donderdag 27 mei 2010

OVER ANTI-RECLAME EN BURGERZIN

.
















.



OVER ANTI RECLAME EN BURGERZIN






ALEXANDRA COLEN: VB-LIJSTDUWER PLOTS IN DE MEDIA
Gerolf Annemans weet hoe hij zijn Kamerleden tot meer activiteiten kan aanzetten: zet ze op de lijstduwersplaats in plaats van op een veilige tweede plaats, en plots halen ze elke week de media terwijl dat vroeger maar eens per jaar was. Het is wat met Alexandra Colen gebeurt.
Bij De Standaard dachten ze al dat Alexandra Colen een ex-parlementslid van het VB is. Niet alleen Marc Reynebeau leek dat te denken. In een artikel over de benoeming tot aartsbisschop van de Naamse bisschop André-Joseph Léonard schreef DS-redacteur Dominique Minten: “Alexandra Colen, gewezen politica van Vlaams Belang, stuurde…”. De laatste keer dat Alexandra Colen voor het overige nog die krant haalde, was met haar parlementaire vraag over de vergoeding aan de Universiteit Gent van het adviseurschap van Brice De Ruyver (De Standaard, 17 oktober 2008). Maar nu Alexandra Colen lijstduwer is op de Antwerpse VB-lijst?! Een week geleden haalde ze zowel de weekendeditie van De Standaard als van Het Laatste Nieuws met een krankjorum bericht op haar Facebook. “’De commissie Adriaenssens bevestigt dat 90 % van de pedo-slachtoffers jongens zijn. Dit bewijst kardinaal Bertoine’s gelijk als hij stelt dat pedofilie vooral te maken heeft met homoseksualiteit’, zegt Colen op haar Facebookpagina. ‘De oorzaak van het pedofilie-schandaal in de kerk ligt bij de ‘alles kan, alles mag’-mentaliteit. De Gay Pride Parade, met zijn exhibitionistische uitspattingen, is een symptoon van dezelfde uitwassen’, vindt Colen, die naar de kiezer trekt met de slogan ‘Stem de pedofiele mentaliteit weg!’” Aldus Het Laatste Nieuws zaterdag 15 mei. Dezelfde dag stond een gelijkaardig bericht in De Standaard.
In die laatste krant stond dinsdag 18 mei een nieuw bericht over Alexandra Colen. “(…) 'Er moet een einde komen aan de alles-kan-alles-mag-mentaliteit die tot normvervaging leidt en uitwassen zoals pedofiele bisschoppen heeft mogelijk gemaakt', schrijft ze (Alexandra Colen, nvdr.) in een verkiezingsmail. 'Normale gezinnen - vaders en moeders en kinderen, die trouw zijn aan elkaar - wie spreekt er nog voor hen? Kerk en samenleving lieten hen in de steek.' Colen vraagt een signaal tegen de 'permissiviteit', en dat kan het best met een stem op haar, 'een kleine daad met grote consequenties'.” En vrijdag stond in alle kranten dat la Colen vandaag, pinkstermaandag, campagne gaat voeren aan de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel, ook al ligt Scherpenheuvel niet in de Antwerpse kieskring van Alexandra Colen. Colen wil er vandaag de ‘stem voor het leven’ brengen en belooft om – als ze herkozen wordt – in het parlement een gebedsgroep te beginnen. Dat kan, zegt ze, omdat er onder de nieuwe generaties van parlementaire stagiairs en jonge personeelskrachten “overtuigde en bezielde christenen” zijn “die zonder schroom uitkomen voor hun geloof”. Mocht Tanguy Veys verkozen geraken, heeft ze alvast een medestander die wekelijks twittert en facebookt wanneer hij een kerk binnengaat voor een eucharistieviering of andere gelegenheid.
In de stad Antwerpen plakt de ploeg die voor Gerolf Annemans plakt ook affiches voor Alexandra Colen (foto). De plakploeg van Filip Dewinter plakt niet voor Alexandra Colen. Anke Van dermeersch heeft daarentegen zowel Dewinter als Annemans kunnen verleiden om ook voor haar te plakken. De campagne van Alexandra Colen is intussen ook in het buitenland opgevallen. Morgen mag la Colen er uitleg over geven op een Nederlandse internetradio.

Digitalia….
ging in deze verkiezingstijd nog maar eens op ontdekkingstocht bij de Anti-Fascisten van het AFF. Het zijn die mensen die er maar niet van overtuigd geraken dat WO II al bijna een eeuw achter de rug is. Zij scharen zich nog altijd aan de kant van de toenmalige overwinnaars, die al jààààren in de vernieling leven.
De toenmalige verliezers en de murw gebeukte overwinnaars zijn achteraf in een nieuwsoortige ‘Entente Cordiale’ gestapt, een herwerkte en verbeterde uitgave van de voorgaande ‘Entente’, in de hoop dat deze keer een wereldbrand zou vermeden worden. Maar, ‘de mens wikt en Allah beschikt’ : er is ondertussen een derde hond op het toneel verschenen. Het is een hond in de woestijn voortgebracht, en opgekweekt met olie in plaats van met moedermelk.
Maar dit stukje ging over Alexandra Colen, zoals U gelezen hebt.
Laten we bij onszelf, nu we toch bijna dagelijks bestookt worden meet peilingen, voor de kik eens deze peiling organiseren. Een soort referendum met volgende vragen : Ja/Neen liever een maatschappij grotendeels overtuigd van haar gelijk, of Ja/Neen liever een maatschappij waarin geleefd wordt volgens de principes die zij aanvalt.
Eigenlijk zijn dat 2 strikvragen, ttz 2 vragen met een strikje rond. Want in die vragen ligt het hemelsbreed stemadvies van deze blog. Kies op 13 juni voor de enige beginselvaste partij in Vlaanderen, die niet meedrijft op elke windzucht. Bruno Valkeniers drukte het kernachtig uit in zijn repliek aan de treiterende reporter, die vroeg of zijn programma wéér niets nieuws bevatte. Inderdaad, het Vlaams Blok/Belang brengt wéér hetzelfde, omdat Vlaanderen nog altijd niet onafhankelijk is, en omdat de instroom van vluchtelingen-avonturiers nog altijd niet is ingedijkt. Eenmaal een begin gemaakt aan deze 2 verzuchtingen, kan de rest van ons samenlevings-model bekend gemaakt worden. Voor een aandachtig waarnemer zijn deze inmiddels al lang bekend….
Dame Milquet wil ondertussen terug naar het verleden. Zij wil de taalwetten van 1963 herzien. Het Vlaams Blok/Belang is daarmee niet alleen akkoord, het wil nog veel verder teruggaan in het verleden. Naar 1830 bijvoorbeeld…Net als met een versleten vrachtschip : dit wordt geen ‘révision partielle’, maar een ‘révision totale’…in het sloopdok.

Geen opmerkingen: