zaterdag 19 juni 2010

EEN STALINIST OVER VLAAMS NATIONALISME

.













EEN STALINIST OVER VLAAMS NATIONALISME






Bij hen zou het ook niet
al te lang geduurd hebben….

************

Informateur
18/06/10 06u59

We zouden het haast vergeten zijn na alle verkenners, bemiddelaars, koninklijke onderhandelaars en wat het Paleis met een verbluffende creativiteit nog verder aan titulatuur uitvond om Yves Leterme verder te helpen, maar het kan dus ook gewoon ouderwets: met de aanstelling van een informateur.

Dat wijst alvast op het gegeven dat het Bart De Wever en Elio Di Rupo menens is. Mocht uit de eerste gesprekken gebleken zijn dat de kloof onoverbrugbaar was, dan zouden ze zich niet nu al in het bad gewaagd hebben. Dat is het voordeel van verkiezingen met een zo grote stemverschuiving, en zo duidelijke winnaars: ze hebben de mogelijkheid om er voor te gaan. Gekoppeld aan de wetenschap dat ze een periode van vier jaar voor zich hebben, en voldoende electorale reserve hebben opgebouwd om toegevingen te kunnen doen. Bovendien verkeren ze nu in een staat van genade waarin ze hun ook radicale achterban kunnen overtuigen, een momentum waarvan ze graag gebruik zouden maken.

Het zou dus wel eens kunnen dat we een regering hebben vóór de Nederlanders, waar een verdere versnippering van het politieke landschap voor bijzonder moeilijke coalitiebesprekingen dreigt te zorgen. Voor iemand die pas in 2004 in de nationale politiek opdook, is dat geen geringe prestatie, en het weze De Wever gegund.

Het heeft het Vlaams-nationalisme dertig jaar gekost om het oorlogs- en collaboratieverleden te boven te komen. Pas in de jaren '70 slaagde de Volksunie van Vic Anciaux en Hugo Schiltz erin die trauma's achter zich te laten, om meteen geconfronteerd te worden met het Vlaams Blok, die de beweging opnieuw opzadelde met alle extreme en antidemocratische kenmerken van een ver verleden, en haar in de politieke steriliteit deed terechtkomen. Praktisch op zijn eentje heeft Bart De Wever ervoor gezorgd dat het democratische nationalisme herboren werd. Wat meteen ook de achilleshiel van zijn partij is. Hij dient omringd te worden door minstens een exceptionele chauffeur en een overtuigende diëtiste, want als hem iets overkomt zou deze overwinning wel eens bijzonder kortstondig kunnen zijn.

In het andere geval, en wanneer Di Rupo en De Wever de potentiële afspraak die ze hebben met de geschiedenis niet willen missen, zou het wel eens bijzonder snel kunnen gaan.
Bron DM

Psssst
Zeg nu niet dat ze bij DM lezers hebben van deze blog!
Zeg mannen! D’er ligt een ‘copyricht’ op die exceptionele chauffeur en op die overtuigende diëtiste…Ik was eerst met die waarschuwingen! Onderkruipers die jullie zijn!
En wat is dat weeral met die rare zinspelingen zoals “om meteen geconfronteerd te worden met het Vlaams Blok, die de beweging opnieuw opzadelde met alle extreme en antidemocratische kenmerken van een ver verleden, en haar in de politieke steriliteit deed terechtkomen.”
Begin nu niet onze verdiensten in de zakken te steken van de Niveanen! Wij, en wij alleen dragen de kenmerken van een ver extreem en antidemocratisch verleden. Tenminste, dat hebben jullie tegen ons! Die van de ex-VU (om bijvoorbeeld Hugo Schilktz niet te vernoemen) zijn altijd onschuldige lammetjes geweest. Zelfs de Hitler-Junge André Leysen is nooit vrijwillig toegetreden. Net zoals Prinz Bernard von Lippe Bisterfeld van Nederland hebben anderen hem ingeschreven en hun lidgeld betaald! Zelfs wij van het Vlaams Belang, die meestal geboren zijn na de rampzalige tijden, of toen nog kind waren, hebben allemaal boter op ons hoofd! Louter door te bestaan hebben wij de oorlog verlengd! Wij moesten maar, in plaats van op ons patattenveld, naar de Borinage getrokken zijn. Dan spraken we nu allemaal Frans en zou er nooit een Vlaamse ontvoogdingsstrijd geweest zijn….
Flauwe plezante! Ga een beetje lachen met Uw Metje!

Geen opmerkingen: