dinsdag 13 april 2010

OVER DE KOSTPRIJS VAN HOTEL HOUTEN LEPEL

.










.

OVER DE KOSTPRIJS VAN HOTEL HOUTEN LEPEL




Het 6de van de Zeven
Werken van Barmhartigheid:
“De Gevangenen verlossen”.
Echt een Tjeven-roeping.



Voorafgaandelijke opmerking.

Gaarne Uw aandacht als U ofwel studerende, of werkende, of gepensioneerde medemens bent.
Iets minder aandacht mag, als U langdurige werkloze bent. Maar U leest alleen verder als U mij voordien de truuk verklapt hoe het U gelukt is. Ben er namelijk mijn hele leven lang nooit in geslaagd dit stadium van volmaaktheid te bereiken. Heb zelfs vandaag, op latere leeftijd, nog altijd de indruk dat werk op mij afkomt als aangetrokken door een magneet.…
Indachtig ieders eigen netto maand-inkomen, heb ik U, met de cijfers van de CVP zoals hieronder onnadenkend bloot gegeven, voorgerekend, dat de gastvrijheid waarvan elke gevangene geniet, maandelijks circa € 130 x 31= € 4.030,- zou zijn.
Samengevat : onze Grote Geesten van Leiders hebben decennia-lang, met achterbakse bedoelingen, grote getallen sukkelaars naar hier gelokt, hebben die onvoldoende opgevangen en in toom gehouden, vooral niet als die geconfronteerd werden met onze ‘rijkdom’ en zitten nu met de gebakken peren. Nu moet er gesmeekt worden om het kaf te mogen terugsturen naar afzender, het koren mag blijven. Zodat de thuislanden in der eeuwigheid een reden zien om het avontuur te blijven wagen….
Van die “Zeven werken van Barmhartigheid” kan ik verder (uit het hoofd) nog een paar vermelden: “de naakten kleden, de hongerigen spijzigen, de zieken verzorgen, ja, zelfs het 7de werk komt mij bekend voor :”De doden begraven”. Allemaal Werken van Barmhartigheid die ons in de overtreffende trap werden opgedrongen. En waarvan niemand ooit de kostprijs heeft van berekend. Uitgenomen berekend door waarneming : als de sociale kassen leeg zijn, is er alleen geweten dat er…teveel werd uitgegeven.



Waar zijn de Bennoo Barnards dezer wereld, om, net zoals met de gavaren van de Islam, de ‘profetische gaven’ (=het grote gelijk) van het Vlaams Belang te willen toegeven voor de slogan ‘Eigen Volk Eerst’….Weet U, de vergelijking met het Koekoeksjong is nog zo slecht niet. Want zeg nu zelf : als op lauwe lente-avonden de koekoek uit de verte roept is die zang best te smaken….
De gevangenis-bevolking zou voor 70% uit vreemdelingen bestaan…..M.A.W. in plaats van plaats te kort, zouden we plaats kunnen over hebben….Om delinquenten uit naburige landen à € 164;- per dag te huisvesten? Ja zo te zien ligt het geld te rapen. Dank zij de wilde immigratie. We moeten gewoon alle opportuniteiten te baat nemen! De wereld behoort immers aan de durvers!
Strategisch komt de zet van de CP Ondervoorzitter als een geschenk uit de hemel. Als er straks gevochten wordt met Het Rode Potlood kan elke burger zorgen voor het correcte antwoord.

CD&V: 'Gevangenen met zakgeld naar hun thuisland terugsturen'
• dinsdag 13 april 2010, 10u28
• Bron: belga
• Auteur: fdb IN DE STADAARD

Senator en ondervoorzitter van CD&V Wouter Beke stelt voor om buitenlandse gevangenen en hun thuisland financiële compensaties te geven wanneer ze hun straf daar gaan uitzitten. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen dinsdag. Het voorstel moet de overbevolking in de Belgische gevangenissen tegengaan en is kostenbesparend.

De mogelijkheid om buitenlandse gedetineerden naar hun thuisland over te brengen bestaat al. Er moet wel een akkoord bestaan tussen België en het betrokken land én de gedetineerde moet instemmen. Gevangenen tegen hun zin overbrengen kan ook, maar daarvoor is een bijzonder protocol nodig. België en Marokko hebben al zo'n protocol, maar de Marokkaanse ratificatie laat op zich wachten, mogelijk door de bijhorende kosten.
Daarom pleit Beke nu voor een financiële tegemoetkoming. Hij rekende uit dat een gevangene gemiddeld 126 euro per dag kost (in Tilburg zelfs 164 euro). Waarom dan niet de helft van dat bedrag verdelen onder het thuisland en de betrokken gevangene, oppert hij. Van die 63 euro zou bijvoorbeeld 50 euro naar het land kunnen gaan en 13 euro naar de gevangene. Die krijgt het geld dan aan het einde van zijn straf, om er een nieuwe start mee te nemen.
Van de 10.553 gedetineerden zijn er 4.482 van buitenlandse origine. De uitgaven voor die laatsten lopen op tot 565.000 euro per dag of 206 miljoen euro per jaar. Wanneer de helft van hen naar het buitenland vertrekt, bespaart Justitie jaarlijks 50 miljoen euro en zijn er minder gevangenissen nodig, besluit Beke.
Reacties
Op 13 april 2010 omstreeks 11u28, zei Hans D., Sint-Niklaas:
Mensen waar zijn we mee bezig? Een gevangene zou schulden moeten hebben aan de Belgische staat na het verblijf in onze gevangenissen! Enkel verminderbaar door te werken binnen de gevangenismuren! Als ik op hotel ga betaal ik ook vaak 164€ per nacht! En geld meegeven als zakgeld is al helemaal absurd; 94.900€ is wat een gedetineerde dan na 20 jaar cel zou krijgen! Wsl veel meer dan de schadevergoeding voor het slachtoffer!

Op 13 april 2010 omstreeks 11u27, zei Toon Wauman, Temse:
Waarom wij moeten betalen voor een ander land's criminelen is mij toch nog steeds te boven.. Zoals al vele malen is gezegd, België het land van melk en honing.. *zucht* Betaal maar brave belastingbetaler..

Op 13 april 2010 omstreeks 11u20, zei Luc Broes, Brugge:
Een gevangene geld geven opdat hij zo vriendelijk zou wilen zijn terug te keren naar zijn land. We zijn veel gewoon van CD&V maar dit wereldvreemd voorstel doet je ogen knipperen. De aangehaalde cijfers zijn trouwens ook niet correct, het aantal gevangenen van vreemde origine is ~70%

Geen opmerkingen: