vrijdag 9 april 2010

LEEGLOOP TAXE EN KOSTENVERGOEDING

.










.

LEEGLOOP TAXE EN KOSTENVERGOEDING







Hij die waakt en verre schouwt
Over ’t dorpje droomverloren
Kroink’lend aan zijn voet gebouwd…



Quo Vadis?

Woon codes, taalbereidheid en tutti quanti in de Vlaamse Rand rond BruSSel.
Misschien dat onderstaande bedenking kan helpen? Ze is origineel en sluit als een bus, want ze is een oplossing zoals politici altijd gebruiken om de burger iets door de strot te duwen.
We weten allemaal dat alle Franstaligen en meer nog alle immigranten naar de Vlaamse Rand willen omdat Brussel te onveilig is geworden. Omdat het onderwijs er benedenmaats is. Omdat ze het niet meer kunnen betalen, enz. Ja, de Moslim-hoofdstad van Europa in wording willen zijn, dat eist zo zijn tol! Het zal maar beteren als daar de sjaria is ingevoerd!
Gevolg: ondertussen onbetaalbare prijzen voor de oorspronkelijke bewoners, vervuiling, onveiligheid, verkeersperikelen.
Oplossing voor de Randgemeenten: met de armen wijd open, de nieuwelingen de porte-monnaie even wijd doen open zetten.
Ik verklaar mij nader : voor de overlast, de taalvervuiling, de tolkdiensten in het Gemeentebestuur, de geboden meerwaarde in onderwijs, in gezondheid, de noodzakelijke uitbreiding van ‘Blauw op Straat’, enz, (goed uit te dokteren en te omschrijven) worde een gemeente-taxe (let op de schrijfwijze, nuttig voor de verstaanbaarheid) van bijvoorbeeld jaarlijks € 1.000,- per gezin in rekening gebracht. Te betalen voor het jaar aanvangt. Moet ondeelbaar zijn, zelfs voor iemand die op 30 december arriveert is een vol jaar eisbaar. Bij wanbetaling volgt er een uitwijzings-bevel + beslagname van alle goederen, roerende en onroerende. Laat daarover geen misverstand bestaan.
Als de Gemeenteraad die taxe democratisch goedkeurt en invoert, is deze wettelijk in orde. Ze discrimineert niet, want als iemand bewijst aan de gestelde eisen te voldoen, en dus niet ‘vervuilt’, is deze taxe niet verschuldigd.
Gevolg.
Is een win-win situatie. De Gemeentekas vaart er in ieder geval wel bij, wat iedereen ten goede komt. Dit voor wat betreft de volharders die kost-wat-kost willen komen. Ze wonen veilig als in Abrahams’ schoot. Wie dat te duur vindt, kan dus wegblijven. Niemand is verplicht. We leven in een vrij land, waar de vrijheid van menings-uiting heilig is. Mits voldaan is aan de wettelijke voorwaarden van bewoning.
Wie politiek actief wil zijn, dient het dialect machtig te zijn. Dit uit bezorgdheid dat de burgers de militant verstaat. Afwijkingen (per uur) zijn mogelijk à rato van een milieu-taxe van € 500 per uur. Vreemd-talige flyers zijn eveneens mogelijk tegen eenzelfde tarief. Per stuk.
Deze taxe zal, hopelijk zo vlug mogelijk, uitdovend zijn, al naar gelang het betrokken gezin is opgegaan in de oorspronkelijke bevolking. In het tegenoverstaand geval,zou de taxe jaar per jaar eventueel kunnen verdubbeld worden. Iedereen staat het dus vrij zich verder als vreemdeling te blijven gedragen, door bvb Frans te willen blijven spreken, maar moet er dan ook de gevolgen van willen dragen. Eenzelfde redenering voor de nieuwsoortige geloofs-belevingen. Iedereen heeft het recht om vrijelijk Muzelman of Muzelvrouw te blijven, of te worden, mits de vereiste logica. Daar zich aan de overheersende huidskleur aanpassen niet vanzelfsprekend is, wordt er een kleine Gemeentelijke toelage voorzien in de medische kosten voor verbleking. Maar zo lang het verschil opvallend blijft, blijft ook de inwijk-taxe. Tegen de beslissing hierover door de Champetter zal geen verhaal mogelijk zijn.
Men benadrukke dus, dat deze Gemeente-Taxe ook de vergoeding inhoudt voor een soort ‘slachtoffer-hulp’ om de oorspronkelijke Gemeentenaren over hun voortdurend hernieuwde trauma’s heen te helpen.
In voege brenging.
Niet afwachten, maar vanaf vandaag met grote barnum-reclame inwijkelingen ronselen, en deze maatregel voorstellen als verrijking voor iedereen, oud en nieuw, om weg te komen van de kerktoren-mentaliteit. De slogan :’Men is zoveel keren man, als men talen spreken kan’ zou daarbij een sleutelrol kunnen spelen. Het beeld van een blank meisje dat, te midden van de eenzame velden, op het punt staat verkracht te worden door een stel ‘jongeren van Noord-Adrikaanse origine’ als illustratie bij dat stoer mannelijk gezegde zou wel eens wonderen kunnen verrichten. Kassa! Kassa! Kassa!
Ik zou zelfs voorstellen, dat elke politicus op vrijwillige basis vanaf € 5.000,- kan bijdragen. Voor elke bijdrage (zonder wooneis) zou er een Fiscaal Attest kunnen afgeleverd worden, voor belastings-vrijstelling. De opbrengst hiervan zou bvb onder de oorspronkelijke Gemeentenaren die op pensioen zijn, kunnen verdeeld worden.

Pssst
Van het totaal der opgehaalde taxen zou er natuurlijk een percentje als ‘uitvingers-loon’ (belastingsvrij) naar Digitalia moeten kunnen komen. Zeg nu zelf: wie werkt er nog gratis, de dag van vandaag. Al zou gezegd percentje ook rechtsreeks mogen doorgestort worden naar de partijkas van het Vlaams Belang.
Kortom, een beetje zoals in de Internationale staat en druk beoefend door onze politici :’Begeerte heeft ons aangeraakt’…Voor de volledige tekst : zie Wikipedia.
A.M.D.G.

Geen opmerkingen: