donderdag 27 mei 2010

BIJ DE OUDE GRIEKEN

.





















.

BIJ DE OUDE GRIEKEN




Alles is één-en-al ruïne :
voor niets is er nog geld…

Griekenland is/was de bakermat
Van onze beschaving
….


Op zijn Grieks.
HERMAN BENSCHOP - 26 MEI 2010
In Het Vrije Volk.

De situatie van Griekenland is nog veel erger dan u denkt.


Ik was al eerder van mening dat de kans dat de Grieken hun lening zouden terugbetalen als verwaarloosbaar klein was te beschouwen maar enige statistieken van de VN en de Wereldbank zijn ware oogopeners.
Want volgens de Wereldbank scoort Griekenland waar het gaat om het zakelijk klimaat de 109e plaats van 183 landen. Als de Grieken even flink zouden aanzetten zien ze misschien kans om Libanon (108) of Ethiopië (107) in te halen. Met een uiterste krachtsinspanning kunnen ze aanhaken bij Papoea Nieuw Guinea (plaats 102). De top 100, met zulke pareltjes van economisch vernuft als Yemen (99) en Moldavië (94) lijkt echter te hoog gegrepen.
Als het gaat om het opstarten van een nieuw bedrijf staat Griekenland op de 140e plaats, als het gaat om bescherming van investeringen op de 154e plaats.
De logistieke index van Griekenland is 2,96: dat is op het niveau van Mauritius en de Dominicaanse Republiek. Indien wordt gekeken naar het aantal personal computers in huishoudens staat Griekenland op de 75e plaats. Lager dan Peru. Lager dan de Malediven.
Van alle Griekse bedrijven is 11,7% ISO gecertificeerd. Daarmee moet Griekenland erkende kwaliteitsinstituten als Swaziland (22,1%) en de Westbank/Gazastrook (17,8%) laten voorgaan.
Welkom in het Europa van de 21e eeuw.
(www.noodzakelijkkwaad.net/wordpress)



Digitalia…

Is vandaag gewoon een beetje bitter gestemd…Ge zoudt voor minder! Het is lijk met de antieke Griekse tempels : alles wat waardevol is, valt in puin en blijft liggen. Zelfs de Piramiden en de Hangende Tuinen van Babylon waren er niet tegen bestand…..Wat wilt U! Dichters en dromers vinden er hun Muze. Verder voor de rest? Nada…geen geld….

Zit het heus niet snor met Griekenland? Tiens! Hoe zou dat komen! Daar is LINKX nochtans al een eeuwigheid aan het bestuur! Wat zegt U? Geld buiten gesmeten langs deuren en vensters?! Hoe kan da naa? En Portugal, sedert de Anjer-revolutie ook als Linkx? Ook boven hun stand geleefd? En Spanje…sedert de Moslims daar met een handvol TNT de verkiezingen een dramatisch ruk deden nemen naar Linkx? Ook bengelend zegt U, op de rand van de afgrond? Is dat een soort ziekte, of wat?

OP Jeetje…Als de belse statistieken moesten opgesplitst worden per landsgedeelte, dan hing Wallo/Brux nog een heel stuk lager dan Griekenland?

Juist. Maar dan is het duidelijk waarom die zo gebeten zijn op de Vlamingen! Welke Franssprekende , vooral in belgenland, waar ze bijna 200 jaar de plak gezwaaid hebben, geeft er nu gaarne toe dat hij aan de grond zit? Dat Frans spreken geen bewijs van rijk en machtig zijn meer is. Maar alleen nog het bewijs van vergane glorie! Van niet meer willen of kunnen de rug rechten. Frans spreken en de hand moeten openhouden : dat moet toch erg zijn. Heel erg!

JaJa, Hoe ging dat hekeldichtje weer, over ‘De Krekel en de Mier’? Is van een zekere Jean De la Fontaine, en is nochtans in ’t Frans geschreven…Mag dus geen probleem zijn voor al die Franscouillons. Moesten wij nu eens afspreken, en dat gedichtje massaal per mail sturen naar de PS-boegbeelden, de MR-potentaten met hun Groene loopjongens van Ecolo…en al de rest…Ik nem Dame Béatrice Delvaux van Le Soir voor mijn rekening. Daaraan te kunnen denken maakt mijn dag weer goed! Ik zou heel simpel onderteken met De Vlaamse Mier. Anders denkt dat mens nog dat het een Vlaamse Leeuw is geweest die haar dat stuurde!

Geen opmerkingen: