zaterdag 24 april 2010

LIBERTE JA - BOURKA NO

.
















LIBERTÉ JA - BOERKA NO





Nicolas Sarkozy wil toch volledig boerka-verbod

President Nicolas Sarkozy van Frankrijk wil toch een volledig
verbod op het dragen van gezichtsbedekkende sluiers in de openbare ruimte.

Hij legt daarmee een advies van de Franse Raad van State naast
zich neer. Het bestuursorgaan adviseerde onlangs af te zien
van zo’n boerka- en nikab-verbod omdat het juridisc onhaalbaar is. De regering van Sarkozy vindt boerka’s en nikabs in strijd met de waarden van het seculiere Frankrijk en met de waardigheid van
de vrouw.

In het parlement is een meerderheid te vinden voor een volledig verbod. Er zijn tweeduizend moslima’s in Frankrijk met gezichtsbedekkende sluiers.


Digitalia denkt


Als ’t goed is, we dat ook moeten zeggen.

Nu kan er in le Très Grand Bruxelles ook eens nagedacht worden om ook dàt voorbeeld na te volgen. Want het is toch van oudsher bekend, dat als ’t regent in Parijs, het ook druppelt in Brussel?!

Het doet er mij aan denken, dat er in BruSSel dringend werk moet geleverd worden aan het ‘Lands Hoogste Orgaan. En neen, ik bedoel niet dat klein manneke op de Zavel, bekend van de meeste ansichtkaarten over de Europese hoofdstad. . Ik bedoel de lieve oude man uit Belvédère/Laeken met de triestige reputatie van alle von Sex- en Coburgers, waarvoor de Van Gheluwe’s uit Brugge niet moeten onderdoen. Al leeft die laatste bijna-emeritus nu teruggetrokken in alle intimiteit als kluizenaar in een kloostercel. JaJa, te laat de put gevuld als de knaap misbruikt is!

Dat koningschap dus, dat ons zoveel geld kost!

Vervangen door een verkozen en vernieuwbare Président, lijk in Parijs, lost niets op, want die kost in de meeste gevallen nog meer dan een Koning, die voor het leven benoemd is.

Daarom zou mijn voorstel zijn, dat men, zodra in Brussel de troon vacant komt, er een AANBESTEDING (voor de meest biedende) zou uitgeschreven worden. Men begrijpe mij niet verkeerd : ik bedoel wel degelijk dat de persoon, mits de nodige kwaliteiten, die aanbiedt het meest te betalen OM TE MOGEN KONING zijn, aangesteld zou worden voor de duur van de verkozen regering. Die duur kan kort of lang zijn, al naargelang de kwaliteit van de parlementsleden. Onnodig het speculatief karakter van dergelijk Koningschap te belichten : aan ieder beroep kleven nu eenmaal risico’s, en iedere konings-wissel zal in de toekomst moeten opbrengen. Dàt is pas gezonde staatsmanskunst!

Verder zouden alle roerende en onroerende bezittingen, paleizen, kastelen, residenties, in feite allemaal gestolen goed, publiek dienen verkocht te worden, ten bate van de (nieuwe) Vlaamse maar ook Waalse Schatkist.

Tenslotte, zoals op TV zo graag te pas en ten onpas verkondigd NO BALLS NO GLORY. Waardoor ik versta dat er geroepen wordt op het einde van de mannelijke heerschappij, en dat nu de GLORY van de matrimoniale samenleving begint. Voor mij niet gelaten, want slechter gaan kan het niet, alleen maar beter!

Geen opmerkingen: