donderdag 17 juni 2010

AFSPIEGELEN OF VOOR SPIEGELEN?

.



















.

AFSPIEGELEN OF VOOR SPIEGELEN?



Ajuin in huis halen, Bart!
Veel AJUIN !!!!!
Volgens de overlevering houdt dat
alle ziekten het huis uit.
Zelfs de zwarte pest,
En wie weet, ook het rattenvergift…

Bart De Wever!
Veni, vidi, vici (zag, kwam, overwon) heeft hij niet nog niet weggehaald van tussen de tanden van zijn grote Roerganger, de Julius Cesar. Maar die schreef die woorden slechts in zijn ‘mémoires’, en daar is onze held bijlange nog niet aan toe….Het staat zelfs te betwijfelen of ie ooit zover komt….
Veni, vidi vici….Hij zegt het wel niet, maar hij denkt het. En velen met hem. En zij hebben gelijk! Potverdorie! En of ze gelijk hebben! Vooral als ze niet verder kijken dan hun neus lang is. Net als in 2007 zien we nu de vele honderd duizenden voorkeurstemmen in een machtige rivier kolkend naar de zee stromen…. En we zien ja, veel woorden, maar het wachten is op de daden. Of op Godot? Aan 3 verloren jaren en één belgicist geworden Geitenboer hebben we genoeg gehad.
De enige vraag is; heeft hij op 13 juni Vlaanderen, al is het kortstondig, vooruit geholpen? Wie daaraan durft te twijfelen, is een slechte verliezer. Lees er de buitenlandse kranten maar op na! We zijn een stapje dichter bij onze zelfstandigheid gekomen en de Franscouillons zijn voor korte tijd in paniek.
Heeft Bart al gewonnen? Wee nie. Vier dagen na de Verkiezing begint reeds de twijfel te groeien….Weet alleen dat ie nog niet verslagen is. Nog niet in de woestijn is gestuurd…Hij moet dus opletten met wat hij eet en drinkt, en er liefst nog een paar lijfwachten bijnemen. Liefst om de twee dagen een andere (goed gecontroleerde) wagen nemen. Met goed nagekeken remvloeistof. Het is bewezen: het establishment, om nog maar te zwijgen van het Hof/La Cour, deinst niet terug voor een moordje meer of minder. Alhoewel hij een paar troeven om te overleven méér heeft dan zijn voorganger uit West Vlaanderen…Hij heeft de Gouden Hefboom van de Macht in handen, door di Rupo in een houdgreep te krijgen voor de job van Eerste Minister, het klassieke worteltje voor neus van het beestje. En wat meer is: als hij (omdat er een mislukking dreigt) de stekker uit de Vlaamse Gewestregering trekt, om nieuwe verkiezingen uit te lokken, dan riskeert hij de dag nadien de Ongekroonde Koning van Vlaanderen te worden.
Dromen is niet verboden….
Ik leg uit. Maar niet voor Bart. Die is veel slimmer dan wij allemaal samen…Die zegt, als hij dit leest : ‘Verdorie, was/is het zo duidelijk?”….
Geen Federale Regering = geen nationaal bestuur, maar wel een Vlaamse Deelregering (en een Waalse) met volledige bevoegdheden, want democratisch verkozen. Wat neerkomt op een feitelijke fluwelen scheiding, doorgevoerd met fluwelen handschoen…Geen revolutie dus. Maar evolutie. Evolutie, zoals de slogan, maar dan in het versnelde tempo die we onderhand van Bartje gewoon zijn….Clever, very clever, Mister De Wever….De financiële wereld zal U ooit zeer dankbaar zijn!
Brussel zegt U? Gewoon de kat uit de boom kijken. De Waalse schoonmoeder kan het kind toch niet zogen, dat is geweten. Wat ook geweten is, is dat Brussel deel uitmaakt van het Vlaams grondgebied. De dag dat het FDF & C° aan de deur staat, kunnen we nog altijd zien….Denk nu even, met enig leedvermaak, aan het sprookje van ‘De Krekel en de Mier’…
Om het met de woorden van Anton De Vries te zeggen : sedert de dag van 13 juni 2010 lust ons Bardje wèl bruine bonen…Hij is er zelfs verlekkerd op geworden, en zal niets meer wegtrekken als moeder zijn bord vol schept…Want van bruine bonen wordt men sterk. En vooral : ze zijn spotgoedkoop en ecologisch gezond te tuinieren!
Och ja….Het zou allemaal wel zò mooi kunnen wezen…Het zou zò mooi kunnen zijn….Maar we staan, na 4 dagen van euforie, weer met beide voeten op de Belgische bodem….
Bart De Wever dus….
Die ene , lijk uit het Lied van de Vier Weverkes, de joviale met de beby-face en de tong van ene Nigel Farage, die ter botermarkt trok en huiswaarts keerde met de zakken vol geladen (geen mesthoop-stemmen deze keer?), hem zij lof en eer toegewezen. Niet in der eeuwigheid noch in alle Eeuwen der Eeuwen, maar tot hij bewezen heeft dat hij het waard is. Dat Bartje geen klein Bartje meer is, maar een grote, ja, zelfs een zeer grote Bart, een dikke, vette vis, is geworden (ik spreek zelfs in kilogrammen), dat geef ik als Soldaat van de bespotte Forza Niente, ridderlijk toe. Verre van nijdig te zijn, dat hij gekomen is waar wij van het Vlaams Belang nooit zijn geraakt. En dus nooit meer zullen komen. Door onze schuld, door onze eigen schuld, door onze eigen grote schuld. Zie Pssst V hieronder….
Mia culpa, Mia culpa, mia maxima culpa, O Signore….
Onze Vlaams Belang-Leiders hebben nood aan een Padre Pio, die dezer dagen weer fel in de mode is. Een Italiaanse Padre Pio, met de allures van ene Silvio Berlusconi dan….Of, korter op de bal gespeeld, neem als voorbeeld Umberto Bossi van Padania, hier in Italië, dat na de afscheiding geen Italië meer zal zijn, maar een kouse, voeteloos met geen been daaraan…Nieuw voor U? Ga dan als de bliksem de broederboodschap bekijken bij… Angeltjes, natuurlijk! Om er, bij de zang van Het Slavenkoor van Guiseppe Verdi, koud van te worden! En noteer dat er gehandeld wordt onder de Hoge Bescherming van St Joris en van Sint Marcus. Bij ons in Vlaanderen zou dat Sint Elooi kunnen worden, U weet wel, de Ierse monnik die het Christendom ooit weer invoerde in onze streken…
Zie http://blog.seniorennet.be/angeltjes/
Op onze auto staat :’ We zijn Vlaming en zijn daar fier op’ – Hier staat: ‘we zijn Padanezen en zijn daar fier op’…Maar zij zijn met 32 miljoen! Val ik trouwens hier ook weer netjes uit de boot der zelfstandigheid, als het ooit zover komt…Toscane hoort bij Padania en wij wonen daar 10 Km buiten….in de greep van de Pausen, om zo te zeggen….
Want ons partij-bestuur is er nooit zijn in geslaagd om zich geliefd, maar wel om zich gevreesd te maken bij de brede massa. Zij, de Rechtlijnigen en de Onkreubaren, spreken de waarheid, en waarheid is altijd hard en botst meestal. Het volk is gewend geraakt aan zijn mis-leiders en schaapherders in wolfsvacht. Het volk slaapwandelt in zijn zelfredzaamheid. Onze Leiders in de Madou-toren moeten nochtans ook weten dat men om vliegen te vangen, best geen azijn gebruikt….Leve als Mohammed in Vlaanderen mag dan al leuk en waar zijn aan de café-toog, die mentaliteit als partij-soldaat te moeten vertegenwoordigen in het dagelijks leven is het niet. Wat geldt als stoer taal tussen gelijkgezinden, is een barrière tegenover anderen.
Mag ik ze, zeer nederig trouwens, ter zake een goedkoop doch efficiënt middel ter hand doen? Gebruik in de Madou-toren een ongepelde ajuin die regelmatig ververst moet worden. U hoeft niets meer te doen dan die op een schaaltje te bewaren, liefst een schaaltje per kamer. Ajuinen zijn bekend om alle ziektekiemen te absorberen…. Ajuinen genezen zelfs de varkenspest.
Het ajuin-recept en meteen de inspiratie werd mij toevertrouwd door een lieve blog-vriendin, en als mij iemand leert hoe ik een mail met PPS moet reproduceren, dan wil ik die PPS hier gaarne ten dienste stellen van de wetenschap. Ik had het kunnen vragen aan de Jo, maar die heeft voor ’t moment nog altijd Weense zorgen aan zijn hoofd….

Pssst
Uit Vlaams Belang Magazine ‘Op naar 13 Juni’, waar de Goden uitgedaagd worden.
De Weg naar Onafhankelijkheid? Vraagt U werkelijk naar een straatnaambord met Onafhankelijkhei Weg?
Zou ik niet doen! Denk aan die Molenweg, aldus genoemd omdat daar vroeger ooit een molen stond, die nu weg is…..

Pssst II
Uit de ‘colloque singulier” van maandag Quatorze Juin 2010, tussen Albèèr en den Bart.
Albèèr: ‘Menherr de OUeevèèrrr, ‘tis ek tog mag bluv ne Kening? Ick en daarna mon fils, le Compte de Flandre?’
Bart : ‘Sire, vraag dat aan Eliootje. Die wil nog wel. Wij niet mèr. Zijn Republikaner’
(Dat laatste klinkt een beetje verstaanbaarder voor Madam)

Psst III
Laten we wel wezen : Hier is geen Niveaan aan het woord geweest, zulle! Integendeel, als Vlaams Belanger moeten wij meer dan ooit de klokkenluiders zijn die de mensen de oren maar ook de ogen openen. Klokken hangen hoog, spreken luid en hebben een groot bereik. Dat een ander, maar daarom geen beter, daarvan de vruchten plukt, is alleen maar mooi meegenomen, tenminste als het Vlaanderen vooruit helpt. Iedere millimeter op de goede weg, is er één!
Ik zal méér zeggen: nu de installateurs van het ‘cordon sanitaire’ dezer dagen proefondervindelijk moeten vaststellen, dat het bloed kruipt waar het niet kan gaan, moeten zij beschaamd en vernederd in hun schelp kruipen. Het heeft niet gewerkt : de pest is uit de schutkring uitgebroken, en is verspreid over gans het grondgebied. Dus moet er een schutkring ingesteld worden bij elke grenspaal?
En de media? Och, wiens brood met eet, diens woord men spreekt….In het platte broodjes bakken zijn ze, het Journaille en de Hoernalisten, altijd meesters geweest….Ruggengraat-loos en windwijzer-achtig : ze hangen hun huik langs waar de wind komt….Zoals de Oude Larousse het zei :’ Je sème à tout vent’…..’Ik zaai bij elke wind’….Of die nu Oost of West, Zuid of Noord, of uit de broek komt….

Pssst III
Gratis advies voor de toekomstige Minister(in) van Media: Alle rode kleuren verdwijnen van het scherm en schuin achter elke presentator (of presentatrice), moderator of moderatrice, op het scherm, staat de Vlaamse standaard : Zwarte Leeuw op Geluw Veld. Afgekeken van Houssein Barack Mohbama, met de Star-and-Stripês. Dus OK….Als ‘tune’ zijn alleen de 25 eerste tonen van de Vlaamse Leeuw toegestaan. Bij de meest verzuurde oud-gedienden, Martine Tanghe, bij voorbeeld, of Rik Torfs, zullen bij wijze van penitentie, nog een mini-standaardje op hun desk moeten dulden. Met, bij de minste schending van de nieuwe ‘neutraliteit’, een crucifix in maxi-uitvoering geprojecteerd boven hun hoofd. Iets zoals de vroegere ‘God-ziet-mij. Hier-vloekt-men-niet’, een kader met driehoek en daar in een loens dreigend oog.

Psssst IV
Oproep (tot bewijs van de nutteloosheid ervan) aan de mandatarissen van het Vlaams Belang: bazuin AUB luid en krachtig dat jullie elk voorstel van de Niveanen (mits niet expliciet tegen Vlaanderen gericht!) onvoorwaardelijk zult steunen. Het kan geen kwaad, moest de buitenwacht de indruk krijgen dat de Niveanen in de Kamer geen 27, maar 39 zetels hebben. In dit kielzog zullen de 17 Tjeven-zetels misschien meegetrokken worden. Met de ene stem van JMDD erbij, zou dat maar liefst 57 stemmen zijn van de 150…
Uit eerlijke schaamte zullen de Sossen (13) en de Blauwen (13) zich wel 2 x bedenken vooraleer ze tegendraads zullen stemmen….
57 + 26 = 83 zetels, hetzij 8 stemmen op overschot om de absolute meerderheid van 150:2 = 75 zetels te halen…
Meisjes en jongens! Dezelfde rekensommetjes bij de Franscouillons doet hen het angstzweet uitbreken….Ware daar niet hun pariteits-regel die de democratie te schande maakt….
Wie had dat ooit kunnen dromen…..

Pssst V

Marie Rose…Ach die Marie Rose…..
Is effe, voor deze verkiezingen, in een hoekje weggekropen. Samen met haar Schalulleke, zoals ’t Pallieterke schreef…
Morelleke-Forelleke, draagster van meer dan 100.000 voorkeurstemmen…Met Franky-Boy, als oud-voorzitter eveneens drager van ‘k wet niet hoeveel voorkeurstemmen, om on-naspeurlijke wijze van de verkiezings-lijsten weggebleven….De Noodhoorn niet gehoord? Ook niet de mistboei? Geen vuurtoren-licht ontwaard aan de verre einder?
Folks! Waar blijven jullie excuses?! Enerzijds en anderzijds?! Al een steunkaart gekocht of gekregen van den Bart? Toch geen mooi postje, zeker?!
Komt ze me daar, daags na de maaltijd, in de vijandige media (Knack) getuigen dat ze, sterker dan ooit, een Vlaams Belangster wil zijn. Als politiek een beroep is, is ze stapel zot. Maar als politiek een roeping is, is ze nog stapelder zot!

Pssst VI
Na amper 4 dagen volgend op de Vlaamse triomf-dag, moeten we vaststellen, dat ze ons d’er weer aan het inluizen zijn…..Met Mangain en Le Beau Didier terug in het bad, klinkt het! Er moeten akkoorden, over de taalgrenzen heen worden gesloten. Om ‘Het Land’ te redden, klinkt het. Precies of iedereen vergeten is wat dat wilt zeggen. Den Bart, die zijn carrière ooit wilde starten bij de Tjeven, maar daar niet aan de bak geraakte, zal toch nooit geen verdoken Tjeef, alleen voor binnenshuis gebruik, geworden zijn?
Moeten wij, Vlamingen, dan met amper vier dagen van wittebroodsweken, voor de rest van ons leven weer gevangen zitten in een gedwongen huwelijk? Is het ‘moment de gloire’ dan echt weer voorgoed voorbij?

Pssst VII

Ik had het kunnen weten, ik had het kunnen weten!
De De Morgen, op het voorblad The day After’ had geen kwaad woord voor De Niveaan, die als een gladiator zegevierend met de armen in de lucht, met gebalde vuisten, en in groot ornaat defileerde voor de Europese vlag, met als onderschrift : ‘De Nieuwe Vlaamse Leeuw’…Toeval of niet, zijn schaduwbeeld rees als een donkere vloek achter hem op.
Maar ‘Toeval’ bij De Morgen bestaat niet. En dat zullen we geweten hebben! Het was dus geen ‘Zwarte’ –maar ook geen ‘Gele’ Zondag geweest…Heet was gewoon…Nieuwe Politiek à la façon de la Nouvelle Alliance Flamande…..
Vlaamse Leeuwen kennen geen gebalde vuisten. Wat niet kan gezegd worden van Rode Leeuwen….

Pssst VIII
Ik protesteer met klem tegen Elio di Rupo als Premier van ook 6 miljoen Vlamingen. Heb gisteren zijn Engels gehoord – en waarlijk, onze Nero zou het beter doen. De man is een belediging voor elke Engelstalige, huidige en/of toekomende. Dat komt er nu van, van die Franse chi-chi….Die Franscouillons denken ons met hun Frans de loef af te steken – maar och Gottekes! Één enkele stap in een vreemde taal, en ze staan met hun mond vol tanden…
Neen, omwille van zijn eentaligheid, kan di Rupo geen Premier worden, zelfs niet van dat belgië dat wij, om andere redenen, verfoeien uit de grond van ons hart!
Voor de halve landgenoot die hij van ons is, spijt het ons! Had Italië echt niets beters in huis om uit te sturen?! Di Rupo, de Eerste Gay-Premier ter wereld! Is alleen goed om alle geloofsgetrouwe Muzelmannen het land uit te jagen, zodat ze nog rapper lopen dan wij ze zouden kunnen wegjagen…..

Geen opmerkingen: