zaterdag 26 juni 2010

BUIG NU JE HOOFD TOM DOOLY


.


BUIG NU JE HOOFD TOM DOOLY


De H. Augustinus, kerkleraar, zei


…Mest en is gee, heyligheid,
maar ’t is de ziel der landbouw….


Bisschoppen kardinalen, zijn dat in hun Ambt stomme boerkes? Voortgaande op de resultaten mag daar geen twijfel over bestaan. Ze zijn hoog opgeleid, zowel in de gewone dingen des levens, als in hun eigen kerkelijke disciplines. Ja toch!

En zij zouden niet weten, dat tegen elk misdrijf, van uit een dubbele basis, moet opgetreden worden! Dat is niet alleen de plicht van de Kerkelijke Hovaardigheidsbekleders, maar zelfs de verdomde burgerplicht van ieder van ons.

Eerstens zijn er de Goddelijke Wetten, waarin zij pretenderen de behoeders van te zijn, en secundo zijn er de menselijke wetten van schuld en boete, waarvan zij niet vrijgesteld zijn. De Biecht (de belijdenis, de vergiffenis en de voldoening, weet U wel) is een instelling uit hun eigen achtertuin, louter en alleen bestemd voor intern gebruik, maar ook voor het Opperwezen, waarvan zij verkondigen de vertegenwoordigers te zijn.

Ieder burger nochtans kan de wetten van zijn land niet negeren. Zeker niet (uit voorzichtigheid!) de Kerkelijke Overheden, die de aartsvijanden zijn van de Burgerlijke Overheden. Want die werkt met twee maten en twee gewichten. Vooral uiterst selectief. Die zekerheid moet de rode draad in hun leven zijn. Inzake ‘geloof en zeden’ zijn de Kerkelijken de meesters, maar door hun eigengereid optreden, door het toedekken en in de doofpot steken, zijn ze ineens aan handen en voeten gebonden aan de grillen van hun vijanden.

Met als gevolg dat zelfs Kerk en Leven niet meer kan verschijnen, omdat, aan de hand van de Wet, alle computers en alle archieven in Mechelen in beslag zijn genomen….Met als gevolg dat voor het eerst in de 2.000 jour oude geschiedenis van de Kerk, er in een beschaafd land, 10 bisschoppen ‘en bloc’ konden worden aangehouden en opgesloten. Tien uren lang. Het land B. is een surreralistisch land, dat weten we, maar op die manier een wereldprimeur halen, dat kan ‘Only in Belgium’….Tja, wat heeft die Loge een macht!

Men toetert van de daken, dat de ‘pivacy’ het best beschermd is door ‘het geheim van het onderzoek’, er van uitgaande dat Justitie een on-inneembare burcht is, wat het zou moeten zijn, daar waar het een gammele schuur is. Die iedere dag verder aftakelt. Die kreunt onder het percentage vreemde misdadigers. Die onderbemand is, en die dient te werken met archaïsche middelen als daar zijn potlood en papier, daar waar de maatschappij geheel gecomputeriseerd is. Men huldigt de ‘onafhankelijkheid’ van de Onderzoeksrechter, terwijl het kleinste kind weet dat deze die functie bekleedt dank zij zijn politiek benoeming. Vrouwe Justitia huist meestal in aftandse ‘paleizen’ of ‘hoven’ die werken met open deuren, waar iedereen zo maar binnen kan om dossiers te ontvreemden, voor zover die niet, uit slordigheid, aan de deur gezet worden vir weer eens een papierslag.

Nu heeft een anoniem Onderzoeksrechtertje zo wat de gehele geloofsgemeenschap van brave burgers in de tang. Zij worden, via hun Herders, gewoon gegijzeld. Zij sidderen en drummen te samen als angstige schapen..En die gelovigen? Tje, wie al te luid protesteert, is misschien zelf niet vrij van zonden….Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen, U weet wel….En trouwens, waarom zouden de schaapjes in het verweer moeten komen voor hun herders, als die herders sedert jaren de kant van de verdrukkers kiezen? Er is, zoals we weten, sedert Mercier, niet veel veranderd! Zij zijn van het ras der heersers, wij, de schaapjes samen met de herdershonden, van het ras der knechten : U weet wel….

En de Paus? Alle gekheid op een stokje : zoals Stalin al zei : hoeveel divisies zou Hij kunnen inzetten om de onverlaten een lesje te geven? Buiten de Ban van de Kerk (een giller van formaat voor de Loge) en het dreigen met hel en verdoemenis, kan Hij niet. Het was ook het enige dat Paus Leo X kon doen tegen Luther (1521)…

Zou men echter in het hele geval vergeten zijn, dat de Kerk altijd aan de kant van de Eeuwigheid staat? Gisteren werd het allerlaatste standbeeld van Stalin (in zijn geboorteplaats dan nog!) van zijn sokkel met snijbranders weggesneden. Maar de Kerk is meer dan ooit springlevend, zelfs in het zedeloze Europa smeult het vuur onder de asse. De Kerk is lijk een ijsberg, slechts een uiterst klein deel steekt boven…Hier of daar kalft de Kerk af, maar elders wint ze zieltjes bij hopen. Waar de cultuur des doods is voorbijgekomen, waar het goddeloos communisme voorbij is getrokken, komen de Goddelijke wetten weer tot leven zoals ze vastgelegd werden in de 10 Geboden. Overal waar de gesel der progressiviteit afneemt, herwint het betere dat in de mens zit, de verloren ruimte. Weten we nog, dat Iemand ooit zei :’Geef aan César wat aan César toekomt, en aan de Vader wat aan de Vader toekomt’….

César is ook die Onderzoeksrechter in Brussel, op wie meer dan ooit dit gezegde van toepassing zou moeten zijn.

Ht overheersend probleem in dit alles is, zoals geschreven in de natuurwetten, dat elke vrijgekomen ruimte onmiddellijk wordt ingenomen door een nieuwe bezetter…Waar de zee wegtrekt, ontstaat vegetatie en komen er mensen wonen. Waar bossen uitgeroeid worden, ontstaan steppen, die later ingevuld worden door woestijnen.

Waar de beschaving van het Christendom in Europa achteruit trekt, komt er plaats voor de non-beschaving van de Islam.

Maar ja, welke waterdruppel zal ooit toegeven dat hij verantwoordelijk is voor de Zondvloed? Zeker geen gemijterde waterdruppel!



Straffeloos
26/06/10 08u06
• Monseigneur Léonard had een punt: het openbreken van het graf van kardinaal Mercier paste eerder in een verfilming van De Da Vinci Code dan in een ernstig politioneel onderzoek. Maar voor de rest blijft de argumentatie tegen de huiszoekingen eerder magertjes. Noch het privacy-, noch het verjaringsargument gelden immers. Het eerste wordt evengoed gegarandeerd door het gerecht, de beslissing over verjaring komt uitsluitend toe aan een magistraat. Het is ook vrij eigenaardig dat nu al beweerd wordt dat de huiszoeking een slag in het water zou zijn, omdat er geen nieuw "supergeheim bomdossier" zou zijn gevonden.

Wie zegt dat men daar naar op zoek was? Wat de speurders in kaart willen brengen, is de mogelijke systematiek in de manier waarop de katholieke kerk decennialang slachtoffers van seksueel misbruik genegeerd heeft, gemanipuleerd, of afgekocht met zwijggeld. Hoe ze op die manier medeplichtig was aan het helpen verzekeren van de straffeloosheid van misdrijven. Dat laatste is op zijn beurt een misdrijf.

En het is niet omdat de katholieke kerk er jaren mee is weggekomen, het is niet omdat het al decennia een publiek geheim is, het is niet omdat het een thema vormt in vele van onze grootste romans, dat het daarom geen misdrijf meer zou zijn.

Het gerecht heeft een al te lang achtergebleven signaal uitgezonden: dat het instituut kerk niet buiten en boven de wet staat. Zeker niet in dit soort zaken. Terwijl de kerk dat blijft denken. Dat blijkt bijvoorbeeld uit briefwisseling van mevrouw Godelieve Halsberghe, de vorige voorzitster van de Kerkelijke Commissie, toen ze bleef aandringen op morele en financiële schadevergoeding voor de slachtoffers door de daders en de kerk. "Bij herhaling", schrijft ze, "werd ons gezegd dat religieuzen en priesters door het afleggen van de geloften van kuisheid, armoede en gehoorzaamheid tot een superieure kaste behoren, en bijgevolg niet verplicht kunnen worden om schadevergoedingen te betalen."

Die denkwijze blijkt uit het feit dat de enige straf voor het jarenlang misbruik van een minderjarige door de Brugse bisschop een verblijf in een abdij is. Door het Vaticaan, dat meent dat ze de Belgische ambassadeur op het matje dient te roepen. Door te geloven dat een commissie in eigen rangen alles kan oplossen. Niemand betwijfelt de oprechtheid, de integriteit en de goede bedoelingen van Peter Adriaenssens. Maar dat neemt niet weg dat zijn commissie niet in de plaats van het gerecht kan treden.

Yves Desmet
Politiek commentator

STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: