zaterdag 22 mei 2010

WIJ STEUNEN EUROPA MET CASH

.
























WE STEUNEN EUROPA MET CASH




Over het ‘Zwarte Gat’ van de Europese begrotingen…
De Overheidsuitgaven swingen overal de pan uit
vooral te beginnen bij de eigen verloning.
Méér Europa wordt geroepen!
Natuurlijk : kijk maar wie er beter van wordt….


Marc Grammens in Journaal bracht in zijn laatste nummer onlangs de enige paral aan de kroon na 15 jaar noeste arbeid van een Euro-parlement-lid in herinnering : Marianne Thyssen. Zij heeft een Europese Richtlijn verkregen waarin staat dat de speeltjes in Kindersurprise enkele millimeters groter moeten zijn. En zo’n intrigante (maar dat is een ander verhaal) heeft het roer in handen van de Partij die ‘Nooit opgeeft’….
Met dergelijke millimeter-gedrevenheid komen we er in de eerste honderd jaar nog niet!
Nog maar net had ik Digitalia hoofdschuddend bovenstaand staaltje van regelneverij mentaal verwerkt, of collega Roeland zette het artikeltje hieronder op zijn blog. Hij staat volgens mij meteen op de lijst van verdachte elementen die door de Staatsvuiligheid nauwlettend in het oog moeten gehouden worden. Hallo, Roeland! Slaap voortaan uithuizig, uit schrik voor de klop op de deur. Gij hebt een Hoge Staatsvrouwe en haar collega’s beledigd en daarvoor zult gij hangen!


De schaamte voorbij in het Europees Parlement
Bron Blog http://www.bloggen.be/roeland/

De crisis laat zich blijkbaar niet voelen in het Europees Parlement. Van de grote problemen met de euro en de immense schulden van de lidstaten, liggen de dames en heren Europarlementsleden niet wakker. De 736 leden van de vergadering zullen voortaan maandelijks 1.500€ meer kosten aan de belastingbetaler. Europese parlementsleden hadden tot op heden ‘slechts’ recht op 3 medewerkers, dat worden er nu 4.
“Zeker geen luxe” vindt Open VLDer Dirk Sterckx.
Vier medewerkers kosten maandelijks 19.040€. Reken daarbij de vergoeding van het parlementslid : 7.400€ per maand en 290€ per zitting in Straatsburg en Brussel. En dan spreken we nog niet over de ruime onkostenvergoeding!
Ook volgend jaar komt er maandelijkse verhoging van 1.500€ !
Zijn het niet de Grieken die onverantwoord met geld omspringen!


Digitalia zegt

…dat het hoog tijd is dat daar schoon schip gemaakt wordt!! Allemaal gevankelijk wegvoeren, zoals Le Soir dat ooit formuleerde voor de Vlamingen : op een schip waarvan de bodem in volle oceaan kan weggeklapt worden….
Wedden dat de vissen, voornamelijk de haaien dan, geen soortgenoten vreten. Zodat er risico bestaat dat die, zoals dolfijnen het in films tonen, door hun soortgenoten de haaien, weer aan land gebracht zouden kunnen worden. Met andere woorden: we zulle als ‘Endlösung’ iets anders moeten bedenken.
Wat we er kunnen aan doen?
Gewoon de in de binnenlandse politiek gebuisden (Martens, De Gucht enz.) in eigen land gevangen zetten op water en droog brood. Als ieder lidstaat dat meteen zou doen, zijn er straks geen kandidaten meer om ‘Europa’ te besturen en kan het boeltje zonder meer opgedoekt worden.
Wij worden met zijn allen verstikt door het bovenmate getal van bestuurders an wie we de mond moeten openhouden. Amerika is 100 maal groter en telt 100 maal minder ‘bestierders’.
Ja, inderdaad, wij steunen Europa! Met onze eigen cash. We kunnen het met zijn allen niet rap genoeg bij elkaar brengen!

Geen opmerkingen: