zaterdag 10 april 2010

OVERVALLERS LEED IN UKKEL

.


















.

OVERVALLERS LEED IN UKKEL









2010….Die strenge winterdag in maart….
Waarom werd er niet gebeden?
Niet aan Mekka gedacht?

Twee arme dompelaars onderweg
Naar het Vrijdag-gebed in Ukkel…

En toen ineens
pang-pang :
zuiver de schuld van die juwelier!




UKKEL - De gangsters die op 5 maart na een overval op een juwelier in Ukkel een automobiliste hebben doodgeschoten, waren in de uren voor het drama tot tweemaal toe tegen de lamp gelopen. Een eerste keer bij de politie, een tweede keer op de trein. Toch voerden zij hun overval nog uit.
Hassan Essahale en Hicham El Gaaroubi hadden hun zinnen gezet op een juwelierszaak. Zij waren wel zéér vastbesloten om hun plan uit te voeren, blijkt uit het onderzoek. Kort voor de beslissende dag kochten zij een aftandse tweedehandswagen. Een wagen stelen had ze immers alleen maar narigheid opgeleverd, dachten zij.

Maar de gevreesde politiecontrole kwam er toch. Hassan en Hicham hadden voor hun overvalauto geen verzekering afgesloten. Tijdens hun zoektocht naar een juwelier in Waals-Brabant kregen zij in Nijvel een politiewagen achter zich aan. De agenten tikten hun nummerplaat (een recent exemplaar op een oude auto, nvdr) in de gegevensbank. 'Niet verzekerd', was het antwoord.

Hassan en Hicham moesten mee naar het politiecommissariaat waar proces-verbaal werd opgesteld. De inzittenden mochten gaan, zij het zonder de in beslag genomen auto. Maar het voertuig werd niet doorzocht. Hassan en Hicham namen hun spullen mee, onder meer hun rugzakken. Een van die zakken bevatte het nepwapen en een pruik die later voor de overval in Ukkel werden gebruikt.

Geen treinkaartje

Er restte Hassan en Hicham niets anders dan met de trein naar Brussel terug te keren. Tijdens de rit liep een van hen tegen de lamp omdat hij geen kaartje had gekocht. Ook deze tweede tegenslag kon de lust tot een overval niet bederven. De twee stapten op een tram naar Ukkel, omdat ze wisten dat daar veel juwelierszaken zijn. Zij kozen de zaak Robin uit omdat achter de toonbank een vrouw stond. Een makkelijk slachtoffer, dachten zij. Om geen argwaan te wekken zou een van de overvallers een jas van snelkoeriersdienst DHL hebben aangetrokken. Maar opnieuw hadden de overvallers pech. Want plots verscheen de juwelier met een revolver in de hand ten tonele. Het kwam tot een zwaar gevecht.

Na de overval wisselde een van de daders van kleren. Hassan en Hicham zochten een middel om te vluchten. Met het wapen van de juwelier in de hand meenden zij dat de eerste de beste automobilist niet zou tegenspartelen om zijn voertuig af te staan. Opnieuw pech: de eerste automobiliste die zij van haar wagen wilden beroven gaf plankgas. Dus keerden zij zich tegen Frédérique Levêque. Wellicht raakte zij in paniek en reageerde zij niet snel genoeg op de eis om haar auto af te staan. De kinesiste en moeder van twee kinderen uit Kasteelbrakel kreeg een kogel in het hoofd. Zij was op slag dood. De twee overvallers verschijnen maandag voor de raadkamer.

Digitalia denkt…

Dat hij de plot gevonden heeft voor een aangrijpend verhaal over twee arme kansloze allochtonen, die in een ver vreemd land, verlaten van Allah en Klein Pierke, tegenslag op tegenslag kennen op hun zoektocht naar een beter bestaan. Het is een plot die de wereldpers zou halen, over hoe in ons land arme allochtonen op allerlei manieren tegengewerkt worden.
Indachtig het Lied der Linkxen, hadden ook zij gedacht dat ‘aangegrepen door begeerte’ de ganse wereld hen toebehoorde. Voor elk een Mercedes 240 SEL, een kleerkast vol merkkledij, een nieuwe maagelijke vriendin van goeden huize, liefst origineel autochtoonse (om in de auto niet te misstaan?) en, daar bovenop en luxe loft zoals de socialistische voormannen.
Hun droom werd verijdeld achtereenvolgend door 2 racistische flikken, een stomme racistische kaartjesknipper, een egoïstische juwelier en een stomme blanke trut die te stom was om te begrijpen dat zij plotsklaps zeer gepresseerd waren om bijtijds in het Vrijdag-gebed te zijn. Daar geen der saboteurs Arabisch als moedertaal had, moest het wel faliekant aflopen. Hoog tijd dus dat iedereen Arabisch leert op school!
Ja, deze keer is Het Nieuwsblad open en bloot, zowel met het ganse verhaal als over de privacy van de daders. Er worden net nog een foto’s afgedrukt. Maar als stand-in kan daaraan verholpen worden door de voorvechter van Sharia4Belgium op te voeren, die elders op het Net stond. Iedereen kan zien, dat de 3 vermelde personen dus inderdaad wel lieve jongens zijn, die geen vlieg kwaad doen. Zoals de vader van één der daders wist te vertellen, die jongen was een goede Moslim: had zelfs nog nooit gerookt.
Sla me dood wie van de twee nu de Security-werknemer wasn en wie het brave vaderszoontje (werkloos?) Hassan of Hirscham? Ja kijk! Al die bruine gasten trekken zo op mekaar! Het is voor een buitenstaander zeer moeilijk om ze uit elkaar te houden! Maar met die tweede zou men maar beter opletten! Let eens goed op zijn familie-naam…: El Gaaroubi….In de war gebracht door een zekere klank-misleiding, zouden wij, Westerlingen, wel eens kunnen denken aan El Ga Roubi, vrij vertaald tot De Gaan Robberen, in deftig Nederlands Hirscham De Graaier….
Kijk, beste lezer, ik ga het kort houden. Herlees dus nog eens het verhaal van Het Nieuwsblad. En laat het U smaken.
Weet U….Mijn schoonpa in Kortrijk leest die gazet. Omwille van de sport, zegt hij. Ik denk dat het meer is voor de smeuïge verhalen, zoals op zaterdag, hierboven…..De Week-End Editie…..

Pssst
Nu Sharia4Belgium uit de ether is, kunnen we weer serieus zijn, hé?
Probeert U maar eens aan een nummerplaat te geraken zonder eerst een verzekering te hebben afgesloten! Anders gezegd : bij de verzekeringsmakelaar (waarschijnlijk een bevriende sjoemelaar), zou de Politie ook eens langs moeten gaan. Veel kans op nog andere nuttige sporen! Trouwens, waarom haalt men in globo niet eens de rijplaten en de autoverzekeringen door de computer? Ik heb een appelblauw zeegroen vermoeden dat, nadat alles wat niet verzekerd is, van de baan gehaald zou zijn, meteen de files op de snelwegen zouden opgelost zijn….Meteen kunnen ook de verzekerings-premies deftig omlaag! Want nu betaalt de gewone burger mee voor al die criminelen…..Maar ja, ‘gericht zoeken’ zou wel eens aangeklaagd kunnen worden voor het Hof van de Rechten van de Mens, omdat de doelgroep so wie so donker gekleurd is. En daar is Lauretje, die langs moeders kant half-Marokkaans is, radicaal tegen!
De verkoop van al die in beslag genomen wagens zou anders wel eens een uitzonderlijk wel gekomen geschenk kunnen zijn voor de armlastige Begroting!
Vreest U anderzijds, samen met mij, niet voor de bevorderingskansen van die 2 agenten die de niet verzekerde auto uit het verkeer namen? Onrechtstreeks zijn zij verantwoordelijk voor de dood van die dame die later werd neergeschoten! Ook voor de 2 ongewapende ‘hulpagenten’ die de daders later bij de kraag gevat hebben, waartoe zij niet bevoegd waren, is het laatste woord nog niet gezegd!
Zij namen die niet-verzekerde rammelkast in beslag – maar lieten de daders vertrekken met hun ongecontroleerde rugzakken, waarin inbrekers-gerief….Is dat geen zware beroepsfout? En wat meer is: nu heeft de politie een excuus om voortaan andere arme allochtonen, zelfs zonder reden, grondig te onderzoeken, onder voorwendsel een overval te willen voorkomen. Is absoluut niet integegratie-bevorderend!
Zoals U ziet : werk aan de winkel voor Lauretje, die het al zo druk heeft met de PS-schandalen, met BHV, haar Marokkaanse ex-man en veroordeelde drugkoerier, en haar drugs-verslaafde tienerdochter….die de verloofde is van een veroordeelde drugs-dealer…..Weer een zaak die door al te ijverige flikken toevallig is vastgesteld!

Geen opmerkingen: