woensdag 30 juni 2010

GULDEN SPOREN OP HET VELD VAN EER


.

GULDEN SPOREN OP HET VELD VAN EER


De Vette Vis op 13 JUNI 2010

Zege zonder Geel-Zwarte vlaggen, maar
regelrecht “in the pocket”….
(dat schaduwbeeld is geen opzet…)

Wacht eens, als nietige kleine amateur-historicus kan ik den Bart niet veel wijsmaken, hé…Zijn overwinning van 13 juni 2010 vergelijken met die van 11 Juli 1302, is inderdaad wat ver gezcoht en, wat meer is, ze is niet positief. Want amper twee jaar na de onverhoopte zege in 1302, waarvan ook toen de wereld bijna omver van viel, was er opnieuw bagarre en liep die uit op de eerste van de vele smadelijke vernederingen die voortaan Vlaanderens lot werden : nooit eindigende diefstal van gebied, van middelen, van goederen en van mensen..
Dus liever niemand op verkeerde gedachten brengen met mank lopende vergelijkingen.. Laat de doden van nu de doden van toen begraven. Zand er over, of, om modern te zijn, verzeping à la Andras Pandy er over!
Terzake.
Op mijn netvlies blijven de facies gebrand van zij bij de Tjeven, die deze negatieve cijferdans ontsprongen, voordien opgenomen werden in de rijke Europese schoot en aldus tot het einde hunne dagen verzekerd zijn van een riante wedde + kosten + bonussen + mandaatjes en prebenden waar geen haan naar kraait…President Dweil op kop….
De achterblijvers die zitten blijven moeten, zijn voorgoed de pineut. Bij alle partijen. Zij zitten met de overrijpe peren, die ze nu nog moeten bakken vooraleer te serveren….Gelieve dus, vooraleer verder te lezen wat De Morgen over dit Staatsmanna publiceert, eerst rouwkledij te willen aantrekken. Vooral om eerbied te betonen voor het verdriet der Tjeven…Zoals na een begrafenis 1ste Klasse : van de doden niets dan goed, hé…
De Vette Vis zal het niet graag horen : maar boven die rouwkledij drapere U, beste Niveanen, liefst de Leeuwenvlag, die zo smadelijk op Verkiezingavond in de kast moest blijven….Want stilaan zult U ontwaken, zoals de naïevelingen die in 2007 de Geitenboer steunden, waaronder ik. Toch de eerste uren na zijn zege, wegens ‘die 5 minuten politieke moed’…die er nooit kwamen.
Toen hij echter huppelde van verraad naar verraad, ben ik, die in feite mijn ouderlijke thuis heb in dezelfde straat als hij, gezworen de schande zoveel mogelijk te bestrijden. Hij, ‘de Vader des Vaderlands’…
Net het zelfde vals Tjeven gehalte als Van Acker, zijn kompaan van Buitenlandse Zaken (geweest). Vandaag lees ik dat die in het buitenland, ik herhaal en bevestig : in het buitenland, en alleen daar, hartstochtelijk pleit voor de toetreding van Turkije bij de EU. Où er nota bene alles aan te doen om te lukken, gedurende de 6 maand dat ons land Voorzitter is….
Zou hun rechterhand weten wat hun linkerhand gedaan heeft? Of verstaan wij dat weeral verkeerd?
Wat moet het prijs doen voor zij die nu bestraft worden door wetten die ze dachten voor anderen te zijn gemaakt….Want de partijen die de partij dotaties in voege brachten, leven thans in de verdrukking. En precies de partijen die ze beoogden te kortwieken, verdrinken i het manna…Ee, beetje zoals de Groenen de kiesdrempel hebben gewild, om er de verkiezing nadien zelf het slachtoffer van te worden….Wie een put graaft voor een ander, valt er zelf in…..


De rekening van 13 juni
30/06/10 07u45

Kamer en Senaat passen morgen de dotaties voor de politieke fracties aan de verkiezingsuitslag van 13 juni aan. De Morgen kon de nieuwe cijfers inkijken en zag hoe CD&V, Open Vld en sp.a het met 2,6 miljoen per jaar minder zullen moeten rooien. De nieuwe berekening zorgt niet alleen voor een aardverschuiving in bepaalde partijkassen, maar wakkert ook de vrees aan voor een sociaal bloedbad bij enkele verliezende partijen.

Ook op financieel vlak blijken Bart De Wever en Elio Di Rupo de grote winnaars van de verkiezingen. De stemmenregen levert de N-VA 3,6 miljoen euro per jaar op, het meeste van alle politieke partijen in dit land. De PS ziet haar dotatie met een kwart aantrekken tot 2,7 miljoen per jaar.

Omgekeerd zullen de partijen die klappen kregen van de kiezer, dat aan hun spaarboekje voelen. CD&V moet het vanaf donderdag zien te redden met een dotatie die ruim 40 procent lager ligt dan de toelage waarop het kartel CD&V-N-VA in 2007 kon rekenen. De partij krijgt jaarlijks nog 2,1 miljoen euro binnen. De Open Vld verliest dan weer 30 procent van zijn financiering en klokt af op 1,7 miljoen euro per jaar. Zijn Waalse tegenhangers van de MR moeten het met 1,9 miljoen toelage rooien, 26 procent minder dan de drie jaar voordien. Ook Lijst Dedecker en het Vlaams Belang leveren fors in: zij moeten het met 35 procent minder toelage redden.

Aardverschuiving
De politieke en financiële aardverschuiving zorgt voor heel wat onrust in de partijhoofdkwartieren en bij het personeel van de verliezers. Terwijl N-VA koortsachtig mensen rekruteert om een partijapparaat te helpen uitbouwen, vrezen medewerkers van CD&V, Open Vld, Lijst Dedecker en Vlaams Belang massaal voor hun job. Persoonlijke medewerkers van parlementsleden die niet herkozen werden, kregen een week geleden hun C4 in de bus. Ze zijn nu hun vooropzeg aan het uitdoen, hopend dat de partij hen onderweg weer op zal vissen.

Die kans lijkt echter klein. Lijst Dedecker en Vlaams Belang erkennen dat ze ook in hun partijhoofdkwartieren allicht een man of twintig de deur zullen moeten wijzen. Ook de Open Vld houdt er rekening mee minstens een vijftiental werknemers aan de deur te moeten zetten. Van de verliezer houdt eigenlijk alleen CD&V zich nog wat op de vlakte, omdat met een eventuele regeringsdeelname in het vooruitzicht de politieke koers voor die partij "nog niet gelopen" is.

Nochtans lijkt het huidige bloedbadje nog maar het begin van het verhaal. De Open Vld geeft toe dat de partij 120 kabinetsleden zal moeten ontslaan als ze niet in de regering stapt. De helft daarvan kan terugkeren naar de administratie, de andere helft moet effectief op zoek naar een nieuwe job. Als CD&V straks van zeven kabinetten op vijf terugvalt, wacht die partij mogelijk een vergelijkbaar scenario.

Sp.a en Groen! blijven gespaard van de hakbijl. De socialisten moeten wel 10 procent van hun dotatie inleveren, maar dat heeft geen ingrijpende gevolgen op het personeelsbestand van de partij. Groen! hoopt met zijn stijgende budget de partijwerking te verbeteren en drie 'dossiervreters' aan te werven. (Frank Demets)

Open Vld 1,7 miljoen per jaar -700.000 euro
CD&V 2,1 miljoen per jaar -1,7 miljoen euro
N-VA 3,6 miljoen per jaar +3,6 miljoen euro

Pssst
Dat het Vlaams Belang niet van de vette brokken deelt : eigen schuld, dikke bult! Zij (wij allen!) hebben zich het enige thema van deze verkiezingen laten ontstelen : Vlaamse Zelfstandigheid. We zijn met lange afstand knallen afgemaakt door de media, die, hand in hand met de kleursyndicaten, een nieuwe repressie over ons hebben afgeroepen. Met den Bart is het tot vandaag, op dit uur, op dat gebied, stilte voor de storm. Die twee zullen hun vel duur verkopen!
Na een verloren veldslag moet men zijn meesters kennen. En werken naar de volgende kamp. De prijzen worden slechts uitgedeeld aan de meet! Ons doel wordt ons dichterbij gebracht, door anderen, die nu het geld en de middelen in de schoot geworpen krijgen vanwege hen, die zij beweren te zien verdampen…
Rare beesten, die Niveanen!


STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

.

Geen opmerkingen: