donderdag 27 mei 2010

DE NIVEANEN OP OORLOGSPAD

.






















.

DE NIVEANEN OP OORLOGSPAD


Met Winnetou op het oorlogspad

Op het oorlogspad, maar wel op zoek naar de kleine beestjes. En dat wordt uitgebazuind met toeters en bellen!
Eerlijk gezegd : ze hebben overschot van gelijk. Alle beetjes helpen om het wanbeheer van onze Franscouillonse tegenstrevers in de verf te zetten. Vooral met in het achterhoofd de ‘peilingen’ die naar ongekende hoogten moeten opgedreven worden….Wij weten beter. Wij zijn geen media-fanaten, maar hebben wel de moed van onze overtuiging!
Allez, ’t Is goed! Ik help dit bericht verspreiden, gewoon omdat het Franscouillons in hun hemd zet. Goed voor ene keer, hé! Une fois n’est pas côutume!
Op een kleine tegenprestatie hoef ik niet te rekenen, zeker? Maar wees gerust, bij Grote Broer Ray van Angeltjes staat andere paté. Onder andere dit :

Met de moed van onze overtuiging
Een vierde feitelijkheid betreft de situatie van Vlaams Belang. Die partij staat 30 jaar onwrikbaar op het standpunt van de Vlaamse Onafhankelijkheid en de kritische evaluatie van de islamitische overstroming in Vlaanderen en Europa. "U verandert uw programma niet ?" vroeg een VRT-reporter, met de vereiste minachting in de stem aan Bruno Valkeniers. Alsof de VB-voorzitter een collega is van Karl Lagerfeld, die dit jaar dezelfde modelijn aanhoudt van vorig jaar. "Natuurlijk veranderen wij ons programma niet" zei de Valk sluwtjes "Is Vlaanderen ondertussen onafhankelijk geworden zonder dat wij het gemerkt hebben of is het ons ontgaan dat de migratiestroom ingeperkt is ?"

Ik zou nog wat blij zijn, moest ik het zò goed gezegd krijgen! Vooral de beeldspraak met Susan Boyle en Wardje de Bever vind ik geslaagd. Beiden staan (met onloochenbaar talent) eenzaam aan de top. Maar de Britse is soliste, en Wardje zou een ploeg-speler moeten zijn….Stel U die vent eens voor binnen 30 jaar…Zelfs een Atlas zou bezwijken onder de last, en die torst nochtans de aardbol
Even benadrukken : natuurlijk verandert het Vlaams Belang niet van programma, want Vlaanderen is niet onafhankelijk geworden, en de vluchtelingen-stroom is niet ingeperkt….Dit standpunt tegenover de windwijzer-standpunten van de Opper-Niveaan : met welke kapitein is men veiligst op een woelige zee?

Allez, Niveanen, ’t Is aan U….Maar Uw volgende mails worden meteen naar de prullenbak gestuurd.

In Brussel zijn er welgeteld 21 landbouwbedrijven actief. Bij geen van deze bedrijven werd in het verleden ooit een inbreuk vastgesteld. En toch achtte Brussels minister Benoît Cerexhe (Cdh) het aangewezen om maar liefst twee ambtenaren te benoemen om controle en toezicht uit te oefenen op de naleving van de landbouwwetgeving in Brussel.
Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Brussels Parlementslid Paul De Ridder (N-VA). “Ik stel me toch ernstige vragen bij de noodzaak van deze benoemingen”, stelt De Ridder. “In Brussel is verspilling al jaren hét codewoord, maar dit is toch echt te gek voor woorden. Hieruit blijkt nog maar eens dat dit land dringend moet durven veranderen.”
Dat het Hoofdstedelijk Gewest bevoegd is voor landbouw is op zich eigenlijk hallucinant en een gevolg van de Lambermont-wet. Dat deze wet de Gewesten onder andere bevoegd maakte voor Landbouw is op zich natuurlijk een goede zaak. Ware het niet dat door de onlogische keuze voor drie gewesten ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onder deze nieuwe bevoegdheidsverdeling viel. Tot vorig jaar hield Brussel via een samenwerkingsakkoord met het Vlaams en het Waals Gewest alles nog min of meer binnen de perken. Vlaanderen werd bevoegd voor de kwaliteitscontrole van teeltmateriaal, productiebeheer, steunmaatregelen, enz. Terwijl Wallonië de andere landbouwactiviteiten (indeling van varkens en runderen, raszuiverheid van fokdieren,…) in Brussel voor haar rekening nam. Tussen 2004 en 2009 werden hiervoor jaarlijkse bedragen vrijgemaakt in de Brusselse begroting. Maar in 2009 werd het samenwerkingsakkoord opgezegd, waarna werd beslist dat de andere Gewesten enkel nog administratieve ondersteuning verlenen.
Brussels minister Cerexhe talmde niet en benoemde in februari 2010 twee personeelsleden voor ‘de toezicht, opsporing en vaststellingen van overtredingen van de wetgeving inzake het landbouwbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest’ (B.S. 09.02.2010).
“In plaats van continu te staan roepen om meer geld, zouden de Brusselse politici beter een keer nadenken over hoe ze hun middelen efficiënt kunnen inzetten”, zegt Ben Weyts, uittreden Kamerlid en N-VA lijsttrekker voor B-H-V. “Brussel vraagt voortdurend om nieuwe politieagenten. Daar hebben ze zogezegd zelf geen budget voor, maar voor landbouwinspecteurs zonder aanwijsbare taak hebben ze blijkbaar wel genoeg

Geen opmerkingen: