woensdag 12 mei 2010

INBREKERS OP PAD

.





















.

BEDRIEGERS OP PAD




Rerum Novarum…
De naam kan verschillen.
Maar het beestje blijft….




Luc Cortebeeck, de voorzitter van de christelijke vakbond, spreekt vanavond in Gent op de jaarlijkse herdenking van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging ACW. Vakbondsleider Cortebeeck is een van de absolute kopstukken van het ACW.

In een interview met De Standaard haalt hij uit naar de Vlaamse ‘zweeppartijen' en roept hij de kiezers op om te stemmen voor ‘een partij die verantwoordelijkheid wil opnemen'.

‘De tijd is lang voorbij dat we als ACW oproepen om voor één welbepaalde partij te stemmen. Maar ik wil tegengas geven aan de oproepen om niet te gaan stemmen, ook al heb ik veel begrip voor de reacties van ontgoocheling of verontwaardiging over de val van de regering over BHV. Niet gaan stemmen op 13 juni is geen antwoord. Ik roep dus iedereen op om te kiezen voor een partij die verantwoordelijkheid wil opnemen. En in dit land betekent dat compromissen (durven) sluiten. Of het nu CD&V of Groen of SP.A is. A la limite Open VLD, al delen die ons sociaal gedachtegoed niet.'

Cortebeeck neemt bewust geen andere partijen in dat verantwoord lijstje op. Geen N-VA, dus, geen Vlaams Belang of Lijst Dedecker.

Toch vreest hij voor een radicaal stemgedrag. ‘Juist daarom moeten wij tegengas geven. Vergeet niet dat de versnippering van het politieke landschap door de kiezer in de hand wordt gewerkt. Al die stemmen op een van de Vlaamse zweeppartijen. Op harde roepers die niet in de regering (willen) zitten.'

De vakbondsvoorzitter is enerzijds mild voor de gevallen regering-Leterme – ‘al bij al heeft zij de economische crisis niet zo slecht opgevangen' – maar huivert voor een lange communautaire onderhandelingsronde na de verkiezingen. ‘De nieuwe regering moet snel aan de slag.'

Le Standaer/De Standaard

o-o-o-o-o-o-o-

In ’t Antwerps zou men zeggen : “ ’t heeft gene naam”…Vrij vertaald: ge moet maar durven! In ’t West Vlaams : “Sakkerdjieë da goa nu toch te verre”….

Maar laat ons redelijk blijven. We weten allemaal dat dieven en inbrekers het liefst werken met medeplichtigen die op de uitkijk staan. Typisch de rol voor Cortebeeck in dienst van Marianne-de-Bidsprinkhen en haar kornuiten…
Het blijft maar te bezien, als de leden van de bond van deze valsspeler zullen blijven volgen. Het lijkt er sterk op, dat ze stilaan de leugens doorzien. Zodat ze eindelijk zelfstandig kunnen oordelen…
Wat moeten de Tjeven met een reuzengroot ei zitten, dat ze zelfs aanraden om voor de Roden, en horesco referens, voor de Pest Voor Vlaanderen te stemmen, liever dan hun Vlaamse medemensen die toch ook strijden voor het welzijn van de eigen mensen, het licht in de ogen te gunnen. Dat is dan de partij die van ‘solidarité’ haar strijdmotief heeft gemaakt. Solidarité ten nadele van het eigen volk, met solidarité in het voordeel van vreemden….Met daar boven-op, solidarité met de bende beurzensnijders van Laeken…
Het Systeem ACW is thans duidelijk het Systeem DDR geworden, want gebaseerd op dezelfde Goelag-democratie…. Wie besmet is met teveel Vlaams-Vaderlandse gevoelens, wordt uitgesloten als een pestlijder : daar helpt zelfs de Christelijke naastenliefde niet meer!
Och, het staat iedereen natuurlijk vrij om weer voor dezelfde klungelaars te kiezen. Om morgen te ontwaken in een DDR-democratie!
En toch begaat schurk Cortebeeck hier een enorme tactische blunder door EN BLOC de V-partijen uit te sluiten. Want op die manier benadrukt hij juist hun gezamenlijke sterkte, die zijn vrees uitmaakt. De lichte economische relance (als die er al is!) durven toeschrijfvijven aan de regeringen der Roestige Vastheid is ronduit bedriegerij, terwijl zijn haast om na de verkiezingen vlug-vlug met de Franscouillons opnieuw te onderhandelen (en toegevingen te doen) alleen ingegeven is door hun panische angst om op 1 Juli 2010 al vechtend over de straatstenen te moeten rollen. Op die datum inderdaad moeten hun voormannen in alle glorie al over de ruggen van de kleine Vlaming, op de Europese podia kunnen schitteren.
Dan immers moeten ze op de familie-foto staan, naast de Natte Dweil-Harlekijn, als de Verzameling Grote Leiders waarop de ganse Europese bevolking fier moet zijn dat ze geregeerd wordt door zo’n verzameling Verheven Geesten als de belse regering van een “no-country’….
Misschien dat Nigel Fargare kan uitgenodigd worden als gastspreker?
Van zo’n regering, zo’n land, zo’n Europa, verlos ons, Heer!

Psst
Als er al een hemel bestaat, dan moet Paus Leo XIII zich daar nu op zijn nagels zitten bijten van colère, dat zijn goed-gemeende encycliek Rerum Novarum zo schandalig misbruikt wordt voor laag-bij-de-grondse-politiek, door sujetten die zich voordoen als leiders der Arbeidersbeweging. Daar waar zij in feite slechts hun eigen zaak beschermen ten koste van die arbeiders….
Anecdotisch…..
De sarcofaag van deze Paus staat ingemetseld boven de deur in de linker zijbeuk langs waar de sacristie ligt. Door deze gang vol met aan weerszij 2.000 jaar oude relieken van alle slach en soort, komen dagelijks verschillende celebranten op vaste tijdstippen naar het hoogkoor in de Basiliek van Lateranen om de Mis op te dragen voor pelgrims van over de ganse wereld. De zwarte marmeren draperieën die over de stenen lijkkist hangen, zijn bedruppeld met paarlen tranen…Ik denk dat Die van Hierboven wel weet waarom…..Too little, and too late….denk ik dan.
In mijn verbeelding zie ik uit een van die draperieën een koord neerdwarrelen, in de vorm van een lu (strop) om een na een rond bepaalde nekken te hangen. Als er nog Gerechtigheid bestaat op deze wereld : laat dan Paus Leo XIII op XIII Juni 2010, de dag der verkiezingen in Belgio, een speciaal strop zakken voor elke volksmisleider die onder Zijn vlag het Volk der Lage Landen heeft misbruikt, tot in zijn kinderen toe. Het spijt mij, dat ik door ziekte die dag in Vlaanderen moet zijn, zodat ik bedoeld mirakel niet zal kunnen meemaken. Lateranen was, lang vòòr Vaticano, de eerste 1.300 jaar van het Christendom, het centrale gezag van de Roomse Kerk. Tot de geschiedenis van Avignon zich voordeed. Deze authenticiteit is veel sprekender dan de barokke Sint Pieter, zinnebeeld van de Rijke Kerk. Wij komen daar graag terug, en geloof me : onderweg naar de eeuwenoude rustige kloostergang in open lucht (een aanrader!) kan men niet voorbij de Tombe van deze Paus der Rechtlijnigheid, zonder deze te groeten. De Lateraanse Heuvel, een van de 7 waarop Rome gebouwd is, herbergt niets anders dan Geschiedenis. In een der vergaderzalen werd immers in 1929 het Concordaat tussen Mussolini en Paus Pius X gesloten, aangaande de eenmaking van Italië en de afstand der Pauselijke Staten.
Paus Leo XIII (Leo = Leeuw?) zit daar boven bij U niet ergens in Uw omgeving een zekere Urbanus de Zoveelste, die in 1095 opgeroepen heeft voor de Eerste Kruistocht? Wil er Hem eens op wijzen, dat er thans weer werk aan de winkel is!
R.I.P. – Recuiesquat In Pace, Paus Leeuw XIII. Uw opvolgers doen dat reeds op aarde…Zij Rusten in Vrede, als voorschotje op de Eeuwige Rust… als lammeren die ter slachtbank worden geleid!
Morgen, Hemelvaartsdag, het uitgelezen moment om Die daarboven eens wakker te schudden?!

Geen opmerkingen: