maandag 21 juni 2010

BELSE MOORDENAARS VERVOLGD



.

BELSE MOORDENAARS VERVOLGD


Patrice Lumumba


Oorlogsmisdaden verjaren niet!


Wat iedereen, nationaal en internationaal al jaren wist, is dat de on-staat B. een land is dat geleid wordt door oplichters, bedriegers, ja zelfs door moordenaars. Dat wordt eindelijk, voor het eerst sinds zijn ontstaan in 1830, voor zijn eigen Rechtbanken ingeleid. En dan nog wel door zwartjes uit een ver land, die ineens geen ‘zwartjes’ blijken te zijn, die nog in de bomen leven, maar goed opgeleide en bekwame Congolezen. Die, wat meer is dan van vele Vlamingen kan gezegd worden, kl.. aan hun lijf hebben!

Sire Bouduin, waar hij zich thans ook moge bevinden, maar waarschijnlijk niet ‘aan de rechterhand des Vaders’ zal zich waarschijnlijk in zijn haar krabben….En de dag vervloeken dat hij zich ooit bemoeide met die ondankbare Lumumba…

Digitalia kan de Advocaten alleen aanraden zich te spoeden. Als de zaak maar in oktober kan voorkomen, is de beschuldigde tegen die datum misschien al in staat van ontbinding…Maar aangezien strafpleiter Christophe Marchand (zie hieronder) niet de eerste de beste is….
Wat meer is, misschien is Mter Marchand een goed adresje om nog een paar tienduizenden dossiers meer te openen tegen de belse Staat. Omdat die, tot jaren na de oorlog (’40-’46) de juridische fictie van een land in oorlog heeft in stand gehouden, zodat op de beschuldigde Vlamingen nog jarenlang het oorlogsrecht kon toegepast worden. Tot en met de doodstraf. En dat in ee land waar de doodstraf als bijna 100 jaar was afgeschaft. Maar ja, een Vlaming of een neger : wat is het verschil!?
Een land, dat de eigen wetten overtreedt (zelfs tot op de dag van vandaag : BHV) moet inderdaad voor Patrice Lumumba als een rode lap op een stier hebben gewerkt. Ebbenhouten Congolezen zijn inderdaad uit een ander soort hout gesneden dan slaafse Vlamingen…De wet van de sterkste is voor hen immers nog dagelijkse kost….
Ik verhoop vooral, dat als het proces Lumumba/Staat ooit doorgaat, dat de Internationale Pers getipt wordt over de moordenaarsbende van-vader-op-zoon in Wallo/Brux….The Brussels Journal ligt waarschijnlijk nu al op vikenslag…

**********.

Zonen Lumumba starten rechtszaak tegen België

De zonen van Patrice Lumumba, de eerste premier van onafhankelijk Congo, gaan een rechtszaak aanspannen tegen de Belgische staat. Ze willen opheldering over de omstandigheden van de moord op hun vader in januari 1961. Volgens hen is de opdracht voor de moord door Brussel gegeven.
Lumumba's zonen beschuldigen België van oorlogsmisdaden. En als het effectief om oorlogsmisdaden gaat dan zijn de feiten nog niet verjaard. Toenmalig premier Lumbumba werd in december 1960 afgezet en werd een maand later in onduidelijke omstandigheden vermoord.

Strafpleiter Christophe Marchand denkt dat ze de aanklacht voor oorlogsmisdaden hard zullen kunnen maken. "De feiten gebeurden tijdens een internationale oorlog. Bovendien blijkt uit het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie dat België de troepen in Katanga steunde. Enkele militaire bevelen gingen rechtstreeks van Brussel naar Katanga."

Bovendien beschuldigen de zonen België ervan de aanbevelingen van de parlementaire onderzoekscommissie in 2001 niet te hebben uitgevoerd. De Belgische overheid erkende in februari 2002 dat België "onmiskenbare verantwoordelijkheid had in de gebeurtenissen die tot Lumbumba's dood hebben geleid." België weigerde wel volledige verantwoordelijkheid op te nemen.

De klacht van de zonen wordt ingediend tegen een twaalftal overlevenden van toen. De rechtszaak komt in oktober voor de rechtbank van Brussel. (ka)
Bron : De Morgen

STOP EEN BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: