zaterdag 29 mei 2010

O W ZIJDE GA STUM ZO STUM

.





















.
O WA ZIJDE GAA STUM ZO STUM


Lachen, Monseigneur, lachen!
Ge moogt naar huis!
Uw taak zit er op!



..da hebbik in jaore nie gezien, zo stum !!!
En dat heeft alles te zien met onze aanbeden Vorst, Leopold I, in De Panne op 21 Juli 1831. Hij kwam, hij zag en hij overwon. Dwz hij overwon zijn angst voor geval hij niet zou mogen blijven…Want Roi des Belges, dat was zijn laatste kans om ergens als Koning aan den bak te geraken….Hij kon niet voorzien, dat 179 jaar later, zijn nazaat vanaf datzelfde punt, zijn schup zou mogen afkuisen. SIC TRANSIT GLORIA MUNDI, maar dan in ’t Frans…

Zo stum, da hebbik van ze leive nie gezien, zo stuml…..Dat wordt, denk ik, het melodietje voor de rest va de verkiezingstijd, dat niet meer uit mijn hoofd zal gaan. Listen very carefully : I only say it once!
Eerst zouden, waarschijnlijk op ‘investigatie’ van het Hof (waarom zou Albeèr anders op den TV gekomen zijn met een herhaling van zijn vrome Kerst-wens om ‘elkaar beter te leren kennen’?, de twee televisiee-netten samen een soort ronde-tafel-conferentie opgezet hebben, om bruggen te slaan tussen hard tegen onzacht.Zie verder onderaan om alles te weten over het RTBF/BRT-debat.
Maar zie, helaas…er wordt zelfs geen bouwstoffer gevonden die het materiaal wil leveren…verre van een aannemer te vinden die bruggen wilt bouwen. Zelfs geen enkele zak cement, en zeker geen overzet-stormbootjes genre de ‘Genie’troepen van het ABL, Armee Belge. Alleen de Koning der Franstaligen, jaja dezelfde in persoon, houdt nog zijn land samen. Met haakjes en oogjes, zoals dames op de rug gebruiken om bepaalde ondersteunende intieme kledij op de plaats te houden. Iets waarover men niet spreekt, tenzij in bedekte termen. Dat heet dan in de taal van Marianne :’Soutenir ce qu’on avance’ (=niet te vertalen, want in ’t Nederlands zou dat zijn : Onderbouwen wat men voorop gesteld heeft’, wat iets helemaal anders is dan in ’t Frans; dat veel onbeholpener is om verfijnde technieken te beschrijven.
Het Milquetiseren is dus weer ingezet..Tenzij! Tenzij!
Dames en Heren Vlamingen!
Loop toch weer niet in de val, zoals hier een paar dagen geleden beschreven, toen ik het had over het Schandverdrag van Athis-sur-Orge, in 1307 : een overwinning op het slagveld prijsgeven, opeenvolgend daarop toegeven dat de strijd weliswaar gewonnen, maar toch ook een beetje verloren werd (=compromissen sluiten), waardoor er kon verder gepraat worden over de eigenlijke bedoeling van de aanvallers : geld aftroggelen (=compensaties toestaan). Met als toppunt ons, de Vlamingen, uit ons evenwicht te brengen : moeten onderhandelen in de taal van de tegenstrever (= Frans). Door tijdwinst op te dringen (=blijven onderhandelen, desnoods jaren lang. Systeem Milquet) en wat meer is: de Vlamingen uit hun vertrouwde omgeving wegtrekken : het zijn net duivers in de prijsduiven-vlucht van Dourdan (?): ze moeten dringend naar hun hok en naar hun duivin! Toen werden de Vlamingen mee gelokt naar Orge, onder de muren van Parijs… Nu wordt ergens vijen gehokt in een Kasteel, liefst in Waals Brabant. Om surtout veel indruk te maken. Met Wein, Weib und Gesang : waarom niet! Er wordt nogal eens vergaderd met vele nachtelijke uitloperetjes, en dat zal wel niet zonder (veel) natjes en (veel) droogjes zijn. Met bijhorende losse bediening. Want waar ‘Gesang’ is, moet er worden gedanst en ballet gespeeld. In geuren en kleuren, rood, groen of roze. Als ’t maar niet uitkomt….Ik krab uwen rug, als gij de mijnen krabt….Luc Cortebeeck met zijn zware dinky-toy, merk Mercedes, weet er alles van.
En slimme mensen onze politiekers, die allemaal tenminste advocaat zijn! Niet te geloven. Ze maken parkeerwetten, waardoor tienduizenden brave burgers beboet worden, die achteraf door de Raad van State onwettig bevonden worden (onbevoegden die de dienst van het DIV raadplegen voor nummerplaten: Dienst Inschrijving Voertuigen). Ha! Verduiveld : hadden ze daar toch niet aan gedacht….En lap : hun zoveelste gedrocht valt in ’t water! Maar ’t zijn die van Vlaams Belang die de reputatie van de politiekers aantasten! M’n oren, Gérard!

Mogelijk scenario voor de te volgen nieuwe côn-federale, subnantionale en regionale regeringsonderhandelingen, van de laatste kans.
Locatie : het strand van De Panne, tegen de waterlijn, onder beperkt zeildoeken afdak aan het monument waar Leopold I ooit voet aan wal heeft gezet. Ieder zitplaats is voorzien van een koord, zodat iedereen het dak ka helpen op zijn plaats houden. Er is niet voorzien in een reserve-dak en eenmaal de koord losgelaten, gaat die onherroepelijk de hoogte in. Deze constructie is geïnspireerd op de Vroeg-Middeleeuse Pauskeuzes, die, als het conclaaf te lang duurde voor er witte rook kwam, aangewakkerd werd door het dak van de vergaderplaats af te breken. Dat is gebeurd, begin van de jaren 1230, in de Provinciehoofdplaats hier (Viterbo), en er werd dan maar vlug-vlug een monnik, een Tempelier gekozen, die zelfs niet aanwezig was. Weerhouden in Akka, de laatste vesting in handen van de Tempelridders. Toen waren de Kruistochten voorgoed achter de rug en Rome kon alleen het vaandel hoog houden, dank zij de armoezaaier Franciscus uit Assisi.
Voorziene datum : 21 Juli, dag op dag de verjaardag van de Nationale Feestdag, zijnde de dag (Leterme weet het intussen ook, al voegt hij daar de Marseilleise aan toe, ipv de Branbançonne) waar de bon-vivant en eerste Sex-en Coburger zich verwaardigde om zijn vij-en-veertigers neer te zetteen om zijn nieuwe onderdanen te begroeten. Een proef-begroeting als het ware….In die Deutsche Sprache, zijnde taal seiner Mutti, want om Enlish te speak was hij in England niet lank kenoek etrouwd ewist. Wel had hij intussen Charlottekes money in his pocket, en konden die verdammte Engländer verder blijven docken, zijn hele leven lang….
Regie : uitleg over deze locatie en waarom niet Antwerpen (wereldhaven), of Oostende, de Koningin der Badsteden. Die waren toen, net als nu, te ver verwijderd van het veilige Franse grondgebied. In geval van lijfsgevaar: de veilige grens van de nieuwe schoonpoepa was dichtbij, en hij zou niet getalmd hebben om Roi de France te worden, wat hij zo halvelings verhoopt had. Nu is de grens evengoed dichtbij, maar in omgekeerde richting, het land uit.
Scenario: de ALPA, het koninklijk yacht, eigenlijk een verbouwde kanonneerboot, ligt vertrekkensklaar aan de waterkant. Bestemming : hun Italiaanse droomeiland, aangekocht op afbetaling. Kapitein is Laurent, Marine Officier. Stuurman is Z.K.H. Philips de Taaie, Compte de Flandre, gevechtspiloot en heli-commandant. Keuken : de Italiaanse Dolce Paola aan het fornuis, met een aria uit la Muette de Portici. Kraaiennest : de Getemde Spaanse furie, met wapperende haardos voor de windrichting. Machinekamer & hoofd van de ziekenboeg: de bazin van het Huis von Habsburg. Bemanning : de overige bewoners van al de Koninklijke verblijven, die vanaf die dag te koop staan gesteld.
Taal: Vlaams, bij uitzondering Algemeen Nederlands, ten behoeve van de buitenlandse waarnemers uit het Antwerpse. Er is geen, herhaling geen, simultaan vertaling voorzien. Zodat de boel niet kan belazerd worden.
Aanwezigen/Deelnemers : recht evenredig met de bevolking : 6/4 – geen belangenconflicten – geen grendelwetten – geen alarmbel-procedures.
Verloop : voor de hele duur van de onderhandelingen : geen Black Berry’s – Geen GSM’s – geen laptops – geen oortjes – geen verborgen microfoontjes. Alleen spuitwater en, moest het al te lang duren, voor elk een paar soldaten-koeken zoals bij het Leger te Velde.
Aantal te begeven minster-portefuilles : 6-8, al naar gelang de voorhanden zijnde kandidaten en de bedragen die aangeboden worden om hun ambt te mogen waarnemen.
Staatshoofd : slechts één enkele tijdelijke vacature, voorbehouden aan de meest-biedende.
Hoofdstad : ieder stad kan voordien zijn kandidatuur indienen, waarbij als warborg voorzien is, dat er geen enkele Europese vertegenwoordiging er ooit kan gevestigd worden.
Lot van de vroegere hoofdstad : wordt verkocht aan de meest-biedende, desnoods aan de gok-Chinees. Bijkomende voorwaarde : elk gebouw, groter dan sociale woning (180 m²) of hoger dan één verdieping, zal onbewoonbaar (lee onbruikbaar) worden verklaard, daar het vroeger Hoofdstedelijk Gebied tot landbouwgebied zal verklaard worden. Net als in Warchau gedurende de oorlog, zal er een muur gebouwd worden rondom de 19 Gemeenten, met slechts 4 toegangen, een in elke windrichting. Zodra de taal daar opnieuw het Nederlands zal zijn, wordt de vroegere toestand hernomen. De Berlaimont zal tot ‘Ground Zéro’ verklaard worden.
Grensovergangen : aan elke grensovergang zal er de vereiste verkeers-politie voorzien worden, om de stromen thuisland-reizigers in goede banen te leiden, zodat er zeker geen onregelmatigheden of baldadigheden gebeuren.
Vergoeding & zitpenningen voor de aanwezige onderhandelaars : zijn niet voorzien. Iedere aanwezige zal nochtans gerechtigd zijn, om staande de vergadering, met de schaal rond te gaan. Er zal niet mogen bijgevoederd worden.
Pers: de schrijvende pers blijft verbannen, de beeld-en audio-pers wordt gemandaeerd om live van A tot Z alle besprekingen te volgen. Deze maatregel wordt voorzien, om ’s anderendaags geen onwaarheden inde pers te moeten lezen.
Weerbericht : de geraadpleegde weerkundigen zijn van oordeel dat het droog zal blijven en dat zelfs ’s nacht de zon der welvaart over Vlaanderen zal schijnen….
SERIEUX S’ABSTENIR.
POUR LES WALLONS ET LES BRUXELLOIS : LA MÊME CHOSE.



Gezamenlijk VRT-RTBF debat officieel afgeblazen
BRUSSEL - Zowel bij de VRT als bij de Franstalige openbare omroep RTBF werd donderdag bevestigd dat het gezamenlijk verkiezingsdebat dat voor zondag gepland was, niet doorgaat.

De VRT heeft wel een programma gepland met de Vlaamse en Franstalige partijen. De RTBF organiseert een debat... over het afgevoerde 'nationale debat' met vertegenwoordigers van de burgermaatschappij.
Woensdag had de RTBF-top het licht op groen gezet voor het tweede voorstel voor een 'nationaal' debat, onder voorwaarde dat de vier Franstalige partijen zouden deelnemen. Maar de MR weigerde omdat het decretaal verboden is om debatten op de RTBF te organiseren met antidemocratische partijen zoals Vlaams Belang. Daardoor werd de gezamenlijke uitzending met de VRT afgeblazen.
De VRT heeft zondag een speciale 'De Zevende Dag' gepland met deelname van alle Vlaamse en Franstalige partijen.

Geen opmerkingen: