woensdag 19 mei 2010

ZUSTER HARMONICA IN DE LEEUWENKUIL

.





















.

ZUSTER HARMONICA IN DE LEEUWENKUIIL




Neen, beste lezer, mijn titel is totaal naast de waarheid. Er staan namelijk 2 zware onwaarheden in. Ten eerste het was niet Zuster Monica van de Antwerpse C.O.O.

Ik zet speciaal Centrum voor Openbare Onderstand (COO), zijnde de vroegere veel duidelijker benaming van het OCMW (Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn), dat verdoezelt en zand in de ogen strooit. Openbare Onderstand is tenminste duidelijk! In Italië heet zoiets een ‘Berg van Barmhartigheid’ (Monte di Paschi), zoals bij ons, ten tijde dat barmhartigheid een kerntaak van de Kerk moet geweest zijn, eeuwen en eeuwen voor er sprake was van burgerlijke concurrentie….Barmhartigheid, de ‘klanten’ worden immers de mond opengehouden met openbare middelen, en iedereen begrijpt dat dit ook een beetje met zijn eigen geld is. Maatschappelijk Welzijn! Dat is een begrip zonder begin noch einde – net zoals de ‘middelen’ (= ons geld) dat ervoor uitgegeven wordt, zonder einde, maar wel met een dagelijks hernieuwbaar begin!!

maar, voor wie beschikt over nog een beetje Bijbelse kennis (een uitstervende soort!), het was de Profeet Daniel die belandde in de leeuwenkuil. Die beestjes waren uitgehongerd, volgens het verhaal, maar ze bleven braaf luisteren naar de wijze woorden van de Profeet. Althans voortgaande op de verslaggever van ter plaatse, toen. Het zal wel iemand van de BRT-voorloopdienst geweest zijn, met een goede partijkaart! Een waarheidsgetrouw verslag van de reporter ter plaatse….opgenomen in de aanpalende studio…..We kennen dat.

Tweede onwaarheid in mijn titel zijn de leeuwen. Zuster Monica is niet in een leeuwenkuil, maar in een slangenkuil terecht gekomen. Of beter nog : in een krokodillen-kuil, waar men onderling, mens en dier, de grootste muil opentrekt om elkaar te verslinden. De Fedasil-strijders gehuld in tricolore vlag met op hun schild de Waalse Rode Haan, in het verweer, terug gedrongen door Krokodil Monca, gekapt en gelaarsd, werpend met de afgehakte handjes van al de criminelen uit haar Vaderstad Hant-Werpen….

De strijd der Titanen! En het is De Morgen die bericht! In twee delen. Vooral is Deel II de moeite : Smetje-himself beschimpt de arme asielzoekers als menselijk wrakhout, dat aanspoelt in de steden….Zelfs de meest verstokte vreemdeling-hatrer van het land heeft die sukkelaars ooit durven vergelijken met aangespoeld wrakhout. Want wrakhout, dat dient toch alleen maar om de ovens te stoken?! Desmet moet voor het Volkstribunaal gebracht worden om nog de dag zelf te worden gelyncht!


Deel I
OCMW Antwerpen dagvaardt Fedasil



De Antwerpse OCMW-raad heeft Fedasil gedagvaard voor openstaande rekeningen voor de opvang van asielzoekers. Dat maakte Hendrik Boonen, fractieleider van Vlaams Belang-Vlott, bekend en werd bevestigd door de woordvoerster van OCMW-voorzitter Monica De Coninck (sp.a).

Het gaat om de hotelkosten in twee verschillende dossiers van asielzoekers voor wie er geen plaats meer was in Brusselse asielcentra. Ondanks verschillende aanmaningen en ingebrekestellingen heeft Fedasil de facturen nog niet terugbetaald.

Begrotingstekort
"De totale som van twee dossiers schommelt rond 12.500 euro", zegt Boonen. "Net nu het OCMW met een begrotingstekort kampt en in opdracht van de gouverneur waakzaam moet zijn en alle beschikbare middelen verstandig moet inzetten, is het wraakroepend dat Fedasil, dat mede aan de basis ligt van de financiële belasting van de begroting, alle verplichtingen aan zijn laars lapt."

Volgens Boonen is dit slechts het topje van de ijsberg. Hij verwacht dat er nog verscheidene dossiers zullen volgen. (belga/sps)
18/05/10 18u38 De Morgen

Deel II

Asiel

Het Antwerpse OCMW heeft het federale agentschap Fedasil gedagvaard voor openstaande hotelrekeningen, die gemaakt werden om asielzoekers op te vangen. Fedasil weigert die te betalen, ook al is de opvang van asielzoekers hun verantwoordelijkheid. Het is tekenend voor het totale failliet van het asielbeleid van deze regering dat overheidsinstanties elkaar nu beginnen te bekampen voor de rechtbank. Het is ook symptomatisch voor verschillende disfuncties binnen het systeem. Zo is het niet toevallig de grote stad Antwerpen die de kat de bel aanbindt.

De OCMW's van grootsteden worden immers bovenmatig bevraagd door hulpbehoevenden die de anonimiteit van de stad opzoeken, zonder dat daarvoor proportioneel middelen worden vrijgemaakt. En de kleinere gemeenten zien het maar al te graag gebeuren dat al het menselijke wrakhout in de steden aanspoelt, zodat zij er minder last van hebben. Die tweedeling tussen stad en platteland wordt ook inzake fiscaliteit en gemeenschapsvoorzieningen steeds groter.

Daarnaast is het ook het falen van een asielbeleid dat hier nog eens scherpgesteld wordt. Fedasil doet ook maar wat het kan, en als de regering niet voldoende middelen vrijmaakt voor bijkomende opvangcapaciteit, kan het ook niet anders dan proberen de asielzoekers zo goed en zo kwaad mogelijk kwijt te geraken.

De reden voor dat gebrek aan opvangcapaciteit is niet zo moeilijk te achterhalen: er zijn weinig stemmen te verdienen met een goede opvang voor asielzoekers en dus staat zoiets op de laatste plaats in het rijtje van beleidsprioriteiten. Vaak met zeer oneigenlijke argumenten. De regering betoogt bijvoorbeeld dat voldoende opvangcapaciteit een pervers aantrekkingseffect zou uitoefenen op nieuwe asielzoekers. Terwijl het verhaal dat je als asielzoeker in België een hotelkamer krijgt bij gebrek aan andere opvang, waarschijnlijk motiverender is.

Het probleem dateert ook niet van gisteren. Herinner u de warme oproep even voor Kerst om kamers ter beschikking te stellen voor mensen en gezinnen die anders met hun kinderen in de vrieskou in stationshallen moesten doorbrengen. Na deze warme humanitaire oproep gebeurde er vrijwel niets meer.

Men zegt wel eens dat het niveau van beschaving van een samenleving wordt afgemeten aan de aandacht die men aan de zwaksten besteedt. In dat geval scoort deze regering niet erg hoog.

Yves Desmet, die in dit artikel nog net niet spreekt als Benno Barnard, die Filip De Winter zodanig gelijk gaf, dat hij hem een Profeet durfde te noemen….Dit artiekl zou zelfs door Filip De Winter, op een rustig moment met geen verkiezingen in het vooruitzicht, kunnen geschreven zijn…Het zegt mat andere woorden, dat wij niet het OCMW van de ganse wereld kunnen zijn….Of dat wij maar zoveel nieuwelingen mogen toelaten, als wij menselijkerwijze aankunnen…..

Geen opmerkingen: