woensdag 7 april 2010

MERCI MONSIEUR MANGAIN MERCI

.




.









MERCI MONSIEUR MANGAIN MERCI!







EIN VOLK, EIN REICH, EIN FÜHRER
FÜR GROSS BRÜSSEL.
Und für die Flamen:
ARBEIT MACHT FREI



Niemand zal mij ooit beschuldigen verslaafd te zijn geweest aan sport noch teveel sporttermen te gebruiken in het dagelijks leven. Sport is voor het lichaam, en niet voor de geest. Het mag volstaan onze ‘vedetten’ en hun bewierrokers gewoon te observeren….
Sport is er in alle vormen en grootten. Hoe zotter, hoe liever. Met een roekeloze snelheid tegen de wanden van een ijsgladde kegelbaan naar beneden suizen, is ook sport. Achter derby’s rijden, in een sport-zesdaagse is ook sport. Maar dat is een sport van de laagste trap in het velo-snelheids-koersen. Behendigheid, ja, maar snelheid? Als schoolvoorbeeld van het wieltjes-zuigen kan dat tellen. En gangmaker zijn, op een motor dan nog : vertel mij waarin die moet uitblinken….Daar gewoon zitten, gas geven en af en toe wat meegeven in de bochten. Dat zou zelfs een politieker kunnen!
Of misschien is derby-rijden juist het goede voorbeeld voor een goede politieker : daar gewoon zitten, gas geven en in de bochten zich wat meegeven….
Zo kom ik tot Ollie Mangain, der Frankofonen Führer aus Gross-BrüSSel, die gangmaker speelt in de lange zesdaagse waarmee Jean Luc de paasdagen doorbrengt. Met daarachter, in zijn kielzog, de overige partij-gangmakers die straks allemaal om de ereplaats op het schavotje zullen staan dringen.
Zet op die twee koppen een zwarte bolhoed op : op de Dikke (DeHaene) en op de Dunne (Mangain) en Hollywood wat in katzwijm voor dit Paas-mirakel der wederopstanding uit de doden van Luarel en Hardy.
Het is alleen jammer dat wij, Vlamingen, niet mogen meelachen. Want de trofee waarvoor gereden wordt komt weer eens uit onze zak. De Flandrien, die mag zijn ziel uit zijn botten persen om eerst aan de meet te komen, terwijl de derby-rijders hen moeiteloos voorbij glijden: zij zijn, nog voor ze vertrekken, zeker van de palmares en de bloemen. Zelfs de kus-maagden op het podium zijn voor hen. The winner takes it all!

Geen opmerkingen: