vrijdag 23 april 2010

MAIL VAN MARIANNE

.




















MAIL VAN MARIANNE



Onze houding inzake BHV
Beste,

Wij van CD&V zijn altijd op onze lijn gebleven: een overlegde oplossing als het kan, stemmen als het moet. We hebben er alles aan gedaan om een overlegde oplossing mogelijk te maken.
De liberalen aan beide kanten van de taalgrens hebben een overlegde oplossing echter onmogelijk gemaakt. Zij storten het land nu in een crisis.

We zullen nu onze wetsvoorstellen in het parlement agenderen en zo mogelijk stemmen.

Marianne Thyssen
Voorzitter CD&V

Digitalia, in al zijn goedgelovigheid…?

denkt :” Waar heb ik dat nog gehoord?”
Weeral woorden waarvan de dubbele bodem er zò uitspringt. Gelieve dus te lezen : “We zullen alles wat over ons hoofd wordt uitgegoten, maar in vrede aanvaarden zeker? Revolutie maken, dat is toch iets voor heethoofden? “
Weet, Marianne-sausepanneke, ’t is morgen vastenavond, dat een week in de belse politiek gelijk staat met een dag in de eeuwigheid. Wij verwachten dus spoedig weer een boodschap van Uwentwege. Zo iets in de zin van “…met de dood in het hart, en voor de laatste keer”…

Ja, ik weet dat jullie met de bibber op het lijf zitten en kan niet zeggen daar rouwig om te zijn. Ge zit zelfs met een aangebrande bisschop op Uw kap, dus Uw rouw kan niet diep genoeg zijn!
D’er blijft niet veel meer over van Uw logo, nietwaar? Die C van Christelijk in ’t begin is best weg te laten, en ook de V van Vlaams op het einde is een schande voor Vlaanderen. Van CD & V blijft dus alleen nog over D& in ’t midden over. Niet veel zaaks meer, hé!

Afspraak de avond van de verkiezingen? Ons Rode Potlood staat op scherp. Moesten we kunnen, we vuren er kogels mee af!

Pssst
Gisteren herinnerde de BRT plotsklaps aan dat de zaak BHV al aansleept van ’61. Mag ik van Uwentwege een kleine berekening vragen over die 50 jaar hoelang daarvan de CVP aan het hoofd van de regering heeft gestaan? Wat zegt U? Dat ik een querellant van het Vlaams Belang ben? Hoe komt U daar bij?

Geen opmerkingen: