maandag 31 mei 2010

DE FEDERALE KIESKRING

.




















.
DE FEDERALE KIESKRING


De schaduw vooruit werpen…

Op sterven na dood, in de mond van TV-VIPS die straks in de rij mogen gaan staan voor hunne C4 – Leven als God in Frankrijk wijzigen als ‘Leven als Mohammed in Vlaanderen’….
Inhoudelijk is het water nog bijzonder diep. Tegenover een federale kieskring stelt De Wever het opgeven van de pariteit in de regering en van de dubbele meerderheden die de Franstalige minderheid beschermen. Tegenover de splitsing van BHV staat nog altijd de vraag naar een op Brussel gericht statuut van de faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand. LE STANDAER/L’ÉTANDAER
Ons grondgebied (het hele land b.) is een entiteit die democratisch kan gaan stemmen : akkoord dus met de federale kieskring. Maar dan zonder uitzonderingen, alarmbellen, belangenconflicten en andere rommel. Dan wordt het Land B. democratisch bestuurd, met gewone meerderheid….
Voilàce qui Vous attends, Messieurs les Francophones…..

Heerlijk! Heerlijk! Enfin, teminste voor zij die het kaf van het koren kunnen onderscheiden. De zwans van de serieuze parlé. De show van de pose. De intelligentie van de lapzwanerij. De taalbejeersing en de bijna onverstaanbare kip-kap van ‘les bons belges’, enfin, zij die Frans denken te spreken. Of Vlaams met haar op van hier tot ginden…
Mljarde Miljarde, dat moet een spektakel gewest zijn voor vreemde waarnemers. En ’t ergste is, dat wij, Vlamingen, ons tot zo’n circus lenen!
Digitalia?

Denkt er nu stellig aan om naar de Burgerlijke Stand te trekken, voor een naamsverandering.
Herinnert U zich de scheldnaam, die ooit aan de opstandelingen tegen het Spaanse gezag gegeven werden? Ze werden ‘les Geux’ genoemd, omdat ze het verwijfde gezag van de O zo katholieke Spaanse moordenaars niet aanvaardden.
Ze bleven vechten en zich verzetten, in Zeeland en in de Schelde monding, net zo lang to het gezag der vreemde bezetters uitgedoofd was. Ze wisten, net als wij nu, dat de Here nooit slaat, zonder meteen te zalven. De scheldnaam van ‘Les Geux’ (en François dus) vervlaamsten ze tot ‘de Geuzen’ die ze voortaan als eretitel droegen.
1ldus zou ik voorstellen, dat ik mezelf een ‘Forza Niente’ noem, in de hoop dat we straks met velen zullen zijn. Mijn pseudoniem zou dus voortaan, tot het ogenblik der zege als volgt luiden
:
Forza Niente. Rang: Soldaat.


Pssst.
Och, Siske de Rat…dat was toch alleen maar een gefingeerd figuur? Wat zou die nu met een de Vette Vis te maken hebben?

Geen opmerkingen: