vrijdag 25 juni 2010

FLISMANIE GOE BEZIG


.

FLITSMANIE GOE BEZIG


Vrouwe Justitia


Moet dringend met haar weegschaal eens
naar de ijk-dienst gaan….
Of is die ook al afgeschaft?


Wat U niet zult lezen in onderstaand artikel, is wat we allemaal voelen aan onze elleboog. Namelijk dat het begrip ‘belg’ vele ladingen dekt.

Denkt U dat in die stroom slechte betalers, er veel hardwerkende Vlamingen-met-huisje-tuintje-kindje zitten? Zonde dat de deurwaarders alles hebben uitverkocht, tot de laatste fourchette? Dat anderzijds niet veel OCMW’s betalen voor hun cliënten, laat zich begrijpen…Dat zou immers een vestzak-broekzak operatie zijn: de staat beboet, schrijft boeten uit en betaalt die aan zichzelf via het OCMW…

Dat er een verschil is in de Thesaurie tussen het Noorden en het Zuiden van het land, is weeral een torenhoge indicatie dat het twee totaal verschillende landen zijn. ZodrWallonië zelfstandig zou zijn, zoy daar wel verandering in komen!

Nogmaals, de hardwerkende Vlamingen staan met hun geldbeugel in voor de infrastructuur, zij worden daardoor constant door Big Brother op de vingers gekeken, zij betalen de opgelopen boeten en de opbrengst? Ja, dat is een commnautaire kwestie, hé…

Maar ja, hier zien we weer een toepassing van het Linkxe her-verdeelsysteem : alles wat, met alle middelen, kan afgenomen worden van de betere klasse der werkmieren, moet ten goede komen aan de klasse van de potverterende krekels…

Dank U, kleurpartijen voor alles wat misgelopen is sedert de oorlog : Uw attest van vak-onbekwaamheid krijgen jullie bij de eerstvolgende Zwart-Gele Zondag…Namens mijzelf zou ik nu al graag de aannemer willen aanspreken, die met bulldozers de riante stulpjes van de Tjeven/Sossenbazen zou moeten neerhalen. Te beginnen met Steve Gratis….en Mie Volvogels!

Zij zullen braden in de hel!


Twee op drie Belgen betaalt boetes niet
25/06/10 06u33

Steeds meer mensen betalen hun boetes niet. Daardoor loopt de overheid miljoenen euro's mis. Vorig jaar betaalde meer dan 64 procent van de Belgen hun boete niet, tegen 59 procent in 2008, vernam Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) van aftredend minister van Financiën Didier Reynders (MR). Opvallend was dat vorig jaar 72 procent van de Walen hun boete negeerden, tegen 'maar' 44 procent van de Vlamingen.

Van de in totaal 130 miljoen euro gerechtelijke boetes die werden uitgeschreven, werd ruim 82,7 miljoen euro niet geïnd. Het gaat niet alleen om boetes na verkeersovertredingen, maar ook om boetes voor bijvoorbeeld criminele feiten.

"Al jaren wordt de laksheid bij de inning van boetes aan de kaak gesteld, maar toch gebeurt er bij Justitie en Financiën niets", klaagt Lahaye-Battheu aan. Zo is het al lang beloofde gerechtelijk inningskantoor er nog altijd niet, en ook het idee om onbetaalde boetes af te trekken van wat de fiscus moet terugbetalen bij de jaarlijkse afrekening, heeft nog niets opgeleverd, luidt het. (belga/adv)

Geen opmerkingen: