zondag 25 april 2010

OP HET PUNT VAN GROEN TE WORDEN

.



















OP HET PUNT VAN GROEN ! TE WORDEN


Music in the Air, was dat ooit geen fantastisch deuntje voor wie toen in die dagen verliefd was?
Kijk, ondergetekende heeft inzake Vlaamse ‘verworvenheden’ in het apenland van Marc Eyskens, al dikwijls groen mogen lachen..
Voortaan gedaan met groen lachen : we lachen nu naar Groen! met de ietwat blijde blik van een onverwachte herkenning. Zou er onder dat rood-groen laagje verf misschien toch een verdoken gelijkgezinde leven? Als ’t er werkelijk op aan komt; trekken wij Vlamingen dan aan hetzelfde zeel?
Zij, die van Groen! zijn me wel nooit sympathiek geweest, maar als ze iets goeds doen, moeten we ook zeggen, niet?
De onderhuidse onwezenlijke sfeer van die donderdag 22 april 2010 in het Parlement en in de wandelgangen : wie heeft die ooit beter weer gegeven? De jonge Van Besien van Groen! – zie hieronder -bezie ik voortaan met heel andere ogen. Hij heeft het perfect verwoord en die klok kan niet meer teruggedraaid worden! Bye Bey Belgium is zo goed als werkelijkheid geworden! Music is in the air : een dansende lichtvoetige Vlaamse Leeuw die ronddwaalt in de wandelgangen van het Parlement….
Lees en geniet mee van deze kleine maar veel betekende overwinning….
Ik kan de man perfect volgen in zijn reacties, vooral met zijn gevoelens over die ’wrange en agressieve houding’ van het Vlaams Belang die de Leeuw deed klauwen in de arena waar er zoveel gevochten (en verloren) werd voor zijn recht. Ik kan er alleen aan toevoegen : ‘wat een geluk dat wij een vredelievend volkje zijn, die, anders dan in 1830, zijn gelijk niet bevecht met geweerkogels….

Hier gaat dus dat stukje uit de Vlaams Belang-site over de reacties na deze heugelijke dag.

“Zelfs de makers van 'Bye bye Belgium' hadden dit niet kunnen verzinnen,” schrijft het Nederlandse dagblad Trouw. “In die uitzending werd het lied wel gezongen, maar dan door zogenaamde flaminganten op straat, voor het Vlaamse parlement.” De krant heeft het natuurlijk over de volksvertegenwoordigers van het Vlaams Belang die in de plenaire zaal van de Kamer de Vlaamse Leeuw zongen. Die beelden gingen de afgelopen dagen de wereld rond.
Onmiddellijk na de actie rende een aantal Franstalige politici gillend door de gangen van het parlement: “C’est scandaleux!” ’s Avonds was de Vlaams Belang-actie het eerste item in het RTBF-journaal. In de studio toonde Mark Eyskens (CD&V) zich “geschokt” en vrijdag schreeuwden de Franstalige kranten moord en brand over de “onaanvaardbare provocatie”.
“De chaos wordt alleen maar groter,” stelt PS-nestor Philippe Moureaux vandaag vast in De Standaard. “Niet alleen gisteren in de Kamer, met die manifestatie van Vlaams Belang die toch niet zonder betekenis is, maar fundamenteel. Dit keer zitten we echt in de voorkamer van een regimecrisis.” In dezelfde krant laat overigens ook Groen!-voorzitter Wouter Van Besien een opmerkelijke reactie optekenen: “Toen Vlaams Belang in het halfrond de Vlaamse Leeuw zong, wat ik overigens een wrange en agressieve actie vond, bleef dat deuntje in mijn hoofd zitten. Ik betrapte me er daarna op dat ik, op de tonen van de Vlaamse Leeuw, al fluitend door de gang liep. Wie weet wat had de Franstalige pers daarvan gemaakt als ze mij zo hadden gezien?”
De Franstaligen laten het er in ieder geval niet bij: vrijdag schreef MR-fractieleider Daniel Bacquelaine een brief naar Kamervoorzitter Patrick Dewael. Bacquelaine vraagt een officiële en publieke reactie van de Kamer op het “incident” met het Vlaams Belang donderdag. Volgens persagentschap Belga schrijft Bacquelaine in zijn brief dat de Franstalige partijen “zeer verontwaardigd” zijn en vraagt hij aan Dewael of er een intern onderzoek is gevoerd naar het uitblijven van een reactie van de veiligheidsdienst van de Kamer. Daarnaast vraagt de MR-kopman “of de identiteit bekend is van iedereen die aan de actie heeft deelgenomen” en “of er gerechtelijke stappen worden overwogen”.
Als het de bedoeling van de Franstaligen is om de bedienden van het parlement of de mandatarissen van het Vlaams Belang te intimideren, zullen ze alvast van een kale kermis thuiskomen. Volgens de MR-fractie moet er bij het begin van de volgende plenaire zitting een “officiële reactie” komen. Die plenaire zitting mag er wat ons betreft zo vlug mogelijk komen: dan kunnen de Vlamingen eindelijk de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde stemmen. Dat zou alvast een mooie gelegenheid zijn om de Vlaamse Leeuw opnieuw aan te heffen.


@ VB Bij http://blog.seniorennet.be/angeltjes/


Pssst
Zou het kunnen, dat de lokalen, ja zelfs de audio-opname toestellen die de Vlaamse Leeuw hebben moeten ondergaan, ontsmet moeten worden? Dat de beelden, net zoals op de voetbal, herspoeld en gewist zullen moeten? Of zal men eisen dat, in volle plenaire zitting, de Brabançonne-à-la-Leterme, de Marseillaise dus, als een soort ‘eerherstel’ moet weerklinken?
Om alle misverstanden te voorkomen : de Marseillaise mag van mijn part gespeeld worden, 7/7 en 24/24, maar dan in Namur, in de zetel van het Waalse Parlement. Daar mag het zelfs de goeie oude Brabançonne blijven weerklinken, ja, zelfs ‘Mie Katoen komt morgen noen’ mag van mij, als dat mag van Sabam. Wat met Brussel, het bels Parlement, de Wetstraat 16, zult U zeggen? Mogen omgebouwd worden tot gruwel-museums van het koloniaal verleden dat Vlaanderen 180 jaar heeft leeg gezogen. Met verplicht jaarlijks bezoek van alle Vlaamse schoolreizen.
In Brussel zal voortaan alleen de Vlaamse Nationale Hymne gezongen en gespeeld worden.
Vlaanderen, met geborgen in de moederschoot van zijn grondgebied Brussel, zal Vlaams zijn, of niet zijn!
Meisjes en jongens : wat is er nog werk aan de winkel!
Chez nous, on se sent chez soi!

Psssst II
Komaan, beste Mr Annemans : neem Uw ziekbed op en volg ons! Wie wil er nu ziek zijn, als Vlaanderens dag in ’t Oosten gloort!?

Pssst III
Wat op barsten staat, kan breken. Is niet mijn wijsheid, maar die van de De Morgen, Uit de koker van de Apostel Pulus-met-de-7-koppen, waarvan de ene kop als Pauli door het leven gaat. Pauli, de meervoudsvorm van Paulus….Hij zegt dat niet over een of ander ordinaire vaas, maar over ’t belziekske van Papa. Zeg nu zelf : verdient dat niet de dood met de kogel? Of beter : de klop met de houten hamer, zoals de boer zijn zwijntje doodslaat?

Geen opmerkingen: