vrijdag 14 mei 2010

CHERCHEZ LA FEMME

.





















.

CHERCHEZ LA FEMME

Niets is wat het lijkt

Bedoeld spreekwoord “Cherchez la femme’ dreigt er bij elk zelfstandig denkend mens een variant bij te krijgen. Net zoals in veel banale ruzies de feitelijke oorzaak in de jaloerse sfeer moet gezocht worden, dienen wij door ‘jongeren’ of ‘ ontevreden patiënten’ ietwat verder te denken….
Moest het gaan om jonge Poolse onderdanen, dan zouden we lezen : ‘Poolse jongeren’, of in voorkomend geval, over ‘Roemeense ontevreden patiënten’….Aalleen als het gaat om Magreb-afkomstigen, mogen we dat niet weten…Dan worden die ineens alleen maar ‘relschoppers’…..
Beseffen de Oude Vermolmde Media dan niet, dat juist deze onnatuurlijke vaagheid er de aandacht op trekt, dat het eens te meer om vreemdelingen gaat? Men wil dus tot in het ridicule toe, te kennen geven politiek correct te zijn : er bestaan geen rassen, iedereen is gelijk aan iedereen. Behalve ls het om Europeanen gaat. Dan is nationaliteit ineens een relevant gegeven….De ene ‘jongere’ is ineens gelijk aan de andere, en dat van dat ene kleurtje die zich 80 % misdraagt….tja, dat is niet relevant. Het zou alleen de gewone mens in de straat de ogen kunnen openen…
Ze doen er meer kwaad dan goed mee, met deze ‘omfloerste berichtgeving’ : de mensen zijn niet dom! Die verdringing van die dagdagelijkse realiteit wordt opgekropt en samengeperst in de collectieve beleving van ‘het gevoel van onveiligheid’, wat een eufemisme is voor ANGST. En angst is…een slechte leermeester!
De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt….

Knokpartij in ziekenhuis Aalst

In het stedelijk ziekenhuis van Aalst is het tot een vechtpartij gekomen. De politie moest massaal tussenbeide komen. De vechtpartij brak donderdagavond laat uit in de spoedafdeling van het stedelijk ziekenhuis van Aalst. Enkele ontevreden patiënten maakten amok en de politie moest massaal tussenbeide komen.

Een aantal relschoppers werd opgepakt. Bij de incidenten heeft de politie pepperspray gebruikt en de afdeling moest een tijdje gesloten worden tot de spray verdwenen was. (belga/De Morgen.

Geen opmerkingen: