vrijdag 18 juni 2010

ALLOCHTONE VLOEDGOLF ROLT VERDER

;


















.



ALLOCHTONE VLOEDGOLF ROLT VERDER




Cartoon, van vòòr bekend werd dat
26,8 % van de Ps-stemmen
Allochtonen waren.
Tiens, hoe zit dat bij de Niveanen?


15.06.2010 15.03u - Begin mei raakte bekend dat sinds de invoering van de ‘Snel Belg’-wet (2000) bijna een half miljoen vreemdelingen tot ‘Belg’ werd gebombardeerd. Een en ander heeft natuurlijk ook zijn gevolgen voor de samenstelling van het kiezerskorps. Het effect is het duidelijkst aanwezig in de grote steden, Brussel op kop. In de hoofdstad steeg het aandeel van de allochtone kiezers volgens socioloog Jan Hertogen ondertussen van 41,8 procent (in 2003) tot liefst 56,9 procent.

In de aanloop naar de verkiezingen deden verschillende partijen dan ook hun uiterste best om massaal allochtone kandidaten te ronselen. In totaal was niet minder dan 31,3 procent van de kandidaten op de Franstalige kieslijsten van allochtone origine.

Aan de basis van deze strategie ligt natuurlijk de wetenschap dat de ‘Nouveaux Belges’ wel degelijk etnisch stemmen, een wetenschap die tijdens de jongste stembusslag nog maar eens bevestigd werd. Ook deze keer behaalden allochtone kandidaten bijna allemaal duidelijk meer voorkeurstemmen dan andere kandidaten voor en achter hen.

Het was andermaal de PS die het meest profiteerde van de allochtone stembonus en haar stemmenaantal ziet stijgen van 21,47 procent (2007) tot 26,63 procent. “De verklaring ligt voor de hand”, zo stelt ook redacteur Guido Fonteyn: “De Belg geworden allochtonen kiezen eerder links dan rechts, en hun aantal is groeiende.” (De Morgen, 15.06.2010) De sterke score van de PS en het cdH bij allochtone kiezers verklaart meteen ook de houding van beide partijen in dossiers als regularisatie, nationaliteitsverwerving en immigratie. Het ‘open grenzen’-beleid is dan ook niet alleen het gevolg van ideologische verdwazing, maar al evenzeer van platte electorale berekening.

Waren het tot op heden voornamelijk de PS en het cdH die het meest inzetten op de ‘Nouveaux Belges’ en prominent uitpakten met allochtone kandidaten, zou daarin spoedig wel eens verandering kunnen komen. Zo kondigde FDF-voorzitter Olivier Maingain vandaag aan dat (ook) hij zich persoonlijk engageert om op zoek te gaan naar “mensen uit de migrantengemeenschap” en hen verkiesbare plaatsen op de lijst wil aanbieden om zo allochtone kiezers naar de MR te lokken.

Het heeft er dan ook alle schijn van dat de competitie in multiculturaliteit pas goed dreigt los te barsten. Ondertussen is het zeer de vraag of van een regering waarin de Parti Socialiste en het cdH een prominente rol (zullen) spelen, ernstige maatregelen mogen verwacht worden die de integratie bevorderen en de immigratie afremmen
Bron : E-Magazine VB

Geen opmerkingen: