zondag 16 mei 2010

NIET ELKE KIKKER IS EEN PRINS

.























.

NIET ELKE KIKKER IS EEN PRINS

Zeker niet deze die zo groot
Als een koe wilde worden
En zich opblies tot hij barste…


We zullen het geweten hebben! En de kleine man is weer de pineut!
Beide kunstmatige opgeblazen waterhoofden staan op springen: de vraag is alleen wie als eerste de lucht ingaat. Halen ze zelfs 1 Juli, de datum waarop het on-land belgië de voorzittershamer mag hanteren van het groter geheel, geschapen naar zijn beeld en gelijkenis, namelijk op de uitbuiting van de gewone man, die overal buiten gehouden wordt.
Inspraak in de open gezette sluizen der volksverhuizingen? Inspraak in de opgelegde regelneving en hoogmoedswaanzin van een natte dweil als ‘Président’? Inspraak in het opzij zetten van elk nationaal volksbesef? Inspraak in de werkingskosten en de verloning van deze seuper hovaardigheidsbekleders?
Op Amerika willen gelijken, maar dan reus zijnde op lemen voeten: geen leiding, geen gezag, geen leger….maar wel veel bla-bla-bla….
Moeten wij nu triomferen?
Verre van! Integendeel! De idee van een Verenigde Staten van Europa is een noodzakelijk kwaad, maar dan moet het geheel gebaseerd zijn op een Europa der Volkeren en niet op een Europa der Nationale Staten, die allemaal gebaseerd zijn op een 19de of 20ste Eeuwse diplomatie à la Bismarck die al jaren zonder zin of betekenis elkaar in wankel evenwicht proberen te houden. Het zijn die artificiële Staten die in 2 verschroeiende wereldoorlogen elkaar hebben geprobeerd uit te roeien en vandaag onderduims elkaars bloed nog altijd kunnen drinken.
Het is spijtig om zeggen: maar laat inderdaad de Amerikaanse natie-vorming als voorbeeld dienen. Na een harde confrontatie tussen Noord en Zuid was daar het menselijk potentieel aanwezig die een duurzame vrede kon bewerkstelligen die alle verschillen kon overbruggen.
Ik hoop dus dat men op het hoogste niveau tot inzicht komt. Zo niet wacht ons eenzelfde pijnlijke bevalling als die waarin The Founding Fathers de teugels opnamen. Weet dat The Constitution amper meer woorden telt dan het Onze Vader. En die woorden zijn universeel en voor iedereen duidelijk zonder meters dikke wetboeken.
Weet U, de Europese ‘Grondwet’ mocht niet verwijzen naar de christelijke wortels van onze beschaving…In Amerika lezen we als eerste zin : ‘In God we trust’….
En als vandaag onze Superman Guynokkio uit na-ijver de Europese Leiders vraagt ‘te stoppen met hun gekakel’ dan weten we pertinent dat deze Staatsman die de wereld ons benijdt, klaar staat om de fakkel over te nemen en om Europa definitief te kelderen, zoals hij zijn eigen ‘no country’ om zeep heeft geholpen.
Mensen als Nigel Fargare hebben we nodig! En ‘Presidenten’ als natte dweils dienen afgevoerd naar het borstelkot, waar ze thuishoren!

EU-ministers radeloos: Hoe komen we uit de 'euro-hel'?
zondag 16 mei 2010 11:31 ELSEVIER
De ministers van Financiën in de eurolanden gaan maandag opnieuw in overleg over de eurocrisis en de aanhoudende ellende op beurzen. Ze snappen niet waarom de munt in waarde blijft dalen ondanks de reddingsplannen.
De euro zit in een 'hel' en de EU-ministers hebben geen oplossing
Dat meldt de Franse krant Le Monde.

Redding?
Maandag komen de ministers bijeen op zoek naar een oplossing voor de eurocrisis. Namens Nederland neemt minister Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) plaats in het overleg. Vorige week kondigden de zestien eurolanden een groot reddingspakket voor de euro aan, dat bestaat uit een investering van 500 miljard euro. Het IMF pompt nog eens 220 miljard euro in de euro.

Grieken
Eerder werd Griekenland ook al gered met een enorm leningenpakket, waar Nederland4,7 miljard euro in investeert.
De munteenheid en de Europese beurzen zakten de afgelopen weken steeds verder weg door de schuldencrisis in landen als Griekenland, Spanje en Portugal.

Einde euro
De reddingsplannen van vorige week leken een eind te maken aan die vrije val, maar dat bleek van korte duur. Vrijdag sloten alle Europese graadmeters in de min en de euro staat momenteel op 1,236 dollar. Dit is het laagste niveau sinds september 2008, toen de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging.
Onlangs waarschuwde de Duitse bondskanselier voor het einde van de EU en de euro en dreigde de Franse president Nicolas Sarkozy uit de euro te stappen.
De president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, noemt de huidige gang van zaken 'de meest moeilijke situatie sinds de Tweede Wereldoorlog'.

Geen opmerkingen: