zaterdag 22 mei 2010

DE SYNDICATEN VRETEN ZICH DIK

.

























.

SYNDICATEN VRETEN ZICH DIK



Ali Baba en de 40 Rovers
Zoek de 7 verschillen met Luc Cortebeeck….


32.000 werklozen krijgen (vier)dubbele uitkering

Door een fout bij Dexia hebben 32.000 leden van het ACV begin deze maand een dubbele, driedubbele of zelfs vierdubbele werkloosheidsuitkering gekregen.
Het gaat om tienduizenden euro's, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Nog eens 84.000 andere leden kregen hun correcte uitkering een dag te laat uitbetaald.

IT-problemen
"Er waren problemen met ons IT-systeem", zegt woordvoerster Ulrike Pommee van Dexia, dat in opdracht van het ACV de uitkeringen uitbetaalt. "Daardoor is een aantal betalingen meerdere keren bij dezelfde personen gebeurd. Toen we de fout opmerkten, hebben we onmiddellijk alle betalingen stopgezet en het ACV verwittigd."

Terugvorderingen
Dexia Bank probeert het geld nu zo snel mogelijk te recupereren. "De bedragen worden nu onder strenge voorwaarden teruggevorderd. Zo moeten de leden nog over voldoende reserves beschikken wanneer het geld rechtstreeks van hun rekening wordt gehaald, of moeten ze de mogelijkheid krijgen tot een afbetalingsplan", luidt het bij Eddy Van Keer, diensthoofd kwaliteit en dienstverlening bij het ACV. (belga/sam – Bron De Morgen)


Digitalia zegt…
Dat er fouten gemaakt worden ergens met het uitbetalen via electronische weg : dat is de gewoonste zaak ter wereld, en ik zou er mijn tijd niet aan verdoen. Ware daar niet de gelegenheid tot vaststellen : de Staat betaalt de 3 syndicaten om de werklozensteun uit te betalen. Zodat de simpele van geest denken dat het overheids-manna van zijn kleuren-syndiccaat komt…
Vroeger was het uitbetalen in cah aan de lange rijen ongeletterde sukkelaars, misschien een karwei waarvoor inderdaad een bepaalde vergoeding moest voorzien worden : de man/vrouw achter het loket moest immers ook betaald worden. Waarom dat geen Staats-Ambtenaar mocht zijn, maar een bediende van het Syndicaat….dat is een geheim die ons slechts zal onthuld worden na onze dood.
En toen ging het zoals in een sprookje : de glazen koets reed voor en de automatische bank-overschrijving werd uitgevonden. Voortaan gebeurde alles automatisch…Maar de driehoeks-betaling bleef bestaan : A naar B en B naar C, de werkloze…Uiteraard bleef het percentje voor de ‘werkingskosten’ kleven aan de vingers van B….
Besparen! Wordt er nu overal geroepen….
Zou dat weg te vallen percentje de Begroting niet een beetje kunnen opfleuren, en, wat meer is : het zou de eerste stap kunnen zijn om te tonen de syndicaten overbodig kunnen zijn. Het zou hen leren om terug te komen tot hun oorspronkelijke missie : het verdedigen van de belangen van hun leden…Maar dan zou de maffia onthoofd zijn, en zonder maffia geen Belgica….

Geen opmerkingen: