zondag 27 juni 2010

DE NACHT DER LANGE MESSEN


.


DE NACHT DER LANGE MESSEN


Eindelijk target in zicht


Niet alleen horizontale deling in een onderste
en een bovenste letter-helft,
Maar ook en vooral deling tussen de C, de D & de V
Met dien verstande dat wat niet langer bruikbaar is
zowat de drie afkortingen in hun geheel,
aan de vissen gevoerd wordt


Wouter Beke, nog altijd niet van of onder een paard gesukkeld, is het jong aankomend talentje die de maagdelijkheid van de Tjeven moet bewaken, in afwachting van de Verrijzenis uit de Doden. Elk diertje zijn pleziertje, daar niet van.
Des te meer er geloochend wordt, des te klaarder wordt het strijdtoneel. De partij op haar geheel is ge-letermineerd, in staat van ontbinding, maar niemand die het toegeeft. Want bij de Tjeven is iedereen de gehele partij op zijn eentje. Zij is quasi 70 jaar vergroeid met de vetpotten van des Lands Berstuur, en zowel Land als Partij zijn kapot geregeerd. Elk wil, maar kan niet meer. Daar is vooral het ACV-ACW, dat voortaan ook op zijn tandvlees zit, want separatisme is hun ondergang.

Wat goed is in het verhaal, is dat de kartel-partner die door hen gedumpt werd, drie jaar later de touwtjes op hun eentje in handen gekregen heeft. Op kap van de witgekalkte graven die hen gebruikt hadden om 800.000 voorkeurstemmen te sprokkelen.

Van de oude gloriën, komt alleen nog de Treno-Schouppe voor het voetlicht. In de hoop daar ooit, vroeg of laat, voor beloond te worden. De Grooote Staatsman Leterme is druk in de weer om uit te bollen in de schijnwerpers van Europa, waar op 1 Juli de Natte Dweil, zo houterig als maar mogelijk, de roem van zijn uiteenvallend vaderland zal proberen te verdoezelen. Dat hij psychopaat is, kan hij verstoppen : heel zijn houding getuigt van een tranerige kruiperigheid om vooral nergens op te vallen…Een type-voorbeeld van een Tjeef…

Tjeven-gebroed : vlucht nu de woestijn in, en kom terug als jullie het verschil tussen leugen en waarheid hebben leren ontdekken. Want nu mag Uw eigen tong niet weten wat uit jullie monden komt, want amper een paar seconden tevoren heeft die tong zaken verteld die Uw mond niet mag weten.

En, in ’t weggaan, in de buurt van de conciërge, herstel eens die valse Urbanisatiewetten, die indeling in landbouwzones, woonzones en andere, die jullie samen met de Sossen herverkaveld hebben. Wat bij jullie aan de vingers is blijven plakken, moge levenslang branden in jullie handen. Persoonlijk hebben jullie mijn levensverzekering gestolen onder de vorm van bouwgrond die in één klap landbouwgrond werd….Omdat een stuk verder landbouwgrond ineens bouwgrond moest worden….De wet van de Communicerende vaten, ziet U… Uit mijn zakken, en in die van de Burgemeester….Senator en alle zondagen naar de communie…..

Laat de puber Peeters gerust achter, als eenzame wachter op jullie clubhuis. Zijn Rijk duurt nog een paar jaar, en dan is het uit. Gedaan met zorgen voor de socio-economische belangen van het volk – Anderen en beteren nu! Die geen grote woorden gebruiken, maar daden stellen!

Gedenk, O Mens, dat Gij van stof en as zijt, en tot stof en as zult terugkeren. Doet dat dan ook vlug. Laat U zich vooral niet pramen.

O ja, by the way, leg mij Uw pacificatie-technieken eens uit, waarom een Waalse leerkracht, die in Vlaanderen woonachtig is, maar in Wallonië les geeft, € 100 per jaar van U krijgt, die de Waalse collega’s die in Wallonië wonen en werken, niet krijgen….Denkt U bij de Europese Commissie door deze aalmoes op een goed blaadje te komen? Echt Tjeven-manieren zijn dat!

Psst
Heet Mgr Van Gheluwe zijn partij-kaart al ingeleverd, of is hij nog altijd Steunend Lid? Jullie leven toch nog altijd in dezelfde Staat van Genade onder zijn hoge bescherming, net als hij in die van jullie. ? À propos, dat neefje waarvan straks sprake in de Akte van Beschuldiging, dat heeft goed geboerd, hé! Moet U eens navragen in de Westhoek, in landbouwmiddens, vanwaar die grote sier…Maar allez goed, geld heeft geen geur, en al zekerlijk niet als het gaat om gewijd geld….



'Geen stammenoorlog binnen CD&V'
27/06/10 12u57

CD&V is klaar voor regeringsonderhandelingen. Dat maakten zowel partijvoorzitter ad interim Wouter Beke als toekomstig senator Rik Torfs duidelijk in De Zevende Dag. Ze reageerden op verklaringen dat informateur Bart De Wever momenteel aan het temporiseren zou zijn wegens de interne verdeeldheid binnen de CD&V.

Torfs benadrukte dat er binnen de CD&V geen stammenoorlog bezig is of er grote verwarring zou zijn. Het is voor hem fout om bij een verkiezingsnederlaag hoofden te laten rollen, maar ook om nu over eventuele ministerposten te spreken. Wouter Beke is als partijvoorzitter klaar om te onderhandelen, aldus nog Rik Torfs.

Wouter Beke kon niets anders doen dan dit te beamen. "We zijn al een week klaar om te onderhandelen. Ik doe elke morgen mijn brievenbus open maar de uitnodiging is er nog altijd niet in gevallen", aldus de voorzitter. (belga/adb In De Morgen)

STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: