maandag 19 april 2010

WIE VERDEDIGT DE VLAMINGEN

.




















WIE VERDEDIGT DE VLAMINGEN






Als op de transen
De Leeuwen dansen




Voor het merendeel van de mensen is het antwoord op deze vraag zeer duidelijk. Dat zijn de mensen die al decennia lang alle verkeerde zaken durven aankaarten, en die daarvoor door de “traditionelen’ overal uitgesloten worden. Die willen de grootsten blijven, en dreigen iedereen de kop af te bijten die boven het maaiveld komt.
In alle ons omringende landen is men in hetzelfde beddeke ziek. Alleen is in ons land, door de Francofone anexatie-drift boven op hun kolonisatie-politiek, de toestand des te schrijnender. Dit, na 180 jaar, niet langer lijdzaam willen ondergaan, is de tweede reden waarom het Vlaams Belang uitgesloten en doodgezwegen wordt.
Gisteren was er in Antwerpen een daverend ledencongres, waarover bij de ‘officiëlen’, met geen woord gerept werd. Er vielen geen afbraak-punten te belichten, dus was iedere lettere, ieder woord er een teveel. Nergens een woord te vinden in de on line nieuwsberichten : het Vlaams Belang, noch het Vlaams belang in het algemeen, bestaan….
Vandaar mijn enthousiasme om Angeltjes over te nemen (zie hieronder). Elk zegge het voort : de jeugd heeft fakkel overgenomen. De politiek der ‘Oude Mannen’ is alleen nog materie voor straks de memoires door de nostalgici van de ‘Belgica’.
Die gammele boot ligt, lam en leeggelopen aan de kade in het sloopdok. Nog het ei van de Haen opkuisen, alle ZES regeringen van dit land ontbinden, en overgaan tot vrije verkiezingen. De oude potentaten hebben hun onkunde lang genoeg bewezen. Niet meer mogen ‘opkomen’ zou dus de gepaste maatregel zijn.
Zoals U zoet: ‘Vijf minuutjes politieke moed’ om die dingen te doen, om vervolgens het volk opnieuw de teerlingen te laten gooien. Wedden dat er dan tweemaal zes ogen gegooid worden?!

VB congresseert : Omdat wij de Vlaming verdedigen

Niettegenstaande de prachtige lentedag, was de Antwerpse Zuiderkroon té klein om alle aanwezige VB-militanten te ontvangen deze zondagnamiddag op de Vlaamse Kaai.

Vraag ons geen cijfers, we hebben er geen, maar de velen die geen toegang kregen in de grote zaal (de veiligheidsvoorschriften laten het niet toe op de trappen of in de gangen plaats te nemen) vonden een dankbaar onderkomen in de gelijkvloerse receptiehall.

Opnieuw een pluim voor de technische ploeg, die instaat voor decor, belichting, audio en video en de strakke regie van dit succesvol congres. De beveiliging is zoals steeds in handen van Luc Vermeulen en zijn jongens, ook zij verdienen dank en waardering voor hun trouwe inzet.

Congresvoorzitter Gerda van Steenberge (Oost-Vlaanderen) hield een korte maar krachtige toespraak onder het motto "Vlaams Belang maakt het verschil". Filip de Man die het panelgesprek had moeten leiden maar wegens de vliegproblemen weerhouden was in het buitenland, werd vervangen door Jan Lievens, een man die met vriendelijke en zwierige autoriteit de sprekers begeleidde. Senator Nele Jansegers wees op de voortrekkersrol van Vlaams Belang in de vele maatschappelijke problemen die ons beheersen : schoorvoetend zien we de andere partijen de VB-standpunten overnemen.

Het sympathieke West-Vlaamse kamerlid Peter Logghe (van wie wij al diverse malen columns hebben overgenomen) boog zich over het pijnlijke dossier van Justitie. Met een olijke oogopslag serieuze mistoestanden aankaarten, is een kenmerk van Peter waar hij ook nu weer succes mee oogstte. Maar tegelijk harde waarheden inlepelde.

Onderwijsspecialiste en Vlaams parlementslid Kathleen Martens, wees op de schabouwelijke toestanden in ons Vlaams onderwijs, dat volgens communistische maatstaven nivelleert naar beneden toe. De schoolkeuze is niet langer gegarandeerd in een aantal steden, want er zijn niet voldoende gebouwen noch klassen gepland geworden in het verleden. Het onderricht van onze Nederlandse moedertaal wordt bewust verwaarloosd als programmapunt om de identiteit van de Vlamingen uit te wissen. Mevrouw Martens maakte een diep indruk door genadeloos de bedoelingen van de traditionele partijen te ontmaskeren : Vlaanderen moet per se terugkeren naar zijn staat van onderontwikkeld, cultuurloos volk.

Als laatste was het de beurt aan de Vlaams-Brabantse Houvast, Bart Laeremans. Geen loodgieter, geen trekpaard maar een Vlaams-nationalist uit één stuk die herhaaldelijk onderbroken werd door luide toejuichingen. De oprukkende verfransing kan slechts gestopt worden, als wij niet alleen BHV splitsen maar het land B.

Als Filip Dewinter zijn publiek begroet met de woorden "Salaam Aleikum" ... dan explodert de zaal. Onze volkstribuun wees genadeloos op de beschavingscrisis die wij meemaken en waar géén enkele partij de moed voor heeft er iets aan te doen, integendeel : de invasie van vreemden, de belabberde financiële toestand van het land, het gebrek aan Vlaamse overtuiging. De traditionelen ontkennen de waarheid.

Dewinter viseerde de islam, niet de gematigde moslims, maar wél de leer met zijn vele maatschappelijke excessen. Een congres zonder toespraak van Dewinter zou niet helemaal een écht VB-congres zijn. Dat geldt ook voor Gerolf Annemans, maar die zit ook "opgesloten" in het buitenland : in de stadsstaat Singapore.

Als slot kwam een enthousiaste partijvoorzitter Bruno Valckeniers aan het woord. Hij vergeleek de schilderij van Pieter Breughel over de bedelaars met de huidige Vlaamse politiek : "mogen wij alstublief een aalmoes krijgen ?". Hij had het ook over de nefaste rol van de NV-A die snakt om zich mee te laten opnemen in het belgische establishment en tot hiertoe nog NIETS bereikt heeft voor Vlaanderen. Over Albert II zei de voorzitter : "Als hij naar Congo gaat, mogen ze hem daar houden..."

De strijdbaarheid in de zaal en op het podium was groot zoals we dat gewoon zijn bij het VB. Geen obligate open doekjes maar spontaan enthousiasme, de moed van een overtuiging, de schildwachten van Vlaanderen die het verschil maken en op wie wij steeds kunnen vertrouwen.

Noch VRT, noch VTM waren aanwezig. Er waren trouwens geen lege stoelen om te filmen. De bewuste mediaboycot gaat in verheftigde mate verder.

Ray

PS : De VB-Jongeren hebben een ludiek filmpje gemonteerd. opelijk verschijnt dit binnenkort op Youtube, zodat we het kunnen overnemen.

Geen opmerkingen: