijn steun te betuigen na de verstoorde lezing in Antwerpen.”
Catharine spelt de voornaam van Dewinter verkeerd (*) en voorts is de verklaring heel eenvoudig: Benno Barnard is, met vele anderen van zeer goede naam en faam (ik bijvoorbeeld!) “geabonneerd” op een internet-knipsel-krant die VB-medewerker Tanguy Veys rondstuurt. Zoals toen gebruikelijk heeft Benno dat stuk vooraf ter lezing toegestuurd aan een groep vertrouwden. Dat zoiets onder embargo is, is onder “collega’s” vanzelfsprekend.
Maar Veys, die het stuk onbedoeld ook kreeg, was toch teveel partijman om deze kans te laten lopen en zodoende is het voortijdig op een site van het VB beland. En direct er weer afgehaald toen Benno het merkte. Dat is alles.
Om te laten zien hoe Catharine leeg zwetsend manipuleert, zal ik de kernpassages uit zijn proza in extenso citeren en vervolgens fileren. Catharine schrijft: “Benno Barnard heeft meer gemeen met het VB dan u denkt. Dat het VB jaarlijks inspiratie gaat opdoen bij Amerikaanse neoconservatieve think tanks is geweten. Maar ook het concept waar Barnard zijn dada heeft van gemaakt ‘de joods-christelijke beschaving’ komt uit die hoek.

(*) Op de burgerlijke stand zou Filip De Winter als ‘Philippe’ gekend zijn.
Pssst
Vernoemde Lucas Catharine (°1947)moet, voortgaande op Google, een onmogelijk (druk bezet) man zijn. Volgens mij is hij aardig op weg om Onder-Kalief voor de Nederlanden te worden, mocht de Islam-Invasie binst zijn leven afgerond zijn. In het andere gaval zal hij bij Allah minstens 10 keer de beloning voorzien voor elke moslim-martelaar in het hiernamaals ontvangen. Wat gelijk staat met 770 maagden. Per dag. Voor de eeuwigheid. Lucas is inderdaad een onmogelijk (druk bezet) man die beloning naar verdienste toekomt.
In deze eeuwigdurende beloning is al rekening gehouden met de verdiensten, weeral volgens Google van de echte man (Lucas Vereertbrugghen) achter het pseudoniem Lucazs Catharine. Daarin zal hij dus Allah niet kunnen bedriegen om op te komen voor een dubbele beloning.
Zou de man er echt zo slecht voorzitten, dat hij zich de procedure voor naamsverandering niet kan veroorloven? Met een oer-christelijke naam als LUCAS bij Allah terecht moeten….Is dat niet vragen om problemen?

Geen opmerkingen: