dinsdag 11 mei 2010

CREATIONISME IN WALLONIA

.

CREATIONISME IN WALLONIA


Reviens, ô Temps des Cérises

De sfeer is koet! Verandering van tacktiek bij de Franscouillons.. Men wil nu ineens wel onderhandelen. Weer tijd winnen, om later des te taaier te kunnen weerstaan. Want Le Beau Didier vaincra! Zij Waalse Legioenen zullen stermenderhand de Vlaamse laagvlakten overstromen. Na REX en Le Beau Léon, de ultieme zege op ‘les Boches du Nord’….
In deze koorstige dagen waar het aftellen (*) rapper en rapper begint te gaan, komt onderstaand leuk scheppingsverhaal over intelligentie en eerlijkheid precies op tijd. Ze werd geleend bij de blog-vriend die zich dagelijks ophoudt in de Tuin van Eden en het ongerepte natuurschoon aldaar. Zich daar te mogen vermeien is echt het gedroomde tegengif nu we dagelijks de bonte bende geilaards in het graaien moeten verteren.
Wat blijven ze zwaar op de maag liggen!
Want van de Rechtlijnigen mogen we niets weten. Tenzij van de stokken in het hoenderhok…Die ‘wilden’ en ‘mestkevers’ bestaan niet. Ze worden compleet weg gezwegen. Want La Volksunie Nouveau est arrivée en met die kunnen er zaakjes gefixt worden, la Belgique de Papa ten bate. De Geitenboer zal ze doodslaan, en Marianne zal ze, net als Paaseieren in de wei, oprapen! A bas les culottes!
Dat is democratie in dit non-land…Zo dat, om aan de macht te komen, er gzwaaid wordt met ene € 200,- per maand méér pensioen. Carolientje in de rol van Eva in het Aards Paradijs, niet met een appel, maar met Euro’s als verleiding!
Vandaar dat http://blog.seniorennet.be/sociaal/ , want dat is de blog-vriend die ik bedoel, iedere dag als geroepen komt om met de ene verleiding de andere te smoren.
SCHEPPINGSVERHAAL

En toen schiep God de Waalse medemens….
Toen God na de 7de Dag de Schepping voltooid had, besloot hij, met de hulp van Petrus, de volkeren te sheppen. Hij zette zich aan het werk en schiep elk volk met zijn eigen gaven en gebreken.
Hij sprak:
Dit hier zijn Zwitsers : spaarzaam en financieel goed onderlegd.
Dit daar zijn Canadezen : taai en levenslustig.
Dit ginder zijn Duitsers : moedig en uitstekende techniekers.
Deze hier zijn Amerikanen : machtig en met verheven vrijheid-idealen.

Toen kwam het Waalse volk aan de beurt. Er bleven nog drie hoedanigheden over : intelligentie – eerlijkheid en socialisme. De Heer, in zijn onmetelijke goedheid besloot de drie ineens aan de Walen te geven.
Maar Heer, zei Petrus, dat is niet eerlijk! Aan de Walen geeft Gij drie hoedanigheden, terwijl de andere volkeren er slechts twee hebben gekregen…
Neen, zei God, laat het mij uitleggen. De Walen willen altijd meer dan de andere volkeren dus ik geef hen nu ook meer. Maar Ik heb wel voorzien dat er slechts twee hoedanigheden tegelijk zullen kunnen gebruikt worden.

En zo komt het dat men in Wallonië :
- Intelligent en eerlijk kan zijn maar dan is men geen socialist….
- Intelligent en socialist kan zijn, maar dan is men niet eerlijk…
- Eerlijk en socialist kan zijn, maar dan is men niet intelligent….

o-o-o-o-o-o-o-o-

(*) Aftellen : is bedoeld in de eerste plaats het tot stand komen van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen, maar ook het aftellen tot 13 Juni, die deze blijde gebeurtenis zal inluiden. Als de Vlamingen eindelijk gebruik maken van hun numerieke meerderheid in dit land. Want, Sire, il n’y a pas des Belges, il n’y a que des Flamands et des Wallons, en die tussensoort der Beulemansen, de gilde der Baas Gansendoncks!

Geen opmerkingen: